Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Масло за автомобили с Газова уредба/Газов инжекцион

igyumishev

Recommended Posts

Здравейте колеги,
Днес докато пътувах Плевен-Варна, спрях в гр.Бяла(Русенско) на бензиностанция Лукойл, докато чаках приятелката ми да си накупи разни неща, се загледах в маслата, които предлагат там, разбира се всичките бяха тяхно производство или поне с тяхното лого, направи ми впечатление, че продават 10w40 за автомобили с газови уредби или както беше изписано "LPG", стана ми интересно какво точно представлява, но стикерът на задната страна на тубичката беше с доста оскъдна информация, а служителката на касата, ме изгледа доста странно още докато отивах замислен с тубата в ръка към нея и реших, че няма смисъл да питам. Та дали някой знае каква точно е разликата от нормалното масло 10w40, дали е по-добре да слагам такова масло на колата, тъй като и аз съм с газов инжекцион и дали някои от "по-комерсиалните" марки предлагат подобен вид масло. Извинявам се, ако има подобна тема, но на 2 на 3 потърсих и не намерих.
Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приста Ойл предлагаха техния Приста Лидер с подобна зарибявка.

Карай си колата с масло по предписание.

Този мотор носи и 5W40.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото препоръчано за газови е с т.нар. low saps или ниско съдържание на сажди. Има значение за нагара по клапани и като цяло е по-добре с такова.

Има един "масларски" форум... В Гугъл пишете - bob is the oil guy, нещо подобно беше и домейна. Там освен подробни обяснения за вискозитетите и съдържанието на сажди и присадки има много тестове на марки и модели масла.

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото препоръчано за газови е с т.нар. low saps или ниско съдържание на сажди. Има значение за нагара по клапани и като цяло е по-добре с такова.

Има един "масларски" форум... В Гугъл пишете - bob is the oil guy, нещо подобно беше и домейна. Там освен подробни обяснения за вискозитетите и съдържанието на сажди и присадки има много тестове на марки и модели масла.

Благодаря колега, ще го прегледам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приста Ойл предлагаха техния Приста Лидер с подобна зарибявка.

Карай си колата с масло по предписание.

Този мотор носи и 5W40.

Взех колата от Швейцария, като я докараха беше с 5W40 наливано от Шкода, тъй като колата до 02.2016г. е обслужвана в сервиз на Шкода, но като му дойде време за смяна, сложиш Bizol 10W40, от предишната ми кола съм много доволен от това масло и на приятели го препоръчвам, и до сега не съм чул оплаквания, а що се отнася до маслото за газови уредби, ще прегледам в чуждестранните форуми, както е написал колегата.

Редактирано от igyumishev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам, че си от Варна и слагаш Бизол, значи се знаеш с хората от Автокомерс предполагам :) Аз също слагам само Бизол и не им ползвам само маслата. Марката е страхотна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам, че си от Варна и слагаш Бизол, значи се знаеш с хората от Автокомерс предполагам :) Аз също слагам само Бизол и не им ползвам само маслата. Марката е страхотна!

Аз лично, не, имам приятел, който има автосервиз и  работи с тях, та от него разбрах за маслото, а и филтрите,ремъците и т.н. каквото е обслужвано по Шкодата, както и по предишната ми кола е закупувано от там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се смееш, но аз живея в София и тук рядко съм правил ремонт. И при мен всичко е от Автокомерс и се ремонтира във Варна :)

п.с. - Сега ще ме изплющят, че спамя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.