Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Въпрос за Октавия 1 1.6 101 кс. AKL

Aerox123

Recommended Posts

Здравейте колеги,

имам нужда от някои съвети. Тъй като си търся кола ми изпада една Октавия 1.6 101кс. AKL. Колата е 1999г. Стария фейс, но вътре е с новото табло. Има климатроник, 4 ел.стъкла, ел.огледала, подгреви на седалките, газов инжекцион.. Като цяло колата е запазена салона външно също, абе хареса ми. Искам да попитам за мнения относно двигателя, знам за честия проблем със скоростите ако може да ми кажете нещо повече, като други често срещани проблеми и какво най-вече да гледам при покупката. Нов съм във форума и моля ако темата ми не е за тук да ме извините..!!! Благодаря предварително на всички отзовали се..!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Карах такава Октавия 1 - 5 години и като цяло бях доволен.

Колата е здрава и непретенциозна.

Преди да я купиш погледни:

1. ел. пакета на 4 прозореца дали работи нормално

2. ел огледалата дали работят

3. климатика дали духа студено - ако е възможно

4. скоростите дали влизат особено 1-ва и 3-та

5. таблото - дали всички стрелки реагират

6. централното дали работи на 4-те врати

7. влага в багажника и под стелките отзад

8. за газовата уредба не съм компетентен, но определено се искат документи при годишен преглед.

Колата почти сигурно ще ти гори масло, ако е до 1 - 1.5л на 10 000км не се занимавай с ремонти.

Като динамика - колата се движи нормално, но е тромава.

Усеща се  липса на мощност при изпреварвания на извънградско, при стръмни изкачвания и при 4 човека и климатик. Това не означава, че няма да стигнеш за къдто си тръгнал, просто не е кола за спортни натури.

Като разход на бензин градско: 9-10 в София, извън града 6.5 - 7.5, като при мен почти винаги беше над 7, а съм спокоен шофьор.

Огромен плюс са здравото окачване и големия багажник.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.