Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Снощи без да искам при отваряне на вратата опрях в един висок бордюр.

Резултатът е една дребна драскотинка точно на долния ръб на вратата :

24diw7d.jpg

Не нещо голямо и не се вижда, освен ако не се взираш точно там.

Притеснява ме обаче, че е точно на ръба и реално от нещо такова малко може в бъдеще да започне ръжда.

Въпросът ми е дали това може да изчезне с няккаъв препарат или поне да покрия драскотината с нещо та да не тръгне ръжда.

На снимката може би не се вижда, но одрасканото в момента седи като малко бяло петънце.

Благодаря предварително!

Поздрави

Публикувано

Като го гледам на снимката, и не го виждам, ми идва една идея :) Иди до някой магазин за лакове за нокти и си избери цвят, забърши мястото и го мазни малко с лака. 

Щом се вижда бяло, а не метал, значи само лака и боята са паднали и едва ли ще започне да ръждясва за ден- два :) 

Публикувано

В ЕТ се продават такива фабрични бои(та даже и малки спрейове мисля че има), провери там. В едно такова като лак за нокти е шишето. Капачката от едната страна има нещо като метална четчица с която зачистваш. а от другата страна си е самата четка с която нанасяш боята. Поздрави!

Публикувано

С безцветен лак за нокти или във всяко магазинче за автобои продават боя-лак по номер на цвета. В ЕТ има, но са драстично по-скъпи.

Публикувано

Това с боя-лак би било супер, само да не стои като оцветено с флумастер :D Благодаря за съветите.

Публикувано

Да питам и аз. Вратата на гаража се тресна в калника и сега седят около 1 на 2 см надрано. Мисля че е само лака. С какво мога да го загладя че ме дразни. Нямам пасти и илайф. Дали няко бояджия може да го тръкне и да се загладят дергите?

Публикувано

Вземи си полир паста, аз имам някаква от ЛИДЛ на w5, върши работа добре. С чиста кърпа си оправям леки деруги, в повечето случаи са ми от клонки де. Ако е много дълбока недей да си играеш да не падне боята.

Публикувано

А какво мислите за пастиране/полиране на боята пролетно време?

Публикувано

Първо мисля, че двете неща не трябва да се смесват. Пастирането е процес по нанасяне на вакса/защита. Полирането е отнемане на слой от лака с цел премахване на повърхностни надрасквания. Докато първото може да се прави често без риск за боята, то не така стоят нещата при второто. Всяко полиране намалява дебелината на лака и рано или късно се стига до пребоядисване. За справка - Мица беше полирана веднъж за 9 години (т.е. на 9тата си година) и боята и и до момента е оригинална (с изключение на преден капак, но това е друга тема) и си има и блясъка и "плътността". За разлика от други "много гледани" коли, при които пребоядисването е наложително на далеч по-малко години.

А пастиране се старая да спретна два пъти годишно - пролет и есен. 

Публикувано (Редактирано)

В ЕТ се продават такива фабрични бои(та даже и малки спрейове мисля че има), провери там. В едно такова като лак за нокти е шишето. Капачката от едната страна има нещо като метална четчица с която зачистваш. а от другата страна си е самата четка с която нанасяш боята. Поздрави!

Ходих до ЕТ, там казаха, че такива неща не предлагат.

Посъветваха ме да намина през седмицата и да погледната майсторите дали е нещо фатално.

Редактирано от Habits
Публикувано

Глупости са ти наговорили или не сте се разбрали, ето кат. номера на такива коректори:

http://www.oemepc.com/skoda/part_single/catalog/sk/markt/CZ/modell/FAB/year/2016/drive_standart/797/hg_ug/071/subcategory/71010/part_id/2549436/lang/e

Публикувано

Мони, голям да пораснеш! На мен също ми трябва коректор за едни щети по ръбовете на вратите и покрива, та сега знам какво да си поръчам!

Публикувано

Радвам се че ще е полезно, само се надявам да си се ориентирал за Октавия как да ги намериш, понеже това са за Фабия 3.
До колкото знам ако цвета примерно е металик, коректора се състои от 2 шишенца и в последствие се смесват. Докато примерно ако цвета е като на моята Фабия, тоест по прост е само едно шишенце. Аз моето съм си го взел към 2009 година и още си го ползвам.

Публикувано

http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/touch-up-paint-pencil-hfbxxxxxx

Това успях да открия. Явно ще трябва да си поръчвам в нета, защото в ЕТ питах двама и двамата ми казаха, че нямат такива.

Публикувано

Колега , има такива коректори , но са на водна основа и са за еднократна употреба (ползваш и хвърляш) , което според мен е меко казано разхищение на пари (40 лв. на вятъра) ... аз бих ти препоръчал да отидеш в някой магазин , където бъркат бои и по кода на боята да ти забъркат база и отделно да си вземеш лак ... кода на боята е на етикет на пода на багажника.

Успех!

Публикувано

Линка, който съм пуснал е за коректор на Шкода и струва по-малко от 20 лева по мои сметки. Лошото е, че не правят доставки извън Чехия. Ще го търся от друго място.

Публикувано

Колега не разчитай на тези от ЕТ, просто си намери кат. номер от линка който съм дал. Отиваш в магазина и казваш "искам ей това" и му даваш номера, той цъка какво цъка там и ще видиш, че ще излезе при тях. Даже не съм сигурен дали по рама не трябва да излезе, като аксесоар, но за по сигурно си извади номера. Поздрави!

Публикувано

Колега , има такива коректори , но са на водна основа и са за еднократна употреба (ползваш и хвърляш) , което според мен е меко казано разхищение на пари (40 лв. на вятъра) ... аз бих ти препоръчал да отидеш в някой магазин , където бъркат бои и по кода на боята да ти забъркат база и отделно да си вземеш лак ... кода на боята е на етикет на пода на багажника.

Успех!

Това е истината. Отдавна исках да си купя коректор, за всеки случай да си имам. По стечение на обстоятелствата преди две седмици на някой му е трябвала капачка за пръскалките на фаровете, та ми беше свил едната. Може да е искал и двете и нещо да му е попречило, както и да е. Купих нова от Еуратек и намерих удобен за мен магазин за авто бои в Горубляне (София). По номера на боята от хартиения етикет в багажника ми ги пръсна майстор, който работи с този магазин. Цвета е 100% същия. Та покрай всичко това си купих и коректор за гаражна употреба. В магазина правят такива в шишенце, с четчица, подобно на лак за нокти, правят и спрейове. Боята ми е металик и всичко е в шишето, няма две отделни. Цената на коректора е 5 кинта, боята е маркова.

Публикувано

Това е истината. Отдавна исках да си купя коректор, за всеки случай да си имам. По стечение на обстоятелствата преди две седмици на някой му е трябвала капачка за пръскалките на фаровете, та ми беше свил едната. Може да е искал и двете и нещо да му е попречило, както и да е. Купих нова от Еуратек и намерих удобен за мен магазин за авто бои в Горубляне (София). По номера на боята от хартиения етикет в багажника ми ги пръсна майстор, който работи с този магазин. Цвета е 100% същия. Та покрай всичко това си купих и коректор за гаражна употреба. В магазина правят такива в шишенце, с четчица, подобно на лак за нокти, правят и спрейове. Боята ми е металик и всичко е в шишето, няма две отделни. Цената на коректора е 5 кинта, боята е маркова.

Сега ако кажеш и къде се намира тоя магазин , златен ще си.

П.С. - Аз съм си купувал коректор от ЕТ - преди много време. Сребристо сив. Имам много от него, така че ако на колегата му трябва такъв, мога да му услужа

Публикувано

BlackSpot, така и ще направя. Щях да го направя и онзи ден, но не очаквах, че работещи в ЕТ няма да знаят какво предлагат и то на гише аксесоари и резервни части.

Благодаря pepi, цвета ми е бежов металик, няма да мога да се възползвам от предложението ти.
Mishelle, сподели, моля те, къде е този магазин за авто бои в Горубляне.

Публикувано

Магазина, за който писах по-горе е Пейнт Ауто. Намира се на Самоковско шосе 1. Ако идвате по Цариградско шосе, отбивате се след Метро и влизате в Горубляне. Минавате светофара. Карате още напред и търсите отляво Мотоексперт. Залепен, все едно в една и съща сграда, след тях се намира въпросния магазин. Веднага след него има вход за автомобили с бариера, който е общ за магазина и Мотоексперт. На сайта им има контакти на бояджии, с които работи магазина. Аз лично ползвах услугите на Паскалев и синове и поне за сега съм много доволен. Всъщност те единствени се съгласиха да ми пръснат толкова малки детайли. Останалите на които звънях не им се занимаваше... Това е и причината следващия път, дано не се налага, за нещо по-голямо отново да потърся тях. Като се чух с Паскалев и синове се разбрахме за взаимно удобство да оставя капачките в магазина. Те ги взеха, взеха си и боя от магазина и на следващия ден ми ги оставиха отново там. За две капачки платих 20 лева с включена в цената боя и лак.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.