Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Помощ - Service insp

krasys

Recommended Posts

Здравейте колеги! Тази сутрин ми се появи надпи service insp на компа. Не мога да разбера дали има сериозен проблем, тъй като лампата за двигателя свети от това, че колата е на газ. Не мисля, че е време за смяна на маслото, тъй като съм минал около 7-8 хил. км. от предишната смяна. Колата си върви нормално. Автомобилът е Октавия 2,0 SLX, 2000 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Service insp" информира, че си достигнал километрите за смяна на масло ИЛИ, че е минала една година от последното зануляване на сервизния интервал.

Този надпис не казва, че колата има проблем и трябва да се ходи в сервиз спешно, а е само напомняне за смяна на масло, консумативи и годишна инспекция.

Потърси теми в този раздел за нулиране на това съобщение и за промяна на сервизния интервал. Има писано по темата.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега, но нито едно от изброените събития не е настъпило. Колата е купена юни месец 2016 г. и тогава смених масло и всички консумативи. Освен, ако монтьорът не е занулил брояча и сега да показва, че е за смяна или инспекция, тъй като колата е закупена от първи собственик през март, т.е. някъде през февруари може да е произведена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карай си! Има теми за т'ва, как се занулява. Не ти е ресетнат просто интервала и си отчита квото му е било преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.