Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Булинс - каско - доп.имобилайзер

milencvt

Recommended Posts

При подновяване на застраховката при Булинс - застрахователя ме изненада с изискването да бъде монтиран допълнителен имобилайзер (за тяхна сметка и в техен сервиз).
Без такова монтиране евентуална кражба на колата не се покрива от застраховката.
Както и да е монтираха ми този доп.имобилайзер.  В документа, който ми дадоха пише ITS - не открих никакво доп. инфо за него в нета.
Към ключа връзката за ключовете има едно доп. устройство, което явно при запалване на колата дистанционно контактува с друго у-во монтирано някъде по колата.
Тъпото е че на това у-во батерията му тр да се сменя на всеки 6 месеца.
Все си мислех че подобни изисквания за доп. монтаж на Имобилайзер или ГПС застрахователите имат към скъпите возила, а ето че подобно изискване застигна моята скромна кола набор 2009.

Интересува ме - има ли някой друг колега монтирано подобно устройство - и правят ли проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В мига, в който поискат подобна глупост и съм при друг застраховател. Не знам какви "преференции" имаш там, но аз не бих се занимавал с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз миналата година се махнах от Булинс, защото не ме изкефи цената им за каското на джипарата, но брокерката ми каза, че променят пинчетата на OBD буксата (слагат преходник ли, не разбрах точно какво слагат)... Това с OBD буксата ми се струва по-добро, но явно някой е имал за пробутване други играчки и ето ни тук сега... :) Явно са решили, че два имобилайзера ще забавят още малко крадците и ще се отказват по-лесно...

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Венци, точно т'ва е - разменят се пиновете на OBD буксата. След т'ва, колата си се чете с преходник, който ти дават. Този преходник обаче не трябва да седи в колата разбира се. Другия вариант е втори имобилайзер, който обаче е сравнително куца история и имало оплаквания. Т'ва в инфо от сервиза на ул. Добротич 2 в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата идея е да се изкарат малко пари от имобилайзерите т.е. да се "източи" дружеството. Файда по принцип има но не с тези варианти. Вариант е единствено с проследяване, като след това да можеш да си откриеш колата в рамките на няколко часа /не разглобена/. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всякакви такива преработки се обезсмислят в момента, в който станат масови. Както се хаква единия имобилайзер, така ще се хакне и другия. Пиновете на ОБД буксата едва ли ги пренареждат random за всяка кола.

И както имаш предвид, че това се прави масово в сервизи на БулИнс!!! ... колко да е голяма тайна за апашите?

Абсолютно безсмислени операции, а като изгориш някой друг кабел заради пренаредените пинове, или някой ден в чужбина не можеш да запалиш, заради заминала батерия или дефект на допълнителния иммо ... просто не знам, кой би им се вързал на глупостите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има го като изискване в полиците им. Или имобилайзер или OBD с преходник. Предполагам, че имат 10-15 различни варианта на преходника. Няма начин да пренареждат индивидуално. Тоест - има, но да дали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата идея е да се изкарат малко пари от имобилайзерите т.е. да се "източи" дружеството. Файда по принцип има но не с тези варианти. Вариант е единствено с проследяване, като след това да можеш да си откриеш колата в рамките на няколко часа /не разглобена/. 

Съжалявам, че ще пиша извън темата, но не си прав колега. Файдата с проследяването е колкото и с имобилайзерите и други такива глупости. Проследяването го неутрализират в рамките на минута. Не си мисли, че автомобили със следящ модул не са дали фира. За съжаление дават и още как.

Аз лично мисля, че единственият начин, който би могъл да те спаси е "българският". Примерно да се направи прекъсвач и колата да пали само ако е натиснат някой неизвестен за джамбазите бутон. Примерно подгрев на задно стъкло или нещо от сорта. 

За съжаление българските автоджамбази са доказано най-добрите в света (баси гордостта, а?) и е близо до невъзможно да ги спреш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление, ако не я запалят...ще я дръпнат. Или може да се ядосат и да я тотализират. Иначе точно вчера си говорихме за това, как могат да се забавят...да се прекъсне OBD-то и нейде далеч от него да се изкара или скрит бутон или да се прекара през съществуващ. Абе...гимнастики :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.