Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Бебето - на девет.

The Best Forman

Recommended Posts

преди 56 минути, The Best Forman написа:

От едно място се управляват и не знам в каво друго да се съмнявам .. може би е удчно да си купя един плафон и да му направя дисекция и да търся слаби места в конструкцията ..

Гена, като изгасне крушката, махаш я и мериш с уреда на контактите. Няма да слагаш друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Май открих скърцалото в багажника - щората в гнездата на захватите имаше следи от триене , подложих няколко ленти пореста лента и ще видим дали ще продължи.

• Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Скърцането продължава и поредната идея беше осъществена - сутринта карах приятел до летището с три големи куфара .. заради дължината откопчах облегалките и скърцане не чух. Прибрах се и облепих поредните куки с изолирбанд (на облегалките) и докато се мъчех с точната дебелина , загледах тез брави в облегалките - захванати с по два болта , без лепило и ми хрумна , че може и там да скърцори при ниски температури .. като се стопли ще опитам да ги дозатегна , а дясната леко да регулирам .. и с това идеите вече се изчерпиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, при мен, Мица, скърцаха самите механизми. Имам предвид пластмасовия зъб който "зацепва" в металната кука. Лекуваше се с WD40, а в по-дългосрочен план с малко гресчица. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мого ми беше студено да се задълбавам .. в общи линии търся следи от триене и до сега само в щората имаше леки , но поне се появява само на студено и реших , че там има нещо "гнило" .. лятото ще разтапицирам (цялата облегалка е на цип) и ще се пробвам и с реглаж и донатягане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак да си кажа - реглаж при мен нямаше нужда, просто пластмасата "изсъхва" и по неравностите почва да скърца. Естествено при теб може да е друг проблема, но не ти пречи да пръснеш с WD40 и да провериш. Ако изчезне при следващото разскърцване маже с малко гресчица и пей-сърце. А, ако не изчезне скърцането - поне си отхвърлил още една причина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

Pepino да не е станал и бояджия, между другото или поради друга причина си свалил броните там? 🤪

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, ghost_rider написа:

Pepino да не е станал и бояджия, между другото или поради друга причина си свалил броните там? 🤪

Той открай време е бояджия - до обед е левскар , след обяд славист вечер може и цесекар да се пребоядиса :) .. двор голям , майстори много и по случайност има и професионален бояджия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Той открай време е бояджия - до обед е левскар , след обяд славист вечер може и цесекар да се пребоядиса :) .. двор голям , майстори много и по случайност има и професионален бояджия.

Добре е да се знаят тия работи, че трудно се намират старателни бояджии, особено за 7-8+, че и повече годишни коли🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Добре е да се знаят тия работи, че трудно се намират старателни бояджии, особено за 7-8+, че и повече годишни коли🙂

Резултата ще гледаш на Първенец .. аз лично за брони не търся кусури , освен цвета да съвпада .. веднъж го пробвах този цвят на една дръжка от друг колорист и резутата беше по-тъмен , а след последното посещение при един от подизпълнители на ЕТ , вече не ми се ходи при тях (смениха персонала).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• The Best Forman changed the title to Бебето - на девет.

Ами туй то - два часа разглобяване , шест часа сглобяване и ей го резултата

IMG_20250412_172639.thumb.jpg.336d66cf3583af5f131f87508618657e.jpg

IMG_20250412_172844.thumb.jpg.5ea845374e6af8182b77bbba0795e357.jpg

оправихме даже фугите на фаровете , че десния стърчеше над калника заводски и ме дразнеше.

Големия минус на цялата работа , че заводската боя седи на портокал , за разлика от броните :)

И понеже седем години едни хора естетЕ ме критикуват за ръждивите болтчета на номерата ще подчертая дебело - вече са лъскави и неръждаеми 😊

• Одобрявам 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, The Best Forman написа:

Ами туй то - два часа разглобяване , 6 часа сглобяване и ей го резултата

IMG_20250412_172639.thumb.jpg.336d66cf3583af5f131f87508618657e.jpg

IMG_20250412_172844.thumb.jpg.5ea845374e6af8182b77bbba0795e357.jpg

оправихме даже фугите на фаровете , че десния стърчеше над калника заводски и ме дразнеше.

Големия минус на цялата работа , че заводската боя седи на портокал , за разлика от броните :)

Значи заради теб моята кола седи отвън и чака... тц тц.

Има решение за боята. Измиваш я хубаво с шампоани, подсушаваш, вземаш 2-3 пасти и машина и започваш да търкаш. Пък ако искаш и ефекта УаУ, за завършек може да и нанесеш една керамика. Ще утрепеш 1 ден, ама после ще се кефиш, как не се цапа толкова много и се измива лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, ghost_rider написа:

Значи заради теб моята кола седи отвън и чака... тц тц.

Сега вече се чувствам виновен 🥺

преди 20 минути, ghost_rider написа:

...

Има решение за боята. Измиваш я хубаво с шампоани, подсушаваш, вземаш 2-3 пасти и машина и започваш да търкаш. Пък ако искаш и ефекта УаУ, за завършек може да и нанесеш една керамика. Ще утрепеш 1 ден, ама после ще се кефиш, как не се цапа толкова много и се измива лесно.

Това сигурно ще е за десетата година .. сега съм се прицелил в кюнците и лятото ше гледам да ги варосам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.