Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Кolega Nik_VT,виждам от ник-а ти че си карал и megane 2 1.5 dci .Mоже ли да кажеш,коя е по-икономична в града? Megane 2 facelift 1.5 dci  или Octavia 3 1.2 TSI ,която е със старт стоп система

Според това средният разход е 6/100 за 1,0 TSI. Според мен се приготви за 7-8/100.

Публикувано

И продължавам да имам J, не мога да съм обективен защото Мегана се кара 90% в града ( и се кара от съпругата ми ),

а Шкодата, 90% извън града, но според мен в града  ще е около 7-8 литра.

Колкото до  октавия с двигател 1.0 TSI защото май това е темата(или поне беше), имах удоволствието да направя тест на такава,

Бяхме 3-ма човека средно по около 100кг, карахме я по-надолнища, по-нагорнища, направихме около 45 мин. пробег по доста натоварен международен път и мога да кажа че колата е ДОСТА добра.

В нито един момент не усетих липса на мощност, като за цялото време може би веднъж сме превишили 3000 оборота.

Колата си е супер, обаче на празен ход си остава специфичната работа на три цилиндровият двигател.

Публикувано

Имах възможността да карам 2 пъти О3 FL с мотор 1.0 tsi. Единият път беше на тест драйв организиран от ЕТ, а вторият път на служебната кола на един познат. За пробег от 35 км в София, натоварен трафик, задръствания и 4 мъже (3-ма от които 100+ кг :-)), колата даде  7.7 л/100км. Моят познат беше минал малко над 7000 км. с тази кола, т.е. смятам, че се разработила вече. Мнението ми е, че този мотор си е напълно достатъчен, дори бих казал, че е съизмерим като динамика с 1.9 BXE  на О2 FL(какъвто карам в момента). Има прилична динамика от ниски обороти, което му позволява добро ускорение на старт, като и доускорение. Работи доста тихо на ниски обороти, но над 3000 си става доста шумен, което е номрмално според мен. 

Сега, ако аз трябва да изборам за мен, бих избрал 1.5 tsi, но и 1.0 си е напълно достатъчен за ежедневно шофиране без да изнервя с мудност. 

Публикувано

Тук се говори за Шкода Октавия, но има една друга марка, която 5 години печели "двигател на годината" със същият мотор. И доста коли продават с този мотор. Все си мисля, че от VAG са проучили добре нещата и са направили поне толкова добър мотор. 100 конски сили не са малко,ако знаеш как да ги използваш :D

Публикувано

Явно става въпрос за  ФОРД ФОКУС, но хората които са го карали не казват "сбогом дизел", както е рекламата, защото градско гори 8 а лятото с климатик -9/100. Определено това е другият ми вариант за покупка, октавия е по-голяма, с повече екстри за комфорт, но с по скъпо каско, и обслужване.И тя гори 7,7 в града, а на тема качество е доста по назад от ФОРД ФОКУС според TUV за 2017(МЕГАН даже казват че е по качествен от oktavia.

Публикувано (Редактирано)

Явно става въпрос за  ФОРД ФОКУС, но хората които са го карали не казват "сбогом дизел", както е рекламата, защото градско гори 8 а лятото с климатик -9/100.

Ами то дизел на тия коне гори на градско около 1-1.5л по-малко. Ако дизела е малко по - скъп като гориво, а и като начална цена на колата, както и подръжка - според мен ще трябва да го караш тоя дизел поне 100000 км, та да излезне сметката на нула и едва след това дизела ще почне да пести.

Дизела има предимство, че е по - дълголетен като мотор. АКО се уцели удачна модификация. От тая гледна точка има предимства като втора ръка. Ама ако ще е нова кола, дизела според мен е абсолютно безмислен. А ако се кара основно градско - новите дизели с DPF са направо кошмар, тогава чудене въобще не трябва да има.

Редактирано от Цецо75
Публикувано

Според мен трябва да се насочиш към Меган или Фокус, тъй като си явно предубеден към Октавията. А това ще ти донесе дискомфорт при последващата употреба на колата, тъй като ще и търсиш и със съответната нагласа ще намираш кусури.

Публикувано

Спрямо моите разбирания, този мотор е категорично "сбогом дизел". За пренебрежимо малко по-висок разход, се лишавам от всички обективни и субективни причини поради които не обичам дизелите. Същевременно е достатъчно динамичен и еластичен, за да ме придвижва адекватно в съвременния трафик.

П.С. Говоря за EcoBoost в купето на Focus, но написаното важи в пълна сила и за Octavia с такава моторетка.

Публикувано

Съгласен съм с Никола, Екобууст във Фокусник, е неочаквано добра комбинация!!!

Работи тихо, дърпа страхотно /за двигател тип "Нутри Булет"/, като го настъпиш, гъргори много симпатично. Говоря за 1.0, 100 магаренца.

Фокусникът, е с много приятен дизайн, изработен е добре, а материалите са прилични. Седалките са удобни и има достатъчно място от главата до тавана /аз съм 190 см., 132 килца/.

Шофьорското място, е горе-долу ОК, но пасажерското, е тясно и късо /много лошо оползотворено пространство/. Отзад е по-добре, но само в случай, че седящите отпред, не са средно или едро габаритни.

Багажникът, е точно 1/2 от този на Октавия.

Управляемостта е чудесна, а возията прекрасна, дори спрямо по-висок клас автомобили!

Средният разход, при нормално градско шофиране /все пак, отзад в столчето е племенницата ми, на 2 годинки и половина/, за съжаление е 8.5 - 9 на 100 к.м., далеч от посочения от Форд.

За целта /градска кола/ е чудесен избор!

Октавията, в никакъв случай, не е по-лош.

Категорично обаче, няма смисъл и полза от дизел!

Поздрави

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Понеже останах с впечатление,че говорим за мотори само, та споменах Форд. Иначе ,като цялостна концепция и завършен продукт, аз лично, бих взел Октавия с 1.0 мотор. Получаваш повече кола, за същите пари :) 

Не казвам нищо лошо за Форд, или която и да е друга марка,напротив, избора винаги е добро нещо. Но,както по горе един колега е споменал, ако не те грабне на момента, ако не усетиш приятна тръпка от дадена кола, а и не само кола, то по добре продължи да търсиш "твоята" кола :) Малко е като с жените, ще има секс, ама няма да е хубав  :tongue_1:

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.