Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хорология

Stucata

Recommended Posts

• Отговори 2.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Pijomir

775

• Stucata

686

• niki

353

• Боре

236

Преди 10 часа, niki написа:

Мда. Цената му на вторичния скочи адски много. Двойно направо! И моят беше 2019, януари месец. Причина за продажбата му: много му робувах откъм пазене. Това е и причината, поради която вероятно няма втори път да посегна на нещо над 3-4-5 палки. Ще чакам син Пелагос от ПетърЕн за около 5500 mint condition :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-евтиният Пелагос, който съм виждал беше 3300 долара, точно син цвят. Говорим за новия механизъм. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще наизскачат за по 5, бас държа :) Нека мине още пиловин-една година. Ама и това не означава, че ще го купя :) От известно време ми е притъпен меракът за скъп часовник. 

Искам нещо различно, искам часовник с каса 100% от сапфир :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един лаишки въпрос - технологийте се развиват непрекъснато , допуските намаляват все повече и чета в сайта на Сейко толерансите са все от +25 до -15 сек. за всички модели . Има ли марка , която да е от +10 до -5 примерно ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, The Best Forman написа:

Един лаишки въпрос - технологийте се развиват непрекъснато , допуските намаляват все повече и чета в сайта на Сейко толерансите са все от +25 до -15 сек. за всички модели . Има ли марка , която да е от +10 до -5 примерно ?

Има бре, Дон Чичи !

Новите механизми на Ролекс и Омега, са с допуск +- 2 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък се бях облъчил от ютуб с ревюта на разни омажи от алиекспрес. Таа бай Джордито ми викна един китайски батман гмт подобрената версия 2021г за 170 левчета ;)

Плюсовете за мен керамичен безел. Стегнато върви без грам луфт. Стъклото е сапфир. Веригата е много удобна "юбилейка". Корона на винт (ще го видим в морето как ще се представи). За 10 дни върви сумарно + 2сек като се влияе от позицията, в която го оставам да "почива"(за разлика от щайнхарта).

Реално за 12 часа носене е около +6 до +9 сек, които занулява за 12 часа поставен с короната надолу, докато спинкам :)

Огромен минус е тоя циклоп, който според мен освен да играе ролята на "криво огледало" друго не върши. Друг минус е бързо овяхващата луменисценция на стрелки и индекси.

Закопчалката на веригата я минах на няколко места с водна шкурка 2000, че иначе беше бая с остър ръб. Сега е ТОП. Звената са на винт...

Интересното е, че с тоя часовник получавам повече комплименти от случайни хора, докато ги обслужвам на гишето в аптеката сравнено, с който и да било предишен мой часовник, по което съдя че явно "лови окото" на средностатистическия неразбирач хахаха :)

IMG_20210424_002409.jpg

IMG_20210422_131409.jpg

IMG_20210422_131343.jpg

IMG_20210422_125836.jpg

IMG_20210417_001923.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не изглежда зле, но и не е нищо особено. Щайна повече ме кефеше.

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аххаха ееее са Пижак, за 170 лв става....Идеален е за целта, а именно - да не ми пука как го суркам по бюрото и да не ми се налага да правя челни стойки и да кълча китки, за да не го надраскам ;) 

Щайна беше убав, но титания на живо се оказа, че не е моят материял. Прави часовника малко "анонимник" (според мен).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паганито е сделка! Хубаво е да се мине през китайците! Дават доста за парите, които им търсят, като имат трески за дялкане или в случая - ръбчета за шлайфане, както казваш. Идеален е за целта, за която си го взел - да си го дрънкаш наляво-надясно с кеф! Относно комплиментите - та това си е Ролекс ГМТ Мастер II на вид, как да не ги кефи хората ? 

п.п. става много добре и на гума!

п.п.2. @Pijomirда не се чуди, а да поръчва и той! :D

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.04.2021 г. at 16:58, The Best Forman написа:

Има ли марка , която да е от +10 до -5 примерно ?

Със съвсем малко късмет, повечето "ентри левъл" швейцарски часовници, оборудвани с механика на ЕТА, дават отклонение в рамките на 10 секунди на денонощие. Не е нужно да е Ролекс, за да цепи секундата, макар че Ролексът ми точно това правеше. Едоксът ми (ритейл цена около 3000лв) даваше 2 секунди отклонение. Имах един китаец за 150ина лева с механика на Сейко (nh35), който също беше на 2 секунди отклонение. Т.е. това, което се пише по книжките и по сайтовете е максималното отклонение. Но често механиките им цъкат доста по-точно. Настоящият ми (с ЕТА 2824 elaboré grade) избързва с около 6-7 секунди. Иначе казано, измежду 27те механични часовника, които са минали през мен, само 3-4 да са вървяли с отклонение между 10 и 15 секунди. Останалите са били в рамките на 10 секунди за денонощие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Stucata написа:

п.2. @Pijomirда не се чуди, а да поръчва и той! :D

Няма да си взема часовник с подобна "мерцедес" стрелка... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Stucata написа:

Хубаво е да се мине през китайците!

Минах и заминах, моето Пагани загина геройски, явно съм го цапардосал някъде много здраво. Не директно него, но размятах на въжето от крана едни половин тонни двигатели и явно му е дошло в повече някое сътресение. Христо Лозанов в Импулс го обяви за умрял, 80 лева за ревизия, а аз го платих 90. Край на филма, отива в шкафа, нали вече си имам Ориент.

Оставих му дъртото Тисо за полиране на стъклото. Каза, че е страхотен часовник, според него е в идеален ред, автомата работи и го навива. Само дето забравих да го питам дали може да му възстанови луминесценцията, че тя за +35 години е умряла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я да видим Tissot-a, @Izolini

А умрелия, но е ритуално да го забиеш с пирон през циферблата на някое дърво в двора! Да знаят следващите, какво ги чака ако вземат да починат :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, Izolini написа:

Пагани загина геройски

Мир на зъбните му колела! ☠️

Ице, няма как! Нормално е да сдаде богу дух при напрежението, което се е стоварило върху него. Неслучайно за атлетите разработват специални часовници, че да са пригодени да издържат нат'варването (RM за Надал).

@Pijomir, ще поръчаме с беенве стрелки, китаецът ще има грижата да ги изработи перфектно :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, zloQQ написа:

Я да видим Tissot-a, @Izolini

Има го на втора страница в темата, точно преди година - цък.

Когато си го взема след полирането ще сложа двете снимки преди-след.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесах си друг "работен" часовник без циклоп. Ако някой иска паганито на 10 дни е и в състояние неразличим от нов, може да го отхапе за 130 лв ;)

Тия дни ше го пусна да го женя в олха и стрелките "официално" хахахаха

Редактирано от digitalundgrd
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, digitalundgrd написа:

Тия дни ше го пусна да го женя в олха

Така се прави! :D На пръв поглед е омаж на Тюдор, поне безелът и касата де. След малко ще изгледам клипчето.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.