Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хорология

Stucata

Recommended Posts

Преди 1 час, Stucata написа:

Ооо, я стига! Не на мене тия ? Пускай в продавалника ?

https://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=53443

750 лева?!?!?

Нищо чудно, че седи от май месец. С тая цена, вероятно ще отложи доста още :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Pijomir

775

• Stucata

686

• niki

353

• Боре

236

Преди 2 часа, Stucata написа:

Ооо, я стига! Не на мене тия ? Пускай в продавалника ?

https://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=53443

Тоя не ме кефи... ;) иначе човекът 2 като моя продаде. Аз ще почакам още малко. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zloQQ написа:

750 лева?!?!?

Нищо чудно, че седи от май месец. С тая цена, вероятно ще отложи доста още :)

Часовникът като нов излиза около 1к с доставка, мита, ДДС. За колко да го пусне? Плюс това е буквално чисто нов - не го е носил. Вярно, че за кварцов часовник изглежда много, но има доста екстри. На мен не ми харесва, но, като цяло, си заслужава. 

Моят излиза нов около 1100. Титаниев е, но пък няма Bluetooth за разлика от T200. За колко да го пусна - за 500? За 300?

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Pijomir написа:

Часовникът като нов излиза около 1к с доставка, мита, ДДС. За колко да го пусне? Плюс това е буквално чисто нов - не го е носил. Вярно, че за кварцов часовник изглежда много, но има доста екстри. На мен не ми харесва, но, като цяло, си заслужава. 

Моят излиза нов около 1100. Титаниев е, но пък няма Bluetooth за разлика от T200. За колко да го пусна - за 500? За 300?

Е, хайде де... Мито няма от Япония, само ДДС. 670 лева го виждам на първата обява в ибей и ми долита следващата седмица - чисто нов! Поне т'ва показва ибей до Щатите. От там ми е free of charge. Айде, с ДДС ~800 лева. Ама си е нов! Щом тук му искат 1000 и има плащащи тази цена хора - супер. Аз предпочитам да си спестявам лев, когато мога. 

Твоят не знам за колко да го пуснеш - ти си решаваш. Аз просто споделих мнение, виждайки от колко време седи часовника на тази цена. Разбира се, риби има много в морето, някой ще се набълбука, мислейки си, че е на далавера с 250 лева. Но ако купувача е доволен - няма значение цената!

Иначе, лично на мен, цената ми изглежда висока след като мога да го взема нов за 670 лева. Но пък не е мой тип часовник. И до там свършват нещата. И да ми го подарят - заминава директно на сергията. Правил съм го, няма да ми е за първи път. Предпочитам някой титаниев Tissot отново да си взема, че сегашния съвсем го смазах. Аз, часовниците бая ги експлоатирам. И в ежедневието и в планината, особено с колело надолу, такъв бой отнася, че даже ми е ставало жал и съм го свалял, за да го прибера в раницата. Освен вибрациите, които в зависимост от настилката може да са доста неприятни, се е случвало и да отнесе разни клони, летящи камъчета и бая кал и прах разбира се. Т'ва, дето четох по-назад в темата, да подлагам кърпичка на ръба на маса/бюро, за да не го надраскам, да гледам да не го зажуля на някой ръб или стена...айде, нéма нужда, хахаха. Давам не малко пари, за да ми служи, а не да му слугувам аз. Ама Вие сте си манияци - простено Ви е да сте болнави на тази тема и да ги гледате като писани яйца.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ebay в щатите ше доплатиш още някой лев(стотина) такси в зависимост от щата, в който се намира, но нейсе. Не се обявяват, обикновено. От Япония мито има, макар и да е в рамките на десетина лева. Не това е обаче проблема, а ДДС-то. 

Наистина забелязвам, че на кварцовите се гледа по друг начин и не държат цена, а има прекрасни модели. Примерно моят Oceanus е страхотен и много ме кефи. Сигурно в даден момент ше го продам, но ще е заради мен - болна история... Но определено няма да го дам за под 800 лева, освен ако не съм адски закъсал за пари. Пък нека да си седи по продавалниците... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не става дума за определени стоки, за в определени щати? Никога не съм плащал, каквото и да било, над обявената цена в Щатите. Да речем, че имам над 1500 различни покупки извън страната само... Каквото пише, т'ва плащам.

Мен лично не ме интересува, дали е кварцов или не. Конкретния часовник по-горе е с изчистен дизайн (според мен) и ми харесва. Просто не е мой тип. Аз, когато си търся нещо, гледам да си "напиша домашното" и да поразгледам доста места и цени. И накрая, просто го взимам. Без значение дали е кварцов или не. Даже повечето са ми били кварцови. Е, над 1К € вероятно не бих прежалил, знаейки, какво ще му причиня. Но до тая цифра (+200-300 ако много ме кефи), съм готов да дам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Де що съм гледал часовници от Щатите, цените са безумно ниски. После ги цъкаш в количката и се почва с таксите. Примерно от jomashop бях гледал модели на Сертина. Излизаха безумно евтини, докато не опитах да ги поръчам... :)

Обясняваха ми, че всеки щат си има различни такси. Не съм задълбавал. Намерих си човек с роднини там, които да ми купят нещо и да ми го донесат, когато се връщат... В крайна сметка, докато чаках да се върнат, се отказах от часовника... :)

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай са... ОТ щатите или от някъде по света ДО Щатите? Аз говоря за конкретния часовник по-горе. Цена в Япония 405$ с безплатна доставка до Щатите. Толкова пише, толкова плащам. В Щатите. Да, някои щати имат такси, но повечето нямат.

Иначе да, определено всичко е доста по-евтино, ама и пазара там е съвсем друг обем... За съжаление, ние тук, явно сме богати, предвид цените, които плащаме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз реших проблемчето със Seiko King Samurai PADI Special Edition (т.е. ще се произвежда само 1 година). За разлика от обикновения самурай, тук стъклото е сапфир, безелът е керамичен, финишът на бръшването е "on another level", короната е по-къса и има добавен още един стоманен ринг между керамиката и джама :) Механиката е същата - 4r35. Циферът е с много приятна текстура, минутната стрелка е в много свежо синичко, както и първите 15 минути на безела. Секундната стрелка е наполовина черна, което я кара да "плува" по черния цифер. Абе, много приятни детайли виждам. Макар, че е 44мм, седи адски комфортно, че чак съм много изненадан от факта. Отдавам го на късите лъгове, мега яката силиконова каишка и скъсената дължина на короната. Лупата на датата му придава също по-паралийски вид ?

П.п. щях да купя варианта със синия издраскан цифер, имитиращ вълни, със скатовете на него, но короната на 3 бройки беше прецакана - крива ос. Явно са от дефектна партида. Тогава обърнах внимание на PADI-то, което е само с 40лв по-скъпо от останалите и очите ми останаха в цифера му :)

1630778768245.thumb.jpg.0f8bf666928f24d6a9ec77b45b5056ae.jpg

1630778917432.thumb.jpg.208dce278b4c5a612922c2434e9e5e07.jpg

1630778942753.thumb.jpg.e196d8b9df13a6f56dd9e834dd810811.jpg

1630779175107.thumb.jpg.7c3d8daeb604b46d5ef0e005077754b7.jpg

И няколко на открито:

1630779096155.thumb.jpg.56c0c5979ff5552f65bd62be57fe39f3.jpg

1630779076261.thumb.jpg.6e958600010d5697f6dc6b16273104bc.jpg

Лумибрайт на Сейко е сила:

1630779665159.thumb.jpg.ce2aa41488150ebb73518cff78aecf6d.jpg

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Pijomir написа:

Ако беше с верига

Принципно, моделът има верига - https://timeland.bg/porachka/seiko-prospex-auto-diver-200m-srpe35k1/ , както и https://timeland.bg/porachka/seiko-prospex-auto-diver-200m-srpe33k1/ . Друг е въпросът, че аз не се кефя на тенекиените вериги на Сейко.

п.п. А на теб за чий ти е да се замисляш? Та нали до преди няколко дена притежаваше Самурай, макар и не Кинг.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Падито е готино с този син акцент... ;)

Иначе, вероятно, дори да се замисля, по-скоро няма да взема такова. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента пазарът е наводнен от часовници. Микроси, макроси, омажи, ор'гинали, евтини, скъпи...абе, каквото ти душа иска. Тъпо е да си вземеш модел, който до преди няколко дни си притежавал, пък било то ъпгрейдната версия на същия. Просто разкарвай тая кварцова пръчка Океануса и действай с нещо по-смислено ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай 850 лева и пръчката е твоя...

Шегувам се. Засега ще го понося още малко. 

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Pijomir написа:

850 лева

Не се шегуваш ти ? Я сподели кое го прави часовника толкова скъп, че не съм търсил инфо...

п.п.1: аз за толкова продадох моето Касио, но на човек, който точно него е търсил. Иначе ми предлагаха между 500 (2 оферти) и 650 лева (5-6 оферти). Не съм очаквал такъв интерес към Касио, пък било то такъв модел. Явно си има фенове, които са склонни да дадат някой леФ.

п.п.2: ся трябва да си налягам парцалите, че за мен вече не останаха часовници, които да са сравнително евтини и да стават за връткане (нося 2 месеца и продавам), а в горния клас няма да играя, че там препродажбата ти сваля главата (купуваш го нов за 5000, продаваш го със зор за 3500).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Stucata написа:

Не се шегуваш ти ? Я сподели кое го прави часовника толкова скъп, че не съм търсил инфо...

Шегувам се аз... 800-850 лева ще е минимума, който ще му търся, иначе 2 се продадоха за по 900 наскоро. Но засега съм адски раздвоен дали да не си го запазя този за втори - да го нося между покупките... :) Часовникът е супер, наистина. Откъм финиш е зверски добре направен, визуално ми допада много. Иначе е титаниев, соларен (батерията издържа поне десет години, доста често стига до 20), tough механизъм - ще рече, че е доста издържлив (такъв, но с по-малко екстри се поставя и в скъпите g-shock), има радио-сверяване, но е достатъчно точен и без него (половин секунда за 3+ месеца), има автоматичен календар до 2099-та, 30 часови зони, автоматични зимно и лятно часови времена, че даже има и подравняване на стрелките, ако случайно се разместят при удар или магнетизъм. Има спящ режим (ако е на тъмно, след 21:00 спира секундната стрелка), както и индикация, че батерията е изтощена. Мисля, че пропускам нещо, но основно е това.

Много приятен часовник е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, разбирам. Споменатите екстри ги имаше и моя. Много пари са това за такъв тип часовници (както за бившия ми, така и за океАнуса :))! Но това са мои разбирания. Аз на старо повече от 300-400лв не бих дал за тях ? Дори изобщо не бих ги купил на старо, като се замисля.

п.п. Сейко са тръгнали в добра посока с бюджетните им часовници от ниския среден клас (визирам новия ми и сродните му като костенурката). Имат трески за дялане, но явно производителят пренебрегва факта и остава перфекционизма за средния и високия им клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Stucata написа:

Мда, разбирам. Споменатите екстри ги имаше и моя. Много пари са това за такъв тип часовници (както за бившия ми, така и за океАнуса :))! Но това са мои разбирания. Аз на старо повече от 300-400лв не бих дал за тях ? Дори изобщо не бих ги купил на старо, като се замисля.

Ако всички мислят като теб, ще си остане завинаги мой, както първоначално смятах... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Pijomir написа:

Ако всички мислят като теб

След като продадох моя за 850лв., явно не всички мислят по този начин ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 20 часа, Stucata написа:

Да, за тия пари Сейко дава доста.

Екстра е, определено хваща окото !

Единствено лупата ме дразни /мен по принцип ме дразнят, на какъвто и да е часовник/, но иначе е много приятен !

Чудя се обаче, как изобщо си се навил за размера …

Честно казано, мисля че не ти стои добре, голям е за твойта китка !

Поноси го малко и го пускай на някакви къси пари :D

Пък, аз ще проверя колко струва един сапфир без лупа, със смяната B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Pijomir написа:

Да, малко му е голям.

Груб и широк е безела, за сметка на малък цифер, за това стои голям. До 15ти септември ще е на тезгяха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Боре, @Pijomir, на снимките действително така седи сякаш ми покрива китката. На живо не е точно така, защото от края на лъговете до края на ръката има още по 5-6мм. Как се навих да го купя? Ами, не беше трудно :D След като се оказа, че размерът изобщо не е проблем (за мен това означава да нямам проблем с короната, въпреки че си нося часовника ниско долу на китката), остана визията, а за тия пари (а и не само за тях) тя е прекрасна :)

@Izolini, няма да го пусна скоро поради 2 причини: 1) в ниския клас от 1500-3500 лева нищо не е останало, което да искам да притежавам, а аз съм имал около 20 часовника в този диапазон, като единствената марка, която се е дублирала във времето е Сертина; 2) в горния клас, който се явява среден и среден към висок, няма смисъл да се правят тези упражнения да купувам, нося по 2-3 месеца и да продавам, защото хващаш рак на джоба - там купуваш за 4-5-6 хиляди лева продукта и го продаваш на 1/2 от цената му, което на мен ми идва много солено. За високия клас важи същото + това, че за там няма и пари :) А безелът не е широк. Напротив, тесен е. Изглежда широк, защото оптически се слива с металния ринг преди сапфира. На живо е много различно от снимки. Чак аз самият не можах да повярвам вчера ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.