Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хорология

Stucata

Recommended Posts

Като го гледам, малко съжалявам, че си продадох моят Самурай. Но го носих почти година и накрая не го слагах изобщо покрай Океануса, та ще го преживея. Лошото е, че king версиите малко ме дразнят заради лупата. Ще видим натам дали пак няма да си взема един Самурай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Pijomir

775

• Stucata

686

• niki

353

• Боре

236

36 часа след сверяването, часовникът не е избързал/изостанал нито 1 секунда. Явно отново отново съм късметлия! :) Сред последните ми няколко механични часовника - Щайнхарта (Ета 2824 Елаборе!), Сертината (Пауърматик 80), Phoibos-a (Мийота 9015 хай бийт), Ингерсола (Мийота 8015), не съм имал толкова точен. Мийотата на Phoibos-a беше доста точна, но последния път когато съм попадал на изненадващо точно настроена механика беше в един китайски Reef Tiger, в който туптеше Nh35 и даваше 2 сек отклонение за 24ч. Ако не бъркам, NH35 е същия автомат като този в Самурая (4r35). Явно лесно се настройва да е точен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте две приказки за Булова. Искам да подаря на жена ми за РД. Тя иска часовник с метална верижка. Никога не е имала такъв. Мисля, че това ще й хареса. Поне на мен ми харесва де...

https://www.giulian.bg/bulova-96p201

Трябва да е кварц, защото не я виждам да се занимава с навивания и сверявания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеална работа ще свърши за дамата ти! Купувай смело, макар Булова да не е онази Булова от едно време.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bulova

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ставам нещо като рекламно лице на Сертина, но ако някой е мераклия на автоматичен хронограф на човешка цена - 

https://julliany.com/bg/C006_414_11_051_00-p3371

Механизмът е легенда, ДС-1 серията е много прилично изглеждаща. 

Редактирано от niki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази Сертина не изглежда толкова женствено, а в същото време е бездарно малка. Лично мнение де...

Утре ще отида да видя Буловата на живо (ако е рекъл оня отгоре), че нещо ме натяга раЛтата...

п.с. - Строшвам Ориента от носене. Избързва с около 2 минути за седем дни. Поносимо за часовник от този клас :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, sauber написа:

п.с. - Строшвам Ориента от носене. Избързва с около 2 минути за седем дни. Поносимо за часовник от този клас :)

Леле, а моя Ориент 6 секунди за 7 дни

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е калибрация, Пижомир ми беше обяснявал нещо. Но на мен не ми прави особено впечатление. А може и да е защото го нося на дясната. Нали уж колкото повече ги лашкаме, толкова повече се "разстройват".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, sauber написа:

Може да е калибрация, Пижомир ми беше обяснявал нещо. Но на мен не ми прави особено впечатление. А може и да е защото го нося на дясната. Нали уж колкото повече ги лашкаме, толкова повече се "разстройват".

При мен вървеше с десетина секунди напред дневно. Или си доста по-активен, или си го ударил. ;)

Ако ти пречи, занеси да го регулират леко. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Pijomir написа:

да го регулират леко

Този пич в Люлин как става при него? С предварителна уговорка по телефона или директно му се изсипваш на място? 

Сегашния ми Ориент Стар избързва между 10 и 15 сек. за 24 часа. Ще му дам месец, за да "олаби" джелезата и мисля да го дам за регулиране.

Редактирано от digitalundgrd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиваш на място, супер разбран пич е, не е някакъв бастун.

Ако остане така, няма смисъл да се занимаваш, поне според мен. Нали не е със завиваща се коронка, дръпваш веднъж в седмицата да спре секундната стрелка за една минута и готово. 

Редактирано от niki
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, digitalundgrd написа:

Този пич в Люлин как става при него? С предварителна уговорка по телефона или директно му се изсипваш на място? 

Сегашния ми Ориент Стар избързва между 10 и 15 сек. за 24 часа. Ще му дам месец, за да "олаби" джелезата и мисля да го дам за регулиране.

По мнение на въпросния часовникар, безсмислено е да чакаш... В много редки случаи може да има драстична промяна. 

Между другото, за тази услуга не взима пари... Или поне на мен 2 пъти отказа да ми вземе, но аз съм си симпатичен... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Б@си, тая евтина механика в Самурая е заковала без отклонение до момента, вече 4ти ден от сверяването ? Нито 1 секунда напред, нито назад. Хем не мога да повярвам, хем не ме учудва кой знае колко, защото вече съм имал вземане даване с Nh35, който бягаше само с 2 сек. на денонощие (замерено 1 пълен месец).

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, sauber написа:

преди 10 минути, Stucata написа:

Б@си, тая евтина механика в Самурая е заковала без отклонение до момента, вече 4ти ден от сверяването ? Нито 1 секунда напред, нито назад. Хем не мога да повярвам, хем не ме учудва кой знае колко, защото вече съм имал вземане даване с Nh35, който бягаше само с 2 сек. на денонощие (замерено 1 пълен месец).

Да. И моят Самурай беше прилично точен. Аз затова се кефя на този механизъм - хем евтин, хем здрав, хем може да е много точен. Имал съм 2 часовника с NH35 и Самурая с 4r35. Самурая 2 месеца изкара резултат от +1 секунда на ден, същият беше и Zelos Horizons. Zelos Swordfish 40 teal изоставаше винаги с 7 секунди, т. е. можеше да се регулира много точно. 

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Pijomir, аз говоря за 0 секунди отклонение. Не 1, не 2. Нула. Това последно го видях на Ролекса ми. Тайничко се надявам да не е временно явление и после да започне да проявява отклонение, ама дет' се вика "каквото, такова" :) 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелосите бяха с постоянно отклонение. Леко регулиране и стават и те 0...  Ти просто си случил на фабрично перфектно регулиран механизъм. Кеф. ;)

Този механизъм има голям потенциал. Мен лично много ме радва. 

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък с последните 2 часовника тегля "късата" клечка. Сан Мартина с NH35, който имах беше -15 секунди за 24 часа независимо от положението, както и да го въртя.

IMG_20210703_125509.thumb.jpg.2356b271ab9a227263584e11654675cb.jpg

Сега този Ориент пък избързва с толкова (което е по-добрия вариант)...

Най-точният до сега ми е бил и най-евтиният - Паганито ГМТ с китайска механика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Pijomir написа:

Ти просто си случил на фабрично перфектно регулиран механизъм

Е, да, чист късмет си е това :) Ето, nh35цата на @digitalundgrd, което е същия механизъм, е давал 10+ отклонение.

1630906071366.thumb.jpg.6bd1fa0a739c5bd50c224fad3835162d.jpg

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, digitalundgrd написа:

Пича в Люлин е и фен на Шкода, дробихме доста лаф, докато ми скъсяваше веригата на Ориента и се радваше на архивното Tissot Seastar.

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 4.09.2021 г. at 21:21, Stucata написа:

Аз реших проблемчето със Seiko King Samurai PADI Special Edition 

Сверих часовника миналата събота около 20.45ч., като ползвам часовника на сайта time is. Днес, точно 1 седмица по-късно, Самураят е избързал с точно 1 секунда ?

1631382697125.thumb.jpg.ef59a3e1e9f2bb9054b7c0a18355fcef.jpg

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.