Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
преди 12 минути, Logrus написа:

Еххххх....тея 500 коня и 400+ нютона, а и като знам че в Швейцария има подходящи планински пътища....грехота си е да не го изпъне поне веднъж, ей тъй да му изкара душицата 😁 

Това е сигурно. Ще се раздава газ на подходящите места. То ти стига да усещаш ускорението, без да превишаваш разрешената скорост. Просто казах, че няма да има въртене на гуми и дрифтове.

Атмосферен бензин на задно. :)

преди 12 минути, Logrus написа:

Ще ми е интересно да разказваш още за това возило, Жоре, пък ако имаш шанс и да го покараш ще ми е любопитно после да споделиш лични наблюдения 🙂

Стига да има поводи, заслужаващи внимание. 👍

Моето присъствие там, засега се очертава за догодина.

• Благодаря 1
  • Отговори 63
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

26

• zloQQ

5

• The Best Forman

3

• PRR

3

Публикувано
Преди 4 часа, joro-120L написа:

Между другото, ясна е съдбата на колата. Твърдо са решили да не я продават и да остане наследствена.....

Жоре , 

Честита да е новата фамилна играчка. 

ЗетЯ има вкус , колата е страхотна!

Така... На коя кола точно е ясна съдбата ? 120 ?

П.С. Емоциите  с тези постове се разбират идеално от хората които са общували с теб ! 😉🍻

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 7 часа, mRt написа:

ЗетЯ

Някакъв намек за грешка?;) Умишлено го казвам така. Разговорно е у наше село. Вече ще говоря с имена. Мисля, че така е редно.

Зет ми се казва Адам, IT специалист в голяма фирма за комуникации. Свирил е на цигулка, после се ориентира към програмирането. Дъщерята Инна, музикант, преподавател, пианист. Внучето Ерик. Името е избор на родителите му.

Преди 7 часа, mRt написа:

На коя кола точно е ясна съдбата ? 120 ?

Не виждам да съм написал двусмислица.🧐

ОК. И на двете е ясна. Тоест и на трите. Ако Ерик не успее да прежали Шкодата, а картинката беше много трогателна, ще го уредим с една 120. Може и Супърб. :)

п.п. има един човек тук, който ще каже - По добре да е Супърба.

Публикувано

Честита да им е! В Швейцария обаче, не е място за даване на газ. Колега от фв форума беше качил глоба за 1 или 2 километра в час превишение. 

• Одобрявам 1
Публикувано

Благодаря Ники.

преди 15 минути, niki написа:

В Швейцария обаче, не е място за даване на газ. Колега от фв форума беше качил глоба за 1 или 2 километра в час превишение. 

Така е. Там нема лабаво. За 10-20км. над ограничението могат да ти вземат книжката за няколко месеца.

Аз повече се притеснявам за дъщерята, ако побара Мустанга.:) Вече има 3-4 сериозни глоби за превишена скорост.

С това исках да се подразбере същото, което казваш и ти

Преди 13 часа, joro-120L написа:

То ти стига да усещаш ускорението, без да превишаваш разрешената скорост.

• Одобрявам 1
Публикувано

Проблемът е, когато колата е автоматик, има мощност и изпуснеш за малко километража от поглед. Заради това имам вече три глоби с Волвото, а с Голфа - никакви. 

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 1 час, niki написа:

Проблемът е, когато колата е автоматик, има мощност и изпуснеш за малко километража от поглед.

Форда е с автоматична, 10 степенна. Имат и с ръчна кутия. Там са 6 предавки.

Да, всичко става за секунди. Камерите им са на съвсем необичайни, неподозирани места. И в населено, и в извън населено място. Имам чувството, че са навсякъде.

Публикувано
Преди 1 час, joro-120L написа:

Форда е с автоматична, 10 степенна. Имат и с ръчна кутия. Там са 6 предавки.

Да, всичко става за секунди. Камерите им са на съвсем необичайни, неподозирани места. И в населено, и в извън населено място. Имам чувството, че са навсякъде.

Тук ще се включа и аз. Всичко хубаво до сега, само това ме разочарова. Автоматик...

Преди повече от 10 години имах удоволствието да покарам инстински Мустанг с ръчни скорости. 650 (или 680)к.с на задно. Нямам думи да го опиша, голям кеф. 

• Благодаря 1
Публикувано
преди 53 минути, ghost_rider написа:

Тук ще се включа и аз. Всичко хубаво до сега, само това ме разочарова. Автоматик...

Асене, нямам какво да кажа. Въпрос на избор, на разбирания, на усещане. Не съм ги питал защо автомат.

Има една основна причина. Инна не може да кара кола с ръчна кутия. Курсът й беше на автомат. И да можеше, пак щяха да вземат автомат. Знам си хората. :)

преди 52 минути, ghost_rider написа:

Преди повече от 10 години имах удоволствието да покарам истински Мустанг с ръчни скорости. 650 (или 680)к.с на задно.

Що, този не е ли истински?

Публикувано

Жоре, ти си го написал - въпрос на разбиране. За някои хора истинския автомобил е с ръчни скорости (аз съм между тези хора), за други ръчната скоростна кутия е отживелица и не искат и да чуят. А и не могат да се оправят с нея. А и не е необходимо. Темата е по-дълга и от спора бензин-дизел (накрая печели електричеството, ама да не залитаме натам :D). 

Между другото дали с ръчна или с автоматична кутия в крайна сметка важно е магарето зад волана ;) А за това магаре е важно да се чувства добре, т.е. кутията да му е по вкуса.

• Одобрявам 1
Публикувано
преди 39 минути, PRR написа:

Жоре, ти си го написал - въпрос на разбиране. За някои хора истинския автомобил е с ръчни скорости (аз съм между тези хора), за други ръчната скоростна кутия е отживелица и не искат и да чуят.

Да, разбрах, че истинските са ръчка. Аз също съм по класиките. И таз добра, ако не го знаете. ;)

Само се притесних някой да не си помисли, че този Мустанг е някакъв ментак на предно. :)

Преди 1 час, ghost_rider написа:

Преди повече от 10 години имах удоволствието да покарам инстински Мустанг с ръчни скорости. 650 (или 680)к.с на задно.

• Благодаря 1
Публикувано
преди 29 минути, joro-120L написа:

Асене, нямам какво да кажа. Въпрос на избор, на разбирания, на усещане. Не съм ги питал защо автомат.

Има една основна причина. Инна не може да кара кола с ръчна кутия. Курсът й беше на автомат. И да можеше, пак щяха да вземат автомат. Знам си хората. :)

Що, този не е ли истински?

Много хора ще кажат, пе е първобитно, но аз така ги разбирам и усещам нещата. Знам предимствата на автомата. Карал съм и пак ще карам, но от моя гледна точка, някои емблематични автомобили си ги представям в класически вариант. Е сега ще кажете, че има и от 60-те години Мустанги автомат, но аз няма да споря. Което си е, си е.

• Одобрявам 1
Публикувано

Асене, писали сме едновременно. В отговора ми на Пепи, мисля се изясняват нещата.

Публикувано
Преди 1 час, joro-120L написа:

Само се притесних някой да не си помисли, че този Мустанг е някакъв ментак на предно. :)

Има и такъв ... при това електрически ;) 

• Благодаря 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.