Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

привет, момци! преди няколко дни заварих колата със силно запотени стъкла на сутринта и установих, че мястото за краката пред задна дясна седалка (зад предна дясна) е мокро, но не само стелката, а и мокетът под нея. реших, че дъщеря ми е разляла вода, подсуших и забравих. днес обаче, заварвам същата ситуация, без изобщо някой друг освен мен да е влизал в колата за периода. дъжд не ме е валял, по мокри участъци не съм минавал, единствената ми хипотеза е конденз от климатика, вероятно запушена или прекъсната тръба. някой имал ли е подобен проблем? каляската е О3 фейс, 2019, 2 дизел с климатроник.

Публикувано
преди 48 минути, joro_kem написа:

привет, момци! преди няколко дни заварих колата със силно запотени стъкла на сутринта и установих, че мястото за краката пред задна дясна седалка (зад предна дясна) е мокро, но не само стелката, а и мокетът под нея. реших, че дъщеря ми е разляла вода, подсуших и забравих. днес обаче, заварвам същата ситуация, без изобщо някой друг освен мен да е влизал в колата за периода. дъжд не ме е валял, по мокри участъци не съм минавал, единствената ми хипотеза е конденз от климатика, вероятно запушена или прекъсната тръба. някой имал ли е подобен проблем? каляската е О3 фейс, 2019, 2 дизел с климатроник.

Шибедах имаш ли? 

Публикувано

Не

Публикувано

сега погледнах и на светло - пода на предния пасажер също е мокър, особено в задната си част. от прочетеното в бришкода, вероятно е дефектирала дренажната тръба на климатика. нещата отиват към ЕТ...

Публикувано

Щом няма дъжд, вероятно наистина е дренажа на климатика. Тези дни доста се ползва охлаждането. Може би се е откачила тръбичката и всичко влиза в купето. Успех!

Публикувано

Благодаря, ще запазя час в понеделник и ще докладвам за резултата

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Днес я взех от ЕТ - наистина е бил в дренажа проблема. Детайли така и не успях да разбера. Дано е решен трайно проблема.
п.п. на поръчката отбелязаха "гаранция 1/10", но и това не разбрах какво означава. сега изчаквам,за са видя ще отразят ли посещението в електронната книжка

• 1 година по-късно...
Публикувано

сагата с наводняването продължи и през 2021 ? след няколко посещения на гаранционния сервиз смениха гаранционно тръбата на дренажа на климатика с нова. радостта ми беше много кратка - след посещение на четкова автомивка с по-дълга програма, дясната страна на купето подгизна солидно. от вчера е в ЕТ Пловдив, днес ми се обадиха, че са открили откъде прониква водата и започват да разглобяват, за да намерят решение на проблема.

Публикувано

Къде е проблема всъщност?

Публикувано

засега - в предна дясна част на пасажера към калника. предстои разглобяване на табло, калник и подкалници, след което ще е конкретно ясно :) следва и гаранционна подмяна на изолация и настилки на пода. в резюме - около месец без кола :)

• 4 седмици по-късно...
Публикувано

ето и снимка на въпросната тапа, която пропуска водата

проблемна-тапа.jpg

Публикувано

Лечение...до кокал е оголена. Важното е, че е локализиран и решен проблема!

• Благодаря 1
Публикувано (Редактирано)

Колеги,

За информация само, ако някой има същия проблем - до тапата се достига и без разглобяване на цялото табло. Сваля се жабката и се отделя тапицерията на пода, която покрива и подкалника. Благодарности на joro-kem, че чрез разглобяване на неговата кола стана ясно откъде идва проблемът и как може да се достигне до мястото.

Редактирано от Илко Такев
  • Благодаря 1
Публикувано

и аз можех да мина само с частично разглобяване, ако теча беше локализиран преди да съсипе изолацията на таблото и предния десен леген... Честито Рождество Христово и честит празник на всички именици!

• 3 години по-късно...
Публикувано

привет, момци! сагата с наводняването продължи до днес (надявам се това да е последна серия). след гаранционна смяна на тръбата за дренажа на климатика с нова и гумена тапа на ламарината откъм пасажера, също с нова, което съм описал в предните си мнения, наводняването продължаваше ежедневно, особено в летния сезон. в Еуратек не успяха да направят нищо повече... убеден бях, че водата е от конденза на климатика, защото в последните 20-ина дни не съм мил колата, а не е и валяло, ноо долната част на стелката и мокета неизбежно си се наквасваха и то качествено. купих нов оригинален дренаж (това е номера по VAG, ако на някой му е полезно - 5Q1820127E) и днес с колегите в гаража решихме да проверим стария дренаж и да го сменим с новия. в интерес на истината, на стария му нямаше нищо, но въпреки всичко го сменихме. процедурата изисква изключване на буксата за въздушните възглавници (върху тунела е монтирана), която пречи за демонтажа на дренажа, но преди това трябва да се разкачи и акумулатора. та, сменихме ние дренажната тръба, включихме климатика на Lo и започна дебненето с фенерче. видимо на входа и изхода на маншоните на дренажа нямаше теч, но взе, че прокапа от фугата на две ламарини на тунела (прилагам снимка на точното място). качихме колата на естакада, свалихме топлинния щит около тунела отдолу и открихме, че на един участък от снадката няма фабричен силикон между двете ламарини. отскочих до Практикер за бързодействаща полиуретанова паста и след обезмасляване на ламарините напъпнихме фугата и намазахме обилно отгоре (прилагам снимка на точното място). след 30-ина минути втвърди напълно и монтирахме обратно топлинния щит. в момента каляската е с навит мокет и подова изолация, за да се изпари водата, но теч след около два часа шофиране вече няма. надявам се да сме решили окончателно проблема. пиша този ферман, за да спестя главоблъсканици на някой с подобен проблем. здрави бъдете!

тунел-отвън.jpg

тунел-отвътре.jpg

• Благодаря 3

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.