Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

смяна батерия ключ

joro_kem

Recommended Posts

пичове, на вилата съм от седмица и държа ключа на колата (О3 на година и 2 месеца) окачен на един пирон под навеса. сутринта паля колата и ми изписва съобщение на таблото да сменя батерията на ключа. прибрах ключа в къщи на топло и одеве запалих да тествам - същото съобщение. колата е лизингова и втория ключ не е при мен. ясно е, че ще я сменям, но на другата каляска О1 2008 батерии на ключовете не съм сменял никога, проблеми с тях също не съм имал. нормално ли е за няколко дни да падне заряда толкова много?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дошло е времето на батерията. Сменяш и продължаваш. Моята е на 5,5 год. и три сменени батерии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си оригиналния размер cr2025, а не по-дебелия cr2032 както някои препоръчват. 2032 леко натиска платката и според мен е най-добрия вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2025 взех, но нямаше Duracell и взех Varta. Между другото, индикацията изчезна още преди да сменя батерията, но реших да не рискувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марката едва ли е от голямо значение. Сигурно пак е щяла да излезне индикацията скоро, добре си направил. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До @fr1nklyn - Марката на бетерията е до толкова от значение, че да не я сменяш много често. Веднъж взех "CR 2032" от "Lidl" - честно казано не съм гледал срока на годност, но ги сменях през 6 Месеца. Когато съм взимал "Duracell", пак без да гледам срока на годност, са издържали осезаемо повече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се ненормално да се сменя батерията толкова често...
На Октавията никога не съм сменял батерия за 5.5+ години, докато беше при мен.

На Супърба също не съм сменял за вече 7+ години.

На Фабията никога не сме сменяли, вече 6.5+ години е у нас, не знам кога е сменяна преди това.

При всичките три коли никога не е имало проблем с разстоянието от което работи дистанционното, >30 метра.

Най-вероятно има някакъв проблем при толкова честа смяна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен е странно, но е факт. На октавия единичката не съм сменял батерии никога и двата ключа бачкат перфектно, от 2008 насам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, chavdarlk написа:

Струва ми се ненормално да се сменя батерията толкова често...
На Октавията никога не съм сменял батерия за 5.5+ години, докато беше при мен.

На Супърба също не съм сменял за вече 7+ години.

На Фабията никога не сме сменяли, вече 6.5+ години е у нас, не знам кога е сменяна преди това.

При всичките три коли никога не е имало проблем с разстоянието от което работи дистанционното, >30 метра.

Най-вероятно има някакъв проблем при толкова честа смяна...

+ 1. Скоро чоплих ключа на една кийлес Мазда, че нещо умря батерията. Взимана е края на 2014г нова. Всекидневно се ползва, съответно и ключа работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 8 месеци по-късно...

Коментара ще бъде от рода на "след дъжд качулка" но все пак ми се поиска да драсна и аз един ред.

Когато колата има KEYLESS OPEN DOOR and GO батерията свършва точно на две години. На моя автомобил и двата ключа ми индикират че батерията е за смяна точна на две години. Дори резервния изобщо не го изкарвам наяве, но и той свършва за две години.

Ако пък няма KEYLESS, би трибвало да изтрае поне 4 години. Но пък кой знае какви менте батерии слагат фабрично по ключовете че вече не издуржат с години както преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 90% от Октавия 3 батерията изкарва 2 години. Всякакви коментари как едно време карали по 7,8, 10 години са спам. Няма нищо общо MQB платформата с предишните. Същото е и за акумулатора. 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеци по-късно...

Напълно съгласен с JORDITO. Колата ми е на 4,5г. и веднъж съм сменял батерията на ключа. Преди 15-на дни смених и акукулатора. Преди карах YETI и акумулатора за пръв път го смених на 6,5г., а този AGM издържа "само" 4,5г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.