Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.

The Best Forman

Recommended Posts

Преди 2 часа, joro-120L написа:

Не случайно в Бг. другото име на чука е "пасвател". :)

В нашата фирма му викаме "Съветника" 😀

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

278

• tuningmania

190

• The Best Forman

180

• Izolini

172

Що се отнася до чука, любимо ми е "руска отверка" 😁

А иначе оня цитат по-горе е от темата на един господин, който има проблем с таблото на автомобила си и след като му биде обяснено къде да търси проблема, той реши да попита - де да го ударя? Е, убедихте ме - не е единственият 😝 Но пък щом помага......отивам да наритам бабата, па дано мине прегледа 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 2.11.2024 г. at 17:22, joro-120L написа:

Не случайно в Бг. другото име на чука е "пасвател". :)

Жоро, пасвател не беше ли като малко трионче? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, niki написа:

Жоро, пасвател не беше ли като малко трионче? 

Да. Със ситни зъби за по-прецизен и гладък срез.

Ако ми се наложи, си ползвам ножовката.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, vladkant написа:

Аз го знам като "директора", оти без решението на директора- нищо не става 😁

Чувал съм го и като "управител". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доналд Тръмп спечели. Гледайте само как нашите евроджендъратлантици вземат завоя.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, joro-120L написа:

Гледайте само как нашите евроджендъратлантици вземат завоя

Мда, заваляха поздравителни картички от наще.....

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя с интерес и то не за друго, а защото Тръмп е единственият президент на Щатите дето не е водил война (предишният му мандат), а и си е чист бизнесмен, та няма да се изненадам другарят Зеленски рЕзко да усети промяна в западният вятър и изведнъж да се окаже че трябва да връща борчове. Просто си го представям - 52-ят щат граничещ с пораснала Русия 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Logrus написа:

изведнъж да се окаже че трябва да връща борчове. Просто си го представям - 52-ят щат граничещ с пораснала Русия 

Повечето пари/техника ги наляха от хЕвропата. И общо взето даже не са нагазили кой знае колко в задграничните авоари на Русия, които си присвоиха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

Зеленски рЕзко да усети промяна в западният вятър и изведнъж да се окаже че трябва да връща борчове.

Дали ще посмее да проси пари от Тръмп? То и с пари и без пари изхода е ясен. Иначе се мазни пудела. Поздравил го бил.

Зелето вкисна. Да търси убежище в САЩ, докато Байдън е на власт или да си тегли един 9мм. Иначе получава еднопосочен билет за Сибир, ако самите украинци не го провесят на някой стълб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Дали ще посмее да проси пари от Тръмп? То и с пари и без пари изхода е ясен. Иначе се мазни пудела. Поздравил го бил.

Зелето вкисна. Да търси убежище в САЩ, докато Байдън е на власт или да си тегли един 9мм. Иначе получава еднопосочен билет за Сибир, ако самите украинци не го провесят на някой стълб.

Жоре, хич не съм съгласен с теб по тази тема! Ако Украйна загуби, това ще е ясен знак за руското джудже (дори не искам да му споменавам името) да продължи с агресията и имперските си амбиции и към другите си съседи! 

И, понеже съм имал "удоволствието" да живея в режим подкрепян от Русия, наистина се надявам да НЕ спрат поддръжката за Украйна. 

Но не смятам да споря по темата. Изказвам си мнението, докато не сме под руска окупация, поне това имам право ;) 

• Объркан съм 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, за 9мм. ще трябва да си го изпроси от някого, а украинците между четири коня ще го разпнат най-накрая - и да избяга в щатите все тая, там даже коне повече има 😂 

Преди 1 час, Izolini написа:

Повечето пари/техника ги наляха от хЕвропата. И общо взето даже не са нагазили кой знае колко в задграничните авоари на Русия, които си присвоиха

Без САЩ зад гърба им, колко време още ще подкрепят зеленичкия от евроГейският съюз? Особено след като корейците се включиха на страната на Путин.

И каже ли Тръмп "Връщай борчове сега." и Европата ще си ги поиска. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с имперските амбиции ми е любимо. Други са хората с имперските амбиции и с военни намеси по целия свят. До тази война се стигна след цветна революция организирана отвъд океана. 

Аз още не съм видял корейци в Украйна. 

• Объркан съм 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, PRR написа:

Жоре, хич не съм съгласен с теб по тази тема!

Разбира се. Всеки има гледна точка.

Преди 1 час, PRR написа:

Ако Украйна загуби, това ще е ясен знак за руското джудже (дори не искам да му споменавам името) да продължи с агресията и имперските си амбиции и към другите си съседи! 

Да гледаме реално и безпристрастно. Украйна няма шанс да спечели. Цялото Нато е срещу Русия на украинска територия и руснаците ги млатят като маче у дувар. Завоюваните територии няма да бъдат върнати на Украйна.

Много ви е страх от тоз Путин. Няма да напада никой. Това го втълпява пропагандата и самозваните козяшки експерти на хранилка, но и това ще секне. От 2014г. украинските нацисти избиват рускоговорящо мирно население и Деца в Донбас. Забраниха и руския език там. Путин не искаше да воюва. Даже много ги търпя. Имаха и мирни споразумения. Минск 1,2. В Истанбул също имаше среща. Украйна не ги спази под натиска на Борис Джонсън. Ако се спазваха, сега Украйна щеше да е цяла и без нито една жертва. Путин много добре и исторически подробно го обясни в интервюто с Тъкър Карлсън.

"Първото предложение на руснаците винаги е най-изгодно"- Бисмарк. Но те го пропуснаха.

Преди 1 час, PRR написа:

наистина се надявам да НЕ спрат поддръжката за Украйна. 

От тази подкрепа, надявам се виждаш кой страда. Не е Русия. И не води до нищо друго, освен до жертви, продължаване агонията на Украйна и Русия да завземе още територии. Също така знаем, че режимът на Зеленски е корумпиран, така че част от милиардите потъват някъде.

• Несъгласие 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепи, с кое не си съгласен? Че написах доста неща и неоспорими факти. Достатъчен ми е и отговор "С всичко" и да приключим.

Иначе и аз можеше да ти плясна едно несъгласие, без да се обяснявам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължаваща подкрепа означава само продължаваща война - не ги разбирам аз нещата, но според мен ЕС са наясно че немогат да се опълчат директно на Русия, в същото време не им се ще да са си съседи без буфера Украйна и освен това така са по-"социални" - вижте ни колко сме загрижени за световният мир и добруването на нещастният украински народ. Междувременно си изчистиха застоялата военна стока, на кредит я дадоха, ама колко ще им струва после на украинците не се коментира.

И тъй като тук изказваме мнения, макар и несподелени 🙂, според мен най-разумното би било да ае сложи край на всичко при сегашното положение - Русия си взима което е искала, Украйна остава наполовина, но все още държава. Верно тогава идва моментът на разплатата, но.....

Другият вариант е да продължат да се наливат пари и ресурси в една загубена кауза и да се стигне до поредната Стогодишна война.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Logrus написа:

Другият вариант е да продължат да се наливат пари и ресурси в една загубена кауза и да се стигне до поредната Стогодишна война.

Няма да е Стогодишна. Нямат хора. Боеспособните украинци привършват. Зеления ги лови, като бездомни кучета по улици и заведения, пред очите на техните близки и насила ги праща на фронта.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, joro-120L написа:

Пепи, с кое не си съгласен? Че написах доста неща и неоспорими факти. Достатъчен ми е и отговор "С всичко" и да приключим.

Иначе и аз можеше да ти плясна едно несъгласие, без да се обяснявам. :)

Не съм съгласен, че Украйна трябва да се предаде.

Не съм съгласен, че Украйна е (единствена) виновна за войната.

Не съм съгласен, че Русия има каквото и да е право да атакува суверенна държава.

Не съм съгласен, че Русия ще се ограничи с "денацифицирането" (реално окупирането) на Украйна.

Не съм съгласен, че Зеленски се мазни - Украйна се отказа от ядрените си оръжия в замяна на гаранции, че ще бъде пазена от далите гаранцията.

Не съм съгласен, че предложението за мир на Русия изобщо е било приемливо по какъвто и да е начин. Наскоро излезе първоначалното "предложение". Никоя суверенна държава не би го приела!

Не съм съгласен, че изнесените "факти" са факти. И, говорейки за "факти" ще спомена, че дни (всъщност часове) преди Русия да нападне говорителя им заяви "Нападение? Това са глупости, ние правим обучение" ... и нападнаха. Това е факт. Останалото са приказки. 

И, още един факт, загиналите от двете страни на конфликта са в стотици пъти повече от избитите в Донбас. 

И, още един факт, освен тоталитарни държави други не подкрепиха агресията. 

Та, накратко - "С всичко" и да приключим! Поне аз приключих.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че когато човек се води от омраза (в случая насочена към руснаците) почва да възприема събитията доста едностранчиво. А и намира потвърждение на мислите си (или мислите се пораждат) в медийната машина на грантовете и НПО-тата. Аз лично се старая да не мразя никой и да събирам повече гледни точки. 

Впрочем демократите в САЩ водени от омраза към тръмпистите и MAGA, така и не разбраха какво им се случи. 

Искам да попитам как биха реагирали американците ако руснаците поканят в техен военен съюз Мексико и решат да разположат по някоя ядрена бойна глава там? Няма да нападнат Мексико или ще нападнат? 

• Несъгласие 1
  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, PRR написа:

Украйна се отказа от ядрените си оръжия в замяна на гаранции, че ще бъде пазена от далите гаранцията.

Да, често се говори това. Но Украйна не е произвеждала ядрени оръжия, за да се мисли,че са нейни. Разположени, доставени са там, когато е била в рамките на СССР. И руснаците си ги прибират.

И е пазена. Колкото и цинично да звуча за някои, руснаците пазят цивилното население в Украйна. Затова и се протакат нещата във времето. Разбира се има и жертви. Бандерите се крият или имат щабове в жилищни сгради.

Справка, действията на Натаняху в Палестина. Трепе наред, но евроатлантиците мълчат.

Жалкото е, че заради чужди интереси се избиват славянски, братски нам народи.

• Несъгласие 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, niki написа:

Мисля, че когато човек се води от омраза (в случая насочена към руснаците) почва да възприема събитията доста едностранчиво. А и намира потвърждение на мислите си (или мислите се пораждат) в медийната машина на грантовете и НПО-тата. Аз лично се старая да не мразя никой и да събирам повече гледни точки. 

Впрочем демократите в САЩ водени от омраза към тръмпистите и MAGA, така и не разбраха какво им се случи. 

Искам да попитам как биха реагирали американците ако руснаците поканят в техен военен съюз Мексико и решат да разположат по някоя ядрена бойна глава там? Няма да нападнат Мексико или ще нападнат? 

Тоз сценарий го играха (ако не се лъжа) 1962 год. и Куба изяде хурката :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Справка, действията на Натаняху в Палестина. Трепе наред, но евроатлантиците мълчат.

Понеже Палестина и Израел са друга тема, ще си позволя да коментирам. 

Пак не съм съгласен. ЕС поиска Израел да спре нападенията, нещо което направиха и САЩ, но Израел ги "отсвири". Та, в случая, заявлението "евроатлантиците мълчат" е некоректно. Правилното е "Говоренето на евроатлантиците не пречи на никого" ;) 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, The Best Forman написа:

Тоз сценарий го играха (ако не се лъжа) 1962 год. и Куба изяде хурката :)

Изпревари ме 👍

Преди 1 час, niki написа:

Вероятно няма да нападнат, защото имат много лостове, с които да спрат такова развитие на нещата. Ако ще - ще ги купят. А Русия ги няма, защото за да бъде смачкана мечката беше навряна в ъгъла и не останаха други ходове.

Не мълчат бе, църкат. Ама внимателно, за да не им стегнат нашийника. Който досега стискаха демократите, които винаги са свивали подкрепата за Израел. Ама сега ще влезе в ръчичките на Чичо Дони.

преди 5 минути, PRR написа:

Понеже Палестина и Израел са друга тема, ще си позволя да коментирам. 

Пак не съм съгласен. ЕС поиска Израел да спре нападенията, нещо което направиха и САЩ, но Израел ги "отсвири". Та, в случая, заявлението "евроатлантиците мълчат" е некоректно. Правилното е "Говоренето на евроатлантиците не пречи на никого" ;) 

САЩ поискаха, ама бъдещия президент не беше на това мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Izolini написа:

... А Русия ги няма, защото за да бъде смачкана мечката беше навряна в ъгъла и не останаха други ходове.

Изкараха я от бърлогата, да видим как ще я вкарат. И зимен сън няма да има.

преди 26 минути, PRR написа:

ЕС поиска Израел да спре нападенията, нещо което направиха и САЩ, но Израел ги "отсвири". Та, в случая, заявлението "евроатлантиците мълчат" е некоректно. Правилното е "Говоренето на евроатлантиците не пречи на никого"

Що не налагат санкции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.