Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.

The Best Forman

Recommended Posts

На 10.11.2024 г. at 14:37, Izolini написа:

Тоя идиoт ли е, или просто субстанциите му идват в повече?

Ти още малко ще кажеш, че няма как да е и двете :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

282

• tuningmania

190

• The Best Forman

189

• Izolini

178

Убеждавам се че племето българско съвсем е за затриване.

Около обяд паркирам на синя зона в центъра и оставам в колата докато си довърша един разговор и си пусна СМС-ите, в него време пред мен се освобождава място и, естествено, веднага друга кола паркира - младо момиче с една малка Тойота. В момента в който колата пред мен влезна на мястото "избухва" някакъв бесен клаксон до сами прозорците ми - един около 60 годишен господин освирква момичето и нещо крещи и ръкомаха в колата си (бяла Фабия 3, не че е от значение марката де). Буквално след секунда изскочи от автомобила и отиде да крещи на момичето да се разкара, защото той трябвало да паркира. Тя явно го отсвири, при което чичкото започна да блъска по колата й - доста бързо наизскачахме няколко души за да го озаптим (явно се стресна като видя че 3-4 го приближават на бегом и спря да удря колата).

На кратко - "тая нема работа да паркира тук, да си оди от де се е довлекла. Аз тука живеем и требва да паркирам....." и т.н. около 5 минути на оригиналдъ селско-софийски диалект.

Стигнахме до там че се наложи да му обясня че аз плащам по 20лв. на ден за паркиране в зоната и той с неговите 100 на година и големите си претенции е най-добре да пали гумите преди да съм почнал да го блъскам аз (малко му оставаше). Имаше ефект и чичката си седна в колата и подпали по улицата - точно две секунди преди да дойде патрулката (не разбрах кой ги е извикал). Догониха го на горният ъгъл. С един младеж свидетелствахме за момичето и искрено се надявам господинчото да си го отнесе подобаващо.

И понеже напоследък съм често в района, а и за напред ми се очертава се надявам да няма нещастието пак да се засечем.

• Одобрявам 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за постъпката! Такива са злобни и, ако не бяха дошли куките, като нищо щеше да се върне да и потроши колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, PRR написа:

...като нищо щеше да се върне да и потроши колата.

Малко съжалявам че не се случи - и моята кола и Тойотата бяха баш пред витрината на магазина в който работя - щях да му се отбия подобаващо. И без това заради такива "живущи" 2/3 от зоната е вечно заета с недвижими собствености, а и много взеха да ми стават селяците с претенции за столичани, хеле па такива нагли. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей с.Бистрица не е София и до там още ходи един аФтобус , на който казвате "градския" .. от кога взеха да те дразнят отявлените гражданйе 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип имам волско търпение - щом даже теб те трая 😆, ма тея ма вадят от кожата ми. Продали на деда си нивите и на баба си кравата, купили си по 50 квадрата порутени хапартаменти, горат паркета да се греят, ма го раздават мноо тежко оти са у центъро на големио град.  Ай ся познай що тоя мърльо освиркваше момичето и й налетя на нея - що не го пробва тоя номер на мен? Май щот не е чак толкоз тежък.
А ти за наше село само лиги можеш да точиш - мирувай си там, на високият етаж, и си слушай на комшийката отгоре токчетата 😝

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Logrus написа:

...комшийката отгоре токчетата 😝

За таакава комшийка ти моо точиш лиги , оти оди с цвички и гуменетки 😝

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро срещу моя блок една леля тръгна да ми вдига чистачките защото било място на техния блок и мъжа и паркирал там :) гледам аз номера КН от 30+ години живея на този адрес,та и обясних на жената,че като гледам номера на колата  блока им е доста далеч. През това време мъжаи слезна от колата появиха се мой познати и тя се успокои 😁 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, Miri написа:

Наскоро срещу моя блок една леля тръгна да ми вдига чистачките защото било място на техния блок и мъжа и паркирал там :) гледам аз номера КН от 30+ години живея на този адрес,та и обясних на жената,че като гледам номера на колата  блока им е доста далеч. През това време мъжаи слезна от колата появиха се мой познати и тя се успокои 😁 

Не се разправяй с такива индивиди .. накарай ги да си прочетат нотариалния (натуралния) акт и ако там пише , че имат парко място ще паркираш друагаде , но ако не пише , паркинга е обществен .. аз поне така излекувах комшиите от съседния блок .. те са свикнали да се карат ако им паркираш пред оградата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Не се разправяй с такива индивиди .. накарай ги да си прочетат нотариалния (натуралния) акт и ако там пише , че имат парко място ще паркираш друагаде , но ако не пише , паркинга е обществен .. аз поне така излекувах комшиите от съседния блок .. те са свикнали да се карат ако им паркираш пред оградата ;)

И за нотариален акт ги питах ама нямаха ,иначе това е мястото за което няма как и да платят да получат разрешение от общината защото реално е зелена площ. Нищо ,че там където паркирам аз е асфалт сред калта 😁

IMG_20241201_115636.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тая картинка всички коли са дарители на КАТ (или общината) с по 50 лева според мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като разправях, че мога за няколко месеца да избия цената на чисто нов "паяк"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като сте такива пуритани , кажете на СОС (архитектите) и всички , от които зависи да не дават визи за строеж през пет метра и да осигуряват поне по едно паркомясто на апаратамент .. и без друго искат космически цени на квадрат (все едно арматурата е златна) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

и да осигуряват поне по едно паркомясто на апаратамент

Всъщност са по минимум 1,2 паркоместа на апартамент. И няма строител, който да не иска да направи повече, защото знае, че ще продаде всички. Но в законите и наредбите има достатъчно глупости, заради които те не може да са повече - прост пример е, че за да ти признаят зеления покрив в процента озеленяване ти искат 40 см пръст, при положение, че със съвременните технологии стигат 5 см специална мембрана и 5 см смеска. Което сваля теглото с 3/4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе масово правят един голям апартамент, който после се разделя на 4. До стария ми апартамент направиха ново блокче и двора зелен с 3 огромни тръби за вентилация. Като мина акт 16, двора се изрина и бетонира и два от отворите се замонолитиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 22 часа, The Best Forman написа:

КамАрата на архитектите и строителите де дремат , та не осъвременят наредбите?

Нещо си се объркал кой пише наредбите 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Izolini написа:

Нещо си се объркал кой пише наредбите 

Нали някой трябва да инициира промените .. или чакате здравния министър да ви ги оправи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, The Best Forman написа:

.. или чакате здравния министър да ви ги оправи :)

Като чета новините за министъра на туризма май по-добре тия да не правят нищо! ;) 

PS: Нарочно пускам линк към "отговора" - всеки сам да си преценя :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, The Best Forman написа:

Нали някой трябва да инициира промените .. или чакате здравния министър да ви ги оправи :)

Инициираме ние, ама отсреща е стена...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IMG_20241203_144310.thumb.jpg.b8e9d325a123dcc040d5adff010b3006.jpg

Това в Красна поляна няма как да се случчи 🤣

Не стига , че има един тротоар , ми и той пълен с препятствия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Долното си е точно простотия българска или с други думи безхаберието и простотията на родители. Сутринта карам малкия на училище. Почти стигаме. На тротоара върви около 10 годишно лапе, и то за училище тръгнало. Гледа си телефона и върви. На 10 метра пред колата реши да слезе от тротоара и да пресече, продължавайки да си гледа телефона. Сети се да се огледа чак по средата на улицата... В този участък всички карат с не повече от 15-тина км/ч, съответно и аз бях с толкова. Но ако го бях подпрял (да пази Господ), родители щяха да гръмнат с "поредния убиец на пътя", журналята щяха да го обърнат на поредната търсена сензация "шофьор с мощен автомобил...". И никой няма да повярва на шофьора за реалната ситуация и за реалната вина на родителите на малчугана. Затова (и не само), планирам да си взема видеорегистратор. Наясно съм, че не важи в съда, но за да не се стига до съд или ако се стигне, да е справедливо, ще си монтирам. Таман и архив от простотии по пътищата ще мога да си правя.

За съжаление нямах време, а и бях с детето, да го хвана този юнак за ушите и право при директорката. От там тя да викне някое от двете безотговорни родителски тела... Със сигурност не съм перфектен родител, но се старая да науча децата на колкото се може повече неща. И едно от първите е как се пресича. Но явно някои родители са над тези неща. Щото шофера винаги ще е виновен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.