Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Като гледам камерите може от Гърдова глава до Младост 

• Отговори 1.7k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

302

• The Best Forman

210

• Izolini

192

• tuningmania

190

Публикувано

Основните камери гледат срещу трафика, но на всички рамки има и камера/камери гледаща/гледащи и в гръб. 

Говорих с човек занимаващ се с монтажа на камерите - идеята е да снимат всякакъв тип нарушения - колан, ГО, технически преглед, телефон, цигари и т.н. На този етап средната скорост още не е в приоритетите, но не е изключена. 

Публикувано
Преди 8 часа, PRR написа:

цигари и т.н.

Това не го разбрах. Някакво ново нарушение ли са измислили?

Публикувано

По-скоро да се чете като хвърляне на фасове/боклуци.

• Одобрявам 1
Публикувано

След ЗК Олимпик , сега и ЗК Дал Бог е забранена от КФН ЦЪК

Колко ли ще изгорим със застраховките ГО платени наведнъж .. аз лично до догодина ще си проверявам през ден ;)

Публикувано

Бог дал, Бог взел.

Все се чудя кой *** е измислил такова "име" на фирма.

Публикувано

Още в началото на годината, като си прави ГО-то на мотора, брокера (SDI) спомена, че тия са пътници и не правят при тях. Не че ми пука къде я правя - което е най-евтиното. Просто предишни години съм имал и при тях.

Та, ако някой не се е опитал да мине прекалено тънко, очаквам, че са знаели, че тия ги нЕма ;) 

По темата. Вчера другаря генерал е казал "... Очаквам да има координация, поне МВР с цялата репресивна сила на държавата да направи така, че ...". Мисля, че това изречение описва чудесно мисленето на целия ни политически "елит". Минали, настоящи, бъдещи ... за съжаление :( 

Публикувано

Аз също съм имал няколко полици там, но понеже си имах едно на ум, още преди няколко години, отказах да се застраховам при тях. Не съм толкова богат, че да си купувам евтино. Знам, че обезщетението евентуално би било за друг, но ако аз съм виновен, предпочитам да не вкарвам потърпевшия в този филм и подигравка, която би получил от тази компания. А разликата в премиите със следващите 2-3 ЗК почти не се усеща финансово.

Публикувано
Преди 13 часа, PRR написа:

По темата. Вчера другаря генерал е казал "... Очаквам да има координация, поне МВР с цялата репресивна сила на държавата да направи така, че ...". Мисля, че това изречение описва чудесно мисленето на целия ни политически "елит". Минали, настоящи, бъдещи ... за съжаление :( 

Да. И хората ръкопляскат и ги надъхват. 

Преди 5 часа, ghost_rider написа:

Знам, че обезщетението евентуално би било за друг, но ако аз съм виновен, предпочитам да не вкарвам потърпевшия в този филм и подигравка, която би получил от тази компания.

Хипотетично ако направиш щета на някой, но ЗК по ГО не му плати достатъчно или въобще, този някой може да съди теб. Тъй че не е супер маловажно къде ти е ГОто.

Аз последните години съм където е и каското - Алианц/Армеец. Първите не правят само каско от няколко години. Вторите дават добър "бонус" за комбинирана. Иначе преди и аз съм правил където е най-евтино. Което обикновено беше Бул Инс или ОЗК.

Публикувано

От това, което сутринта наговори преЦедателя на КФН може набързо да се заключи следното, или поне аз така го разбрах:
Който има застраховка "отговорност" (тук не влизат само автомобилите, а и професионалните отговорности) може да диша относително спокойно - квесторите/синдиците ще покриват преимуществено претенциите по тях, след което ще се включи гаранционния фонд за автомобилните. Не така стоят нещата с имуществените, здравните... Те ще имат да взимат.

"Възхити" ме изказването му, че пенсионният им фонд е в прекрасно състояние, но "ще трябва да си търси нов собственик, защото няма право да е собственост на дружество в несъстоятелност". И понеже "собствеността" няма как да си "търси нов собственик" 🙄, следва синдиците, или като част от евентуален оздравителен процес или при ликвидацията на несъстоятелното дружество, да разпродатат някои при оздравителен процес или всички при ликвидация негови активи, в които влизат и въпросните акции.

И сега следва големия въпрос "кой ще ги лапне?" И на какви "къси" пари ще го направи...

Публикувано

Ш`видим да не ги лапне Армеец и да се окаже, че е било "схема" от самото начало.

Иначе за пореден път се кефя на КФН, които по принцип следва да не допускат да се стига до тук. Идеално си упражняват констатиращите функции. На фона на това, че там заплатите са средната за София х няколко пъти... Както имаше едно меме с Иван Искров (който твърдеше, че КТБ е дъ бест, дъ ласт енд дъ оуейс) - "Майната им на парите, важното е да сме здрави" :D

Публикувано
Преди 7 часа, sauber написа:

Хипотетично ако направиш щета на някой, но ЗК по ГО не му плати достатъчно или въобще, този някой може да съди теб. Тъй че не е супер маловажно къде ти е ГОто.

Да и това ми беше другата спирачка, за да не ги използвам.

Последно като бях в ролята на потърпевш можех да заведа щета по ГО, но като видях, че са тия мизерници и си заведох по каското, за да не се разправям аз с тях и да им се моля да дадат някакви нормални пари да си ремонтирам колата. И това е по-малкия проблем с ламарините. А какви са обезщетенията при пострадали в ПТП? Точно отговарят на името им - колкото за Бог да прости.

Публикувано
Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Да и това ми беше другата спирачка, за да не ги използвам.

Последно като бях в ролята на потърпевш можех да заведа щета по ГО, но като видях, че са тия мизерници и си заведох по каското, за да не се разправям аз с тях и да им се моля да дадат някакви нормални пари да си ремонтирам колата. И това е по-малкия проблем с ламарините. А какви са обезщетенията при пострадали в ПТП? Точно отговарят на името им - колкото за Бог да прости.

При наличие на застраховка каско това е правилното решение - ти завеждаш щетите към твоя застраховател , а той си се оправя с регреса към гаржданската на виновния.

Публикувано
Преди 6 часа, sauber написа:

Както имаше едно меме с Иван Искров (който твърдеше, че КТБ е дъ бест, дъ ласт енд дъ оуейс) - "Майната им на парите, важното е да сме здрави" :D

КТБ си беше дъ бест. За разлика от Първа Изнесена, от която почна теглене (с основание) и БНБ ги наля с пари за да издържат. Докато от КТБ започна теглене (заради медийни партенки), но тях никой не ги наля с пари. Щото трябваше да гръмне.

Всички знаем как се убиват муха и банка.

Добре, че аз разбрах още в сряда и преведох в друга банка всичко над гарантираните пари. Но много хора, които опитах да предупредя, не ме послушаха и изгоряха с няколко десетки хиляди до няколко милиона. А на двама, дето ме питаха, казах че е бетон (защото ги мразех в червата) и ги гледах как изгоряха с общо 14 милиона левчета.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.