Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Простотията българска или тема за чесане на пръсти.

The Best Forman

Recommended Posts

преди 56 минути, PRR написа:

А ти нямаш ли камера? След това пращаш клипчето на директорката и ДСО :D 

Имам камера. Ама за заден ход :)

Ще си набавя в скоро време видеорегистратор. Само да проуча пазара, кой е читав и снима добре. Инак благодаря за идеята до къде да пускам видео.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

282

• tuningmania

190

• The Best Forman

189

• Izolini

178

Преди 1 час, Mishelle написа:

Таман и архив от простотии по пътищата ще мога да си правя

Мисля че за тази цел, трябва да му прикачиш хард диск от мининмум 10 ТБ 🤣

А относно детето, в Обеля преди около година, в една вътрешна и тясна уличка, един младеж поне на около 15 год. както си вървеше от лявата ми страна по тротоара и си говори по телефона, рязко реши да пресича без да се огледа.

Спрях му на милиметър от гъза, добре че е вътрешна улица и кофти завой, иначе щях да го отнеса.......

Освирках го естествено, а той седи и ме гледа все едно съм му детската стая докато м@стурбира......казах му поне да се оглежда като пресича така. Но масово забелязвам, че никой не го интересува- пресича все едно си е у дОма.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи @vladkant не стига че "съм му детската стая докато м@стурбира...." ми и акъл му даваш, а? 😂

А кой да ги научи? Техните мамици дето си говорят по телефоните или пишат докато бутат количките? Или бабите и дядовците им, които пресичат някъде около (до 50-100м не повече) от пешеходната пътека? Или татенцето дето ръга по диагонал през кръстовището че да спести някой метър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Mishelle написа:

Ще си набавя в скоро време видеорегистратор. Само да проуча пазара, кой е читав и снима добре. Инак благодаря за идеята до къде да пускам видео.

Като си харесаш нещо сподели. И аз имам интерес, просто още не съм стигнал до това. Имах преди време, ама му мина модата на конкретния и го развързах, а си имаше и някакви недостатъци, например ограничение за карта памет до 32GB, което е макс. 2,5 часа записи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще драсна, само да ги разгледам. Може би и тема няма да е зле да пусна, че да се включат повечко хора.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с китаец, с две камери- предна и задна. Лошото е че пази записа много малко. Мисля скоро и аз да купувам нещо по съществено, което да записва по дълго време. 

Във фейса има една страница "лудоста по Българските пътища", той продава читави или може да даде насоки. Казвам читави, понеже е качвал записи и от неговата камера и образа е добър.

Преди 2 часа, Logrus написа:

ми и акъл му даваш, а?

Е точно заради това му давам акъл, щот няма кой друг.

Той да се радва че не слезнах да му "налея" по старата школа както ни наливаха 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, Mishelle написа:

И аз искам регистратор и тема. Няма да е лошо да привлечем и @JORDITO за консултант, той още преди три години ме убеждаваше да сложа.

Преди 1 час, vladkant написа:

Той да се радва че не слезнах да му "налея" по старата школа както ни наливаха 😂

Снощи слизах да наливам, ама ме изпревариха 🤣

За да мога да си вляза в гаража слизам по рампата на заден ход. Което означава, че трябва да я подмина за да мога да подходя към нея.

Снощи се прибирам и гледам някаква баница Фиат на рампата, шофьора е вътре, свирнах, отмести се, но спря веднага. Е, пак свирнах и се размигах да мръдне още 5 метра, човека се премести. И в този момент от тротоара се чува "какво свириш и мигаш бе, толкова ли не можеш да караш!". Докато сложа на "Р", махна колана и изляза от колата майка му беше изхвърчала от фризьорския салон в който работи, наби му един задвратник и кресна "млъкни, малоумнико!"

Та аз не можах да се доредя 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JORDITO съветва и предполагам, че дори може да достави различни модели. За монтажа и окабеляването няма нужда да го споменавам. Последно му закарах на една приятелка 'жипката да я обзаведе с видеорегистратор - перфектна работа от Жорката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей зор ви е да са клеветите и сочите с пръсти .. какъв е смисъла на това ако бабата водеща внучето го дърпа да минават на червено , а то и обяснява , че техните са му казали , че трябва да чака да светне зелено (това е истински случай на светофара на Възкресение и Н.Мушанов).

Инак ги гледам по групите във ФБ и изтръпвам понякога , като гледам какви простотии твори нашего Ганьо Фитипалди.

П.П. Велко , що не си сложиш и ти , та да знаеш кога си ме видял по улиците 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за тема за видеорегистратори - и аз отдавна се точа да си взема. Имам едно китайче, което така и не подкарах, ама искам да си взема нещо по-хубаво - по възможност с две камери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

П.П. Велко , що не си сложиш и ти , та да знаеш кога си ме видял по улиците 🤣

Алоуууу, нападнала те е склерозата ли? Нали ми "заши" кабела с бушон на регистратора бре! Верно, преди поне 5 години беше, ама... Не, че снима де. Седи си в "жабката" и се вози 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, zloQQ написа:

Алоуууу, нападнала те е склерозата ли? Нали ми "заши" кабела с бушон на регистратора бре! Верно, преди поне 5 години беше, ама... Не, че снима де. Седи си в "жабката" и се вози 😂

Не са 5 , повече са 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Izolini написа:

а аз не можах да се доредя 🤣

Поне е имало кой от близките му роднини да му налее 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото ги разбирам аз нещата това което би ми свършило идеална работа е Nextbase 622gw - не ме притеснява че втората камера трябва да се окабелява (само дето не разбрах каква точно трябва да е). Малко смущаваща е и цената (най-тънко го намерих за 250$ без доставката иначе от 400$ нагоре), а и нямам идея колко ще струва втората камера, но пък не се купува всеки ден.
Иначе изглежда доста прилично - 4К на 30fps (с опция за забавяне на видеото до 120fps), 140 градусов обектив, високо качество на образа при лоши атмосферни условия, стабилизация на образа, интуитивен интерфейс (за примитивни маймуняци кат мен), вграден GPS tracker, 3 инчов дисплей на гърба, задна (опционална) камера 1080p/30fps, подържа и Android и iOS, подържа и 2.4 и 5.0GHz Wi-Fi, има и Emergency call функция. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, The Best Forman написа:

Ей зор ви е да са клеветите и сочите с пръсти .. какъв е смисъла на това ако бабата водеща внучето го дърпа да минават на червено , а то и обяснява , че техните са му казали , че трябва да чака да светне зелено (това е истински случай на светофара на Възкресение и Н.Мушанов).

Основния зор не е в клеветенето. Когато на един светофар удариха съдружника ми, беше думите на другия шофьор срещу видеорегистратора. На който ясно се вижда кой е на червено.

А това с бабата съм го гледал в Люлин - бул. Сливница, пешеходен светофар с бутон. На 20 метра от него седи майка с дете и ще пресича. Детето се откачи от вещицата, отиде до светофара, натисна бутона и зачака. Онаа скочубра го догони, изши му един здрав шамар (през това време светофара спря колите, но нея това не я впечатли), сграбчи хлапето, върна се там, където беше преди и пресече между колите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах и днес на Ицо по телефона, за мен това е регистратора. Задължително комбиниран с Hardwire kit за снимане в паркинг мод.

https://dualsim.bg/magazin/xiaomi-70mai-dash-cam-a510-1/ 

За SD card само това . Предназначена е за видеорегистратори.

https://www.technopolis.bg/bg/Karti-pamet/Karta-pamet-SANDISK-MICRO-SD-HIGH-ENDURANCE-128GB/p/397752

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.