Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Някой скоро оглеждал ли е продаваните Октавии/Йети?

orelcho

Recommended Posts

Търся нещо малко по-високо като автомобил, но по-възможност не чак СУВ. Затова гледам октавия с пакет "лоши пътища" и йети.

И се чудех, ако някой е правил оглед на продаваните в момента екземпляри и има добри или лоши наблюдения от тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро двама колеги си продадоха колите, съответно Octavia 3 4x4 и Yeti. И двете коли са купувани от България, с история, много гледани и пазени, на около 100К пробег всяка. "Интересното" беше, че много "разбирачи" реагираха негативно на цените им, реално очакваха цена като за кошник нов внос, утрепан от каране. И докато хулеха, колите бяха грабнати от хора, които знаеха какво и защо купуват. Ако не бързаш, със сигурност ще излезне нещо читаво. Основната разлика между Octavia с пакет лоши пътища и Yeti е в проходимостта в полза на Yeti и огромен багажник в полза на Octavia. Всичко останало е въпрос на ниво на оборудване, двигател и твои лични предпочитания. Ако ще ползваш колата и за семеен автомобил, т.е. ще имаш и багаж за товарене, Octavia е по-добрия избор. Ако багажника на Yeti те устройва и искаш по-висока позиция на шофиране, грабвай Yeti.

• Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, orelcho написа:

Търся нещо малко по-високо като автомобил, но по-възможност не чак СУВ. Затова гледам октавия с пакет "лоши пътища" и йети.

а защо не и Октавия Скаут?

п.п. бензин, дизел, години на производство?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, joro-120L написа:

Не съм го изключил, спада към "лоши пътища".

Преди 1 час, Mishelle написа:

Ако ще ползваш колата и за семеен автомобил, т.е. ще имаш и багаж за товарене, Octavia е по-добрия избор. Ако багажника на Yeti те устройва и искаш по-висока позиция на шофиране, грабвай Yeti.

И при двете има неща, които ми харесват и такива, които не ми харесват.
Йети:
+ компактно, по-проходимо, позата на седене при шофиране (миналата година няколко седмици ме боля коляното и при голф 5 ме болеше, когато натисках съединителя, при служебната баничарка нямах проблеми)

- високо е (тавана), няма много аеродинамика

Октавия:

+ по-аеродинамична, по не се набива на очи, защото си е лека кола

- дълга е

Горе не съм уточнил - гледам дизелите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, joro-120L написа:

Не съм го изключил, спада към "лоши пътища".

Преди 4 часа, Mishelle написа:

Ако ще ползваш колата и за семеен автомобил, т.е. ще имаш и багаж за товарене, Octavia е по-добрия избор. Ако багажника на Yeti те устройва и искаш по-висока позиция на шофиране, грабвай Yeti.

И при двете има неща, които ми харесват и такива, които не ми харесват.
Йети:
+ компактно, по-проходимо, позата на седене при шофиране (миналата година няколко седмици ме боля коляното и при голф 5 ме болеше, когато натисках съединителя, при служебната баничарка нямах проблеми)

- високо е (тавана), няма много аеродинамика

Октавия:

+ по-аеродинамична, по не се набива на очи, защото си е лека кола

- дълга е

Горе не съм уточнил - гледам дизелите

3 часа по-късно: Предлагат ми едно йети с доказани км с 1,2 TSI? Този двигател има ли проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На т'ва кубче, с аеродинамика на табуретка, 1.2 бензин...няма да е много икономично по време на пътуванията. За нормално вървене - ще върви. Двигателя след 2012 би трябвало да е ОК (ЕА211). 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих заложил на 1,2 TSI при Yeti. В града, с леко и бавно каране може и да е икономичен. Но излезеш ли извън града и ако караш със скорост малко над или около ограниченията, ще харчи колкото далеч по-мощен агрегат, а ако имаш пътници и багаж, ще папка и повечко. Другия недостатък на малкия двигател е лошата динамика при извънградско шофиране. Ще го разбереш още при първото изпреварване на ТИР, например. За да върви що-годе прилично ще трябва да го държиш малко под "лютеницата", което на него няма да му допада, няма да допада и на джоба ти.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години в Албания ме возиха във фейслифтово Yeti 1.2 +DSG. Поне като пътник усещането ми беше, че си имаше съвсем нормална динамика. Даже го помислих за 1.4 преди да попитам какво е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да направя едно включване по темата. Януари поръчах Rav4 Plug-in, която очаквам да пристигне към Юни месец и тогава ще продавам моето Йети. Тъй като вече имаше трима човека от форума, които проявиха интерес, не съм пускал обява по сайтовете и вероятно няма да се наложи да го правя (вярвам, че ще стигнем до разумна за двете страни цена). Направих една презентация на колата, която съм я пуснал на лично на всички желаещи и я препращам и на колегата @orelcho, тъй като предполагам, че би имал интерес. Колата ще започна да я показвам "на живо" Май месец, тъй като отсега ми се струва ранко предвид кога очаквам новата кола.

Накратко за моето Йети - първи собственик, гаражна, пазена, 93 000 км, с едно от високите нива на оборудване и добавяни заводско навигация, камера за заден ход, преден и заден парктроник и др. Няма нищо сменяно по нея (само масла и филтри всяка година). На малко по-дълго съм писателствал тук и в други постове във форума за последните 5 години и нещо, откакто притежавам колата. :)

Поздрави!

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.