Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

"Капачки" под предни чистачки


Recommended Posts

@joro-120L предполагам че на охболи е само гумено уплътнение (което ми се иска да намеря), а другите са пак гума съчетана с някаква пластмаса....

Ще се пробвам по магазините да видя какво ще изкочи. Може и в ЕТ да пробвам....

Ще пиша какво съм намерил по вин

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vladkant В ЕТ за съжаление има само 1J0955229 ( което е номер 4 ). 21 е отпаднал като отделна част и се продава само комплекта за ремонт 1T0998754, който струва 68,65.

Дано намериш някъде другаде, успех!

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Атанас написа:

В ЕТ за съжаление има само 1J0955229 ( което е номер 4 ). 21 е отпаднал като отделна част....

№21 няма да го търсим, защото е под №4 на схемата.

Номер 4 е прахозащитен маншон. Добре е да го има. По-дълго ще се задържи смазката там и ръждясване и евентуално блокиране се отлага във времето. /ако разбира се периодично не се смазва/

 

Детайлите на охболи ги няма никъде на схемата. И са заводско вграждане. Те трябва да се открият. Може и да са към кората, като номера. Аз съм слаб в търсенето. :)

 

Преди 3 часа, vladkant написа:

Ще се пробвам по магазините да видя какво ще изкочи. Може и в ЕТ да пробвам....

Първо в ЕТ. Специфична форма са и мисля трудно ще се намери заместител.

В краен случай, от морга също е вариант. Или в нета, Октавия на части.

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, joro-120L написа:

В краен случай, от морга също е вариант. Или в нета, Октавия на части.

@vladkant , виждам че действаш по въпроса.

Написах "в краен случай", защото О1 не е първа младост. Детайлите са гумени, изложени на атм. условия и с годините гумата старее, напуква се и разрушава. Задължително искай снимки от продавача. Сигурно си наясно с тези неща, ама да си кажа.:)

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че при мен изглежда така , т.е. елемент 21 е отгоре , но дали отдолу има подложка 4 незнам.

 

Screenshot_20230616-074525.png

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, ohboli19 написа:

Мисля че при мен изглежда така , т.е. елемент 21 е отгоре...

Елемент 21 е различен от твоя калпачок на кората. Разликите са видими. За размери пък да не говорим, щото не ги знаем.

И още нещо - Виж/те само отвора с каква форма е и дали кръгъл маншон ще стане там. Ако някой има по-добри аргументи, моля. :)

 

lx60gPbDpjdvqOtxFkgLhaFlaPk-960.jpg.d52bdf127eed38d64b23046f2edd2e7b.jpg

 

IMG_20230614_160814_1.thumb.jpg.4d3d97804a0cb034668f5bb0fdcd869b.jpg.30ea1547a676c5ea32ff670253f4ba60.jpg

 

IMG_20230614_160624.thumb.jpg.823af08e17535e1602912e2f00479300.jpg.605a60efea8088ad71393a186269bf67.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За такива дребни детайли, като част от по-голям възел, смятам, че няма шанс да се вземат от морга/кола на части. За тези капачки (ако въобще ги има останали здрави), ще се опитат да ти пробутат целия механизъм за чистачките, барабар с моторчето. Замислих се, че на моята кола имаше само N21. След смяна на оригиналното челно стъкло, поради множество шупли и жестоки надирания, но малко по-късно забелязах, че и тях вече ги е хванала липсата. Ако ги има в ЕТ или друг магазин ще си взема и двете и ще направя една профилактика на механизма, че знам как запича и не искам да се стига до там. Преди 8 години на Г4 на вече бивш колега, с доста бой и "мамата" го разглобихме, почистихме и смазахме, че беше блокирал. Добре че моторчето не изгоря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези детайли/не са 21/ се водят към кората и ако има някаква логика, най-много да му ги дадат с кора.

Ако не се намери такъв детайл, бих разпробил декоративната капачка от третата снимка на горния ми пост. На всяка кора ги има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Днес на регулярната пловдивска среща се събра комисия в състав: @Атанас , @Rosen Raychev и моя милост. Разгледахме системата на Октавия 1 на Роската. Кората е друга/може би, защото е префейс/. Не беше добре закрепена. Наличен детайл №4 и нищо повече. Луфт м/у детайл 4 и кората - 5 мм. Като се притисне кората надолу почти уплътнява. Росен се опита да ме убеди, че това на снимката не е отделен детайл. Снимката създавала оптическа измама и едвам ме съгласи. Атанас показа схема на кората и въпросните маншони ги няма и там. Общо взето, весело си изкарахме в леки спорове, в които не се стигна до бой... Комисията реши: @vladkant да купи детайл №4, който и без това му липсва и трябва да е там, като преди това смаже привода, щото вече е ръждясал, видно от снимките. Задължителен е за безпроблемната работа на чистачките. Не е скъп и ще предпазва лагеруващите части на привода. След това, да види как ще стои детайл №4 спрямо кората и ако има желание, да сподели. ;)

  • Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

 Днес на регулярната пловдивска среща се събра комисия в състав: @Атанас , @Rosen Raychev и моя милост. Разгледахме системата на Октавия 1 на Роската. Кората е друга/може би, защото е префейс/. Не беше добре закрепена. Наличен детайл №4 и нищо повече. Луфт м/у 4 и кората - 0,5 мм. Като се притисне кората надолу почти уплътнява. Росен се опита да ме убеди, че това на снимката не е отделен детайл. Снимката създавала оптическа измама и едвам ме съгласи. Атанас показа схема на кората и въпросните маншони ги няма и там. Общо взето, весело си изкарахме в леки спорове, в които не се стигна до бой... Комисията реши: @vladkant да купи детайл №4, който и без това му липсва и трябва да е там, като преди това смаже привода, щото вече е ръждясал, видно от снимките. Задължителен е за безпроблемната работа на чистачките. Не е скъп и ще предпазва лагеруващите части на привода. След това, да види как ще стои детайл №4 спрямо кората и ако има желание, да сподели. ;)

Да допълня към мнението на @joro-120Lв комисията имахме общо решение @ohboli19да добави още снимки от различен ъгъл на кората и рамото на чистачката на неговата кола, за да има различни гледни точки на въпросните детайли и да можем да решим спора, кой точно детайл е видим и дали е под кората или върху нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@joro-120L ще се съобразя с решението на комисията и ще взема съответните мерки в най кратки срокове ?

Ще дам доклад след свършената работа в прилежен и прошнорован вид ?

Успешна седмица ви желая и благодарско още веднъж ?

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, миналата седмица ходих до ЕТ, бяха любезни и озтивчиви до момента когато разбраха че става въпрос за пластмасария и гумички на стойност по малка от 5 лева.....

Да, дадоха ми инфо че на оста на чистачките има пластмасова капачка като горната номер 21 (по спомен). Обясниха ми че вече тези вече не се произвеждат и с една дума се опита да ме откаже щот видиш ли се чакало поне 10-15 дни, както и да е. Тръгвайки си без да поръчам, се сетих че прословутата гума която търся, може да е част от кората а не от механизма на чистачките. Върнах се но господина вече беше тотално изгубил интерес да ми вземе петте лева (щот са 5 а не 500), дори вече не пожела да ми покаже схемата с палт номерата на кората под чистачките.

Но ЕТ са си ЕТ.....

Т ми дойде една идея- обявявам награда от каса бира за този който ми каже парт номера на таз гума ?

....с една дума ако някой иска да си разглоби кората и чистачките- каса бира ?

От онзи ден заглеждам единици (кой ли ден ще ме бият докато обясна ко гледам ? ) повечето които виждам са с гума. Дори днес в Сарафово една доста лъскава ги имаше. Такива като на Охболи ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vladkant, предлагам ти следното. Звъниш по телефона и поръчваш 2 комплекта (единия за мен) от тези директно по парт номера. Като ти кажат че нямат наличност сега и трябва да чакаш 10 дни, кажи няма проблем, ще изчакам и без повече обяснения. По горе има номера, който ти трябва 1J0955229. От ремонтния комплект 1T0998754 за механизма на чистачките  по схемата номер 12 е един малък пластмасов пръстен, който стои под гумената капачка и смятам, че и с него и без него, ще е същото, та си мисля, че друго не ти трябва. 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето при мен как стоят нещата в момента. 

Под лявото рамо имам пластмасовия пръстен, а под дясното, го е хванала липсата (мисля че преди смяната на стъклото го имаше) и подозирам, че никога не съм имал гумените капачки, но смятам да си ги набавя. Някак по-завършено ми изглежда с тях, а и за лично успокоение е добре да са там. 

 

IMG_20230628_122040.jpg

IMG_20230628_122014.jpg

IMG_20230628_121950.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ghost_rider на мен не ми е проблем да ги изчакам, и преди съм поръчвал чаркове от там и съм си ги чакал ? 

онзи ден минах и през един друг магазин от който пазарувам от време на време, и тамне успяха да намерят вече прословутата гума.....

Ще поръчвам към септември като се прибера от командировка, че не става само с ядене- требе и да се работи ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След разговор с Влади @vladkantсъм ви поръчал гумичките с номер 1J0955229 - в понеделник трябва да ги взема. Единствено не знаем колко бройки са - или са три комплекта, или са три броя, но това има налично и поръчах всичките ? Ако са само 3 гумички се оправяйте как знаете  ?

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Logrus благодарско още веднъж ?

Както ти казах когато се чухме, в момента съм на има- няма 9 хиляди километра от Бг и ще се върна края на август (по последна информация), тъй че кот остане за мен- остане ? 

Но при всички случай ще почерпа по бира ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добрах се да ги взема - имате общо 5 броя, за две коли и половина ?

IMG_20230707_171219_536.jpg

  • Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Logrus написа:

Добрах се да ги взема - имате общо 5 броя, за две коли и половина ?

IMG_20230707_171219_536.jpg

Е то много хубаво, ама сега трябва да се срещнем някъде, някак си, че и по бира да изпием! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, ghost_rider написа:

Е то много хубаво, ама сега трябва да се срещнем някъде, някак си, че и по бира да изпием! 

Е са станА сложно - срещата ще я нагласим някак в движение, ама за бирата .....абе аз да ти ги връча, пък ти ще пиеш и една бира за мое здраве ?
0885901678 - чуваме се и ще се разберем как да ти ги дам

  • Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.