Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Класическо бръснене

niki

Recommended Posts

Здравейте, чудя се напоследък дали в нашия форум има съмишленици - фенове на класическото бръснене. Като под такова имам предвид - метални самобръсначки за многократна употреба, ножчетата които вероятно много хора помнят, твърди сапуни, четки и един крем Каро разбира се. Откакто открих тази технология и усвоих техника (около 2000та се учих на Жилет сензор ексел и пяна от флакон и нямах никакви познания и умения) през миналата година заобичах бръсненето и забравих всякакви видове тежки раздразнения, пъпки, обърнати косми и тн. Моля споделете какви продукти използвате, откога се бръснете по този начин и всичко което решите по темата. Препоръчвам го на всички като приятно изживяване и време което да отделите само на себе си. Единственият минус е изразходваното време - при мен осезаемо повече спрямо другия метод. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, niki написа:

.... метални самобръсначки за многократна употреба, ножчетата които вероятно много хора помнят,....... четки и един крем Каро разбира се

При мен е точно така. И крема е същия. От ден първи. Някъде 1980та г.

Мразя процедурата бръснене и когато не се налага я отлагам. ? Мах. 1 седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз я мразех докато ползвах самобръсначки с много ножчета заради кожните раздразнения (твърда брада и чувствителна кожа). Сега минимум три пъти на седмица и то защото след една яка контра на другата сутрин няма достатъчно брада за бръснене. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако не се избръсна, на другия ден вече ми личи.

Да изкарам най-много четири дни така, после ми става некомфортно.

Каро-то често го ползвам, но пяната за бръснене също присъства в шкафа в банята.

Четка не ползвам, с ръка ми е ОК, особено когато ползвам пяната.

Самобръсначката е от тези, със сменяемите ножчета, изкарва доста време, преди да се наложи да сложа ново ножче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Покрай тази тема днес отидох и си купих истинска самобръсначка King C. Gillette. Вярно, че подходих внимателно, за да не се заколя, че поне 25 години не бях ползвал такава, а само 2-3-5 ножчета, обаче!

Няма мазане, няма повтаряне, потретване и почетвъртване, няма сърбеж после! Преоткрих удоволствието от бръсненето, а го мразех и даже само си подкъсявах брадата с машинката до нула, за да не стигам до бръсненето.

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Много се радвам, хубаво е когато и някой друг се освободи от робството на гадното бръснене с пластмасовите боклуци с по 5 ножчета. Препоръчвам ти и сапун и четка. Така вече е пълноценно бръснене. Ако не ти се търси по сайтове, такива продукти има в ДМ. Ограничена гама, но ги има. Ножчета се предлагат в доста магазини от типа - левче. Има и в olx едно момче от Стара Загора, който продава. 

Редактирано от niki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно класическото бръснене -случайно да знаете къде и кой може да поправи един бръснач?

Няма значение кой град. 

От няколко години ползвам бръснач който е със сменяеми ножчета, но се присетих за бръснача на единият ми дядо и го измъкнах от шкафа. Само че той е изпочупен на доста места, голяма част от него е здрав, но ми се иска да го оправя и да го ползвам него. 

А относно класическото бръснене- бръснач и крем каро. Бръснача го ползвам само за оформяне и за бузите, че за отдолу още не мога да събера смелост, страх ме е да не се заколям ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, vladkant написа:

Относно класическото бръснене -случайно да знаете къде и кой може да поправи един бръснач?

Не съм виждал места, където да поправят бръсначи.

Какво му е счупено? Дай снимка или опиши проблема. Може акъл да дадем. ?

показно класическо бръснене

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каиша е кожен колан. Естествена кожа, разбира се. Чаплин финализира точенето на каиш. :)

Той е последната фаза, за фино точене. Можеш да го използваш преди всяко бръснене.

При теб нещата с каиш няма да станат на този етап. Първо трябва да се изправи режещият ръб/който е мн. зле, дано да остане нещо от него/ с по-голям абразив - пила, шмиргел, после по-фин шмиргел, фина шкурка с номера към по-фино и се стига до водна, или разни кечета за заглаждане и заточване на ръба и чак тогава, каиша. Трябва си майстор, особено за бръснач. Търси точилар на ножове, ножици....

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брус трябва или само камък от шмиргел - на ръка трябва да се заточи, защото на машината може да прегрее режещия ръб, а посинее ли това вече няма да е бръснач.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чавдаре, освен да го донесе ти да му го направиш. ;) Нали затова казах, че е работа за точилар. Он си знае какво да прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.