Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Търся потенциометри за грамофон Ритъм

Recommended Posts

преди 33 минути, joro-120L написа:

Искаш да кажеш, че мен ме интересуват?! 😅...

Не съм си и помислял подобно нещо!😀

..Между другото, като се позамислих малко - тази песен, с този текст, съм я дрънкал много преди моето уво, по градинки и полянки, някъде в средата на осемдесетте. 

Това определено си е съвременен народен фолклор. Вероятно трудно някой може да каже, от кого и кога е измислен този текст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 141
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

45

• vladkant

41

• desislav stanev

22

• The Best Forman

13

Аз не знаех, че тази песен е на някаква група или изпълнител. До момента си мислих, че е народен фолклор, както казваш. Оригиналът го разбрах сега, в тази тема. Полезно! Благодаря. :)  И да съм го чувал някога, ще да е било много отдавна, когато съм бил малък, в детската градина. Никакъв спомен. Все едно не съм го чувал.

Преди 2 часа, desislav stanev написа:

Вероятно трудно някой може да каже, от кого и кога е измислен този текст.

Можем да кажем само, че песента е от 1969 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, joro-120L написа:

...

Винаги съм знаел, че е на Омега.

Ама ква е таа Омега и за кво се бори, не беше много ясно, едно време..😀 Бях си изградил образ за нея - "нещо като Цепелин".

Но групи от тоя род бяха далеко от полезрението ми, на фона на мощно изригващият тогава хеви метъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, desislav stanev написа:

Но групи от тоя род бяха далеко от полезрението ми ....

И при мен е така. А първоначално, вкусовете се формират в семейната среда. Тази песен не е била във фонотеката на баща ми. Иначе щях да я запомня. Той слушаше поп и диско музика от английско говорящи изпълнители. По-късно, в началото на 80те г. под влияние на съученици започнах да слушам Флойд и друг рок, но по-мелодичен, джаз. Хеви метъла е много далеч от мен. Също, влияние ми оказа и братовчед ми, който е страхотен меломан. По едно време и той беше металист, но не можа да ме спечели. Има над хиляда диска, оригинални. Първо започна с касети. Открих и ми харесаха доста неща при него. Напр. Тото. А, за да слушам нещо, или да го имам на някакъв носител, задължително трябва да ми хареса. По тази причина не слушам и радио. Не съм от хората, които като ги питаш каква музика харесват, отговарят - Всякаква. Малко с друго око гледам на такива. ;)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Не съм от хората, които като ги питаш каква музика харесват, отговарят - Всякаква

На този въпрос няма да отговоря 😂

Признавам си, аз лично минах през доста стилове музика. Но, от хореографското няма как да излезнеш и да слушаш поп, рок и други такива ако си от отдел Български народни танци- а аз завърших точно народни танци 🙂 то в нашия отдел си беше бой, бииип (де се чете цензурирано), и сръбска музика 😁

Минах през рок, сега съм превъртял на Български естрадни от времето на Лили Иванова, Емил Димитров, също и ерата на Омега и общо взето тоз период....

....бе с една дума ме е ударило ретрото....щом всяка вечер си пускаме грамофона със жена ми 🙃

Важното да ни е хубаво и весело 🙂

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още по темата каква музика слушаме 😁

Понеделник дует Ритон, петък Михаил Белчев, на 28ми сме на кабаре с песните на Мими Иванова и Борис Гуджунов и други такива 🙂

20240316_095154.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

На този въпрос няма да отговоря 😂

Влади, не бой се от отговора. :) Това, което си изброил не включва всякаква и не обхваща стиловете, които съществуват. Всякаква, означава за мен, че е без значение какво слушаш и нямаш мнение.

Моите поздравления и респект, че си изучил и умееш българските народни танци! Колкото са трудни, още толкова са красиви!

Дъщеря ми е класически музикант, пианист, но няма никакво влечение да слуша музика. Никога не е проявявала интерес и никога не съм я забелязал да слуша целенасочено. Освен касаещият я материал, ако трябва да подготвя или разучава нещо, но то се изразява в 1-2 прослушвания. Разбира се, има си няколко любими пианисти, на които има дискове. Метнала се е на майка си. И тя нищо не слуша. Сам самичък съм. Не са меломани, като мен. Иначе, ходим на концерти. Аз бях твърде лаконичен за предпочитаната от мен музика и изпълнители. Списъкът е доста голям. Харесвам и български изпълнители, но не всички. А фаворит групата ми е ФСБ. Имам им антологията, която е в три диска.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявам от нищо 🙂 в духа на майтапа сме 😉 

Да подчертая още веднъж, че тук не приемам че някой ще ме обиди или че спами мои теми 🙂 за разлика от други форуми, тук има хора които помагат и мога да науча нещо всички Вас. Радвам се че споделяте познанията си и мненията си с мен и благодаря на всички 🙂

• Благодаря 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, vladkant написа:

Не се притеснявам от нищо 🙂 в духа на майтапа сме 😉 

Аз пък си помислих, че се притесняваш да не те погледна лошо. :)  Разбира се, че всичко е добронамерено.

Използвах ти цитата в горния ми пост, защото ми хареса. А и да се "хвана" за нещо, за да продължим разговора.

Спама си е спам, но мисля, че в случая е конструктивен. А и "дума, дума отваря". :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, vladkant написа:

сега съм превъртял на Български естрадни от времето на Лили Иванова, Емил Димитров,

Значи част от плочите трябва да са ти паднали на сърце!

Само не знам какво ще правиш с Modern Talking, CC Catch, Flashdance и Heavenly Bodies (това се оказа филм от 1984)

Пусна ли си Борис Христов с хора на Свети Александър Невски?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тез всичките дето ги изброи, ги слушам и тях  🙂 само Борис Христов още не съм, но със сигурност ще го преслушам и него. Си Си Кетч, модърн токинг са си класика, флашданс я оставям на жена ми 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

С големите тонколони не знам кога ще смогна, но ми изпадна един саундбар, и днес го започнах. Понеже саунбара беше счупен на две и ми струваше едно виски- демек 40 кинта 😁

Т днес успях само това....

20240622_185510.jpg

20240622_185514.jpg

20240622_185526.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава работилничка. Тъкмо щях да кажа каква е тази пукната дъска, то било молив. :)

Това звук няма да извади. Помисли и за бас каса. Въпреки всичко, адмирации, че ще вдъхнеш нов живот на саундбара. 👍

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Помисли и за бас каса.

Саундбара си има бас касичка 😁, само се чудя дали да я преправям и нея.

За звук, не знам- ще разбера. Ако не извади звук, ще пробвам с друго дЪрво или плоскост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

За звук, не знам- ще разбера. Ако не извади звук, ще пробвам с друго дЪрво или плоскост.

Нее. Имах предвид, че без бас звукът ще е непълноценен. От това на снимката се очакват среди и високи. Ще ги имаш. Ако високите са недостатъчни, може и едни високочестотни да монтираш. За баса изискванията са по-големи, като драйвери, обем на кутията, материал и т.н.

Щом имаш и бас касичка е чудесно. Ако е пластмасова и не ти харесва звука, може да я преправиш. Но, имай предвид, че драйвъра и филтъра, също и усилвателя/предполагам, че е активна/ те ограничават и няма да постигнеш нещо значително, като подобрение на тембъра. Тоест, не е само до кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@joro-120L разбрах те 🙂 По принцип е експеримент, нямам идея какво ще стане. Ще го изпробвам и ще пиша какво е станало. Не очаквам кой знае какво, не са от най добрите говорители, а и в дебели 2 см дъски, въобще нямам идея какво ще се случи 😁

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Сандъка" няма отношение в случая. Най-малкото, саундбара ще свири като преди да го счупят. Фабрично заложеното.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.