Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Сваляне и регулиране си трябва. Скоро край Сливен имаше акция - спираха автомобили рано сутринта и гледаха с апаратура фаровете. На 10 коли, спираха от движение 8...нещо такова беше.

Моите си ги бях гласил на една стена, на 1.5-2.0 метра от нея някъде. Имаше писано и как/къде да отсичат... Направих ги и паркирах на друго място следващата вече и дори от далеч (според мен) са много добре. Нямам просветления от насрещно движещ се, освен ако не се заблея и забравя дългите... Ето как изглеждат от около 20+ метра

IMG_1023.thumb.jpg.59721270deaf89b87af9019a3672a0ea.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, niki написа:

Аз ги карах диодните една година и нещо (бяха си на колата), но като ги сваля надолу, така че да не заслепявам насрещните, заслепяват мен. В крайна сметка, си сложих халогенни крушки и съм по-спокоен. 

Сега ги тествах и на лек дъжд еми супер са си :) много зависи и от самия източник на светлина,не само типа 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, zloQQ написа:

Сваляне и регулиране си трябва. Скоро край Сливен имаше акция - спираха автомобили рано сутринта и гледаха с апаратура фаровете. На 10 коли, спираха от движение 8...нещо такова беше.

Моите си ги бях гласил на една стена, на 1.5-2.0 метра от нея някъде. Имаше писано и как/къде да отсичат... Направих ги и паркирах на друго място следващата вече и дори от далеч (според мен) са много добре. Нямам просветления от насрещно движещ се, освен ако не се заблея и забравя дългите... Ето как изглеждат от около 20+ метра

IMG_1023.thumb.jpg.59721270deaf89b87af9019a3672a0ea.jpg

След днешното гласене и на Шкодичко фаровете са така :)

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минимума мисля беше 5-6 метра от стената при регулирането. Аз използвам такава схема, има и формула как да изчислиш височината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, ghost_rider написа:

Минимума мисля беше 5-6 метра от стената при регулирането. Аз използвам такава схема, има и формула как да изчислиш височината.

Гласих ги на около 10 метра :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Утре Шкодичко ще ходи до Пепино да видим дали може да се изкара още нещо от легендарния 1.9 TDI 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той че може, може, стига всичко по двигателя и кутията да е наред. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, niki написа:

Той че може, може, стига всичко по двигателя и кутията да е наред. 

Е утре ще разберем въпреки,че Шкодичко и сега се държи добре в лява лента,като ускори обаче а то става бавно 😁 ако не поне да отключим някоя скрита екстра ако имам

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Шкодичко днес посети @Pepino който направи магията си и сега колата върви на вещица,преди ускорението беше като песен на Систем оф ъ Даун спокойно и изведнъж крясъци,сега е като Таря Турунен огромно но мелодично :) не усещаш кога караш по квартална уличка доста бързо 😁

IMG_20250313_154059.jpg

Редактирано от Miri
  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Miri написа:

...преди ускорението беше като песен на Систем оф ъ Даун спокойно и изведнъж крясъци,сега е като Таря Турунен огромно но мелодично...

Страхотно сравнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Izolini написа:

Страхотно сравнение!

Може да съм простак ама разбирам от бира и музика 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Izolini написа:

Страхотно сравнение!

Ице та виж освен за калници и за прагове и заден капак :) ще си ги боядисвам сам ,че днес ми обявиха 3500 само за боя 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Miri написа:

Ице та виж освен за калници и за прагове и заден капак :) ще си ги боядисвам сам ,че днес ми обявиха 3500 само за боя 😁

Последния път, когато се видяхме на НИМ, още не беше решил дали искаш (ти ги искаш, де, жена ти не ги иска) дори калниците. Имаш ли вече разрешение от висшата инстанция? 😜  Ако ще ги боядисваш сам - имам едно мече, почти неизползвано 🤪

Сериозно сега - реши го със сигурност и ми дай номера на части или поне номер на рама, за да ги извадят по колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Izolini написа:

Последния път, когато се видяхме на НИМ, още не беше решил дали искаш (ти ги искаш, де, жена ти не ги иска) дори калниците. Имаш ли вече разрешение от висшата инстанция? 😜  Ако ще ги боядисваш сам - имам едно мече, почти неизползвано 🤪

Сериозно сега - реши го със сигурност и ми дай номера на части или поне номер на рама, за да ги извадят по колата.

За това започнах да спестявам информация на жената 🤣 "абе на един колега от форума му е изпаднала супер евтина медия с камера , та отидох да го видя за 100 лева беше всичко 😁,Абе ще ходя до Пепино да направи една истинска диагностика на колата 😁 и така 🤣😂🤣

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Страх ме е, че като умра, жената ще разпродаде всичко в гаража/работилницата на цените, които съм ѝ казал, че съм купувал..."

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, zloQQ написа:

"Страх ме е, че като умра, жената ще разпродаде всичко в гаража/работилницата на цените, които съм ѝ казал, че съм купувал..."

Има нещо такова 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако от 16ки гумета мина на 17 трябва ли да се пренастройва километража 🤔

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако спазиш предписаната обиколка - не .. вдигаш цолажа , намаляваш процента височина.

Ето един пример

Screenshot_2025-03-15-21-31-16-025_com.browser.tssomas.thumb.jpg.3d31d388c50fb447e4a7764712612ae5.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, The Best Forman написа:

Ако спазиш предписаната обиколка - не .. вдигаш цолажа , намаляваш процента височина.

Ето един пример

Screenshot_2025-03-15-21-31-16-025_com.browser.tssomas.thumb.jpg.3d31d388c50fb447e4a7764712612ae5.jpg

Значи не би трябвало да е проблем  

Screenshot_2025-03-15-21-40-04-574_com.android.chrome-edit.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Miri написа:

Ако от 16ки гумета мина на 17 трябва ли да се пренастройва километража 🤔

По-скоро не. На Мица минах от 15ки на 17ки и ... километража стана по-точен. От 7% грешка отиде на под 3. Бас ловя, че и при теб е така. Просто излез на магистралата, сложи 130 на темпомат и виж колко показва по GPS. Така ще видиш и колко "мегдан" имаш до изравняването му с реалната скорост, т.е. колко по-големи гуми можеш да сложиш.

Но аз не бих се притеснявал за километража, а за влизането на гумите в калниците. Мица, О1, 1.9TDI, беше със 17ки, но при по сериозно натоварване и неравен път от време на време опираха гумите в подкалниците. 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са фабрични джантите с фабричен размер гуми няма шанс да докосва някъде. 

За проверки кое как ще седи на колата - https://www.willtheyfit.com/#

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на 225/45/17 оригинален размер - добре изглеждат, ама не са за нашите пътища. С родната пътна обстановка си трябва по-голям балон, че иначе много често се правят джанти.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.