Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

ГТП, дискусия за минаване на преглед

Recommended Posts

@Vladi_aАко имате електронен подпис, може и през системата за електронна верификация и сигурно връчване да проверите, с Вашето ЕГН и електронен подпис, там нещата се виждат веднага и можете, ако имате задължения, да ги платите с карта.

https://egov.bg/wps/myportal/egov/my-space/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziAwLcHT3cLQwMLH1cLQ0CfULNXAwcjQ3cTUz0w8EKDHAARwP9KGL041EQhd_4cP0osBKPQAtHQ38LI28LQzeghK9PsKtTsIuRgasZVAEeMwpyQyMMMh0VAT5_5Ns!/p0/IZ7_PPGAHG800PREC0Q317E57CJG85=CZ6_PPGAHG8009LE90QLU6D0A30G44=LAQFB1Zqc2MPCwK904225YgMT00CdmcmuF9QDK4G369xS64pQFB-FFxsQFB=HF=OC=Evalue!obligations=action!changePage==/

Screenshot_20241201_220900_Firefox.thumb.jpg.f1a65902381607e8a3d44e74c0c0af3c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 413
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• maxrpm

58

• The Best Forman

49

• joro-120L

42

• PRR

31

Ако сте клиенти на Уникредит, през мобилното приложение. Освен за глоби, следи и за колите - изтичане на ГО, преглед и винетка.

Също и плащането на глоби е буквално един бутон плати и това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ID A написа:

винетка

Ивчо, като прочетох винетки, се сетих, че и от TOLLPASS може да се проверяват задълженията:

https://tollpass.bg/delicts/check

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, Vladi_a написа:

В този линк ще излезе след 1 година нарушението, ако въобще излезе.  Или поне така съм забелязал.  

Не съм забелязал някаква закономерност. Понякога излизат веднага, понякога както казваш се точат цяла година. Не знам кое е времеопределящото.

Интересно ми стана, че преди месец като регистрирах колата в КАТ, очаквах да ми връчат един висящ фиш от 1.07 тази година, но не се случи нищо такова. Тази проверка за невръчени и неплатени НП или Фиш, само при издаване на лични документи ли я правят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, maxrpm написа:

Радвам се , че на Google Pixel, поне може да се изключи BG alert- a и earthquake warning - a :)

Почти ;) BG Alert, в тестовия вариант, можеш да го изключиш. Но има и така наречения "Presidential alert" (или "National alert"), който по спецификация не може (да може) да се изключи. Тестовете НЕ са правени с него, при това умишлено. Повече може да се прочете ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ghost_rider,на съпругата ми излезе невръчен фиш когато си сменяхме личните карти през 2019.

Минала с 20 отгоре покрай камера при ограничение 50.

Дойде от основната сграда на 04 РПУ директно в паспортното униформен служител на МВР, разписа се тя, получи си фиша... и повече не се появи никъде тая глоба, че да я плати.

Да не говорим, че въпреки този фиш, след две години, 2021, като си сменяше шоф. книжка, пак в 4то РПУ, си пусна искане за продължаване на златен талон и и го дадоха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Vladi_a написа:

Бай дъ уей, къде мога да проверя дали имам “честитка”? 

На мен ми излизат в онлайн банкирането честитките :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, maxrpm написа:

Глобата е от 50 за физически , до от 2000 за фирми от днес, макар че ей ся бих повозил 1.9TDI

Шкодичко е 1.9 TDI но е еко 3 та не знам дали ще свърши работа:) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Miri написа:

Шкодичко е 1.9 TDI но е еко 3 та не знам дали ще свърши работа:) 

За тази година ще върши работа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 30.11.2024 г. at 12:25, vladkant написа:

щот погледнато реално, ако обикалям, ще изкарам повече вредни емисии отколкото ако премина на пряко през кръгът 🤔

Допускаш фундаменталната грешка да търсиш някаква логика. Логика няма. Единствената причина за тия ограничения е, че някой "на запад" така прави. А тоя на запад го прави поради една единствена причина - ограничава трафика за да не му мрънкат за задръствания и пълни бюджет от разни таксички. Екологията е само една фасада за оправдаване на цяла номенклатура от безумия.

п.с. - Имам подозрения, че тия глоби ще се случват толкова, колкото и тия за бус лентите - никак.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, sauber написа:

Допускаш фундаменталната грешка да търсиш някаква логика. Логика няма. Единствената причина за тия ограничения е, че някой "на запад" така прави. А тоя на запад го прави поради една единствена причина - ограничава трафика за да не му мрънкат за задръствания и пълни бюджет от разни таксички. Екологията е само една фасада за оправдаване на цяла номенклатура от безумия.

п.с. - Имам подозрения, че тия глоби ще се случват толкова, колкото и тия за бус лентите - никак.

Аз за това накрая написах че са риторични въпроси 🙂

Ясно ми е, че се прави щот някой видиш ли го е въвел някъде. И че е за пари (ако успееш да ги събереш). Иначе днес ли се мерна, че вече 3800 автомобила са нарушили таз забрана- глобата била 50 кинта. Няма да ги смятам, щот не мога, а калкулатора ми не работи в понеделник....

Аз сега, ще подам заявление да мога да влизам в тоз кръг, щот автомобила е инвалиден и се налага с него да обикалям по едни институции които са вътре у кръгчето.....

Но въпросът е принципен.....

Дразня се от тази цялата "екология".....

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм много съгласен за минаването през центъра. Според мен е редно да има лимит и силно замърсяващите автомобили да не могат да минават. Естествено не се очаква това да даде резултат веднага. И, лично мнение, проблема не е толкова дали ЕКО категорията ще е 2ра или 6та ( :D ), а до това дали изобщо 2ра се покрива. Защото масово виждам чадящи дизели и/или смърдящи бензинови, които няма как да са минали нормално ГТП. 

Накратко - аз съм за да има някакъв ЕКО лимит за влизане в центъра, но по-важно е първо да се засили контрола над таралясниците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 29.11.2024 г. at 20:03, b3lq7a написа:

Нещо не мога да го повярвам… ако на мен ми се случи нещо подобно ще съжалява, че не е бил болнички съшия ден старшия! 

Сигурно си се дръвчил и това ти е едно от 10те нарушения…. Как пък няма някой точки това да гледа, направо ви се чудя на писанията!!!

Ти сигурно беше смен, та толкова категорично се изказваш? Опита ме е научил, че като се дръвиш става по-зле, и само това ми беше нарушението да, изтекъл срок на пожарогасителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, PRR написа:

Не съм много съгласен за минаването през центъра. Според мен е редно да има лимит и силно замърсяващите автомобили да не могат да минават. Естествено не се очаква това да даде резултат веднага. И, лично мнение, проблема не е толкова дали ЕКО категорията ще е 2ра или 6та ( :D ), а до това дали изобщо 2ра се покрива. Защото масово виждам чадящи дизели и/или смърдящи бензинови, които няма как да са минали нормално ГТП. 

Накратко - аз съм за да има някакъв ЕКО лимит за влизане в центъра, но по-важно е първо да се засили контрола над таралясниците.

Мен заради това ме дразни цялата тази "екология", щот знаеме всички как един разпадащ се автомобил, който пуши чернилка, тече масло като водопад- минава ГТП.

Щот имам човек.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.dnevnik.bg/4711230

Работи с-мата. 50 лв/ден без значение колко пъти нарушавате зоната за даден ден. Ай честитУ на печелившите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, The Best Forman написа:

Ако това е вярно , то нито един акт няма да бъде връчен (срещу подпис) :)

Аз не съм забелязал да ми искат подпис за нещо автоматизирано :)пращат ми го на Вайбър от МВР,общината не знам дали имат такова нещо и ми се появява в банкирането 

IMG_20241202_161158.jpg

Редактирано от Miri
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Miri написа:

Аз не съм забелязал да ми искат подпис за нещо автоматизирано :)пращат ми го на Вайбър от МВР,общината не знам дали имат такова нещо и ми се появява в банкирането 

IMG_20241202_161158.jpg

В статията споменават , че издават актове и се връчват срещу подпис , което означава , че един чичак трябва да те гони  ,  да ти го връчи  и ти да му се разпишеш ;)

Отделно акта може да се обжалва в 14 дневен срок , а за фиша просто плащаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, въпроса е как се случва нещото. Т.е. акта трябва да ти го връчат на ръка или на следващото спиране да те уведомят, че са те щракнали и да те накарат да се подпишеш, че си уведомен. Или да те накарат да си го вземеш преди да си платиш данъците. Варианти има. Иначе е ясно, че някой в общината не си е свършил ра'Лтата ;) Нищо ново :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Miri написа:

IMG_20241202_161158.jpg

А поради каква причина ти имат номера?

Защото си пускал смс за зона, или поради друга причина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно има регистрация в системата за сигурни връчвания. Там има и телефон и майл и ... майчиното млЕко :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Упс, току- що се оказа, че с джипката съм навлезнал в кръгчето.....ще кажа как пристигат честитките 😁

преди 1 минута, PRR написа:

Най-вероятно има регистрация в системата за сигурни връчвания. Там има и телефон и майл и ... майчиното млЕко :D 

Майчиното млЕко ми искаха в Унгария като ми писаха акт (или фиш) за неспазване на знак стоп

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, vladkant написа:

Упс, току- що се оказа, че с джипката съм навлезнал в кръгчето.....ще кажа как пристигат честитките 😁

Майчиното млЕко ми искаха в Унгария като ми писаха акт (или фиш) за неспазване на знак стоп

Ще следим с интерес!

Още една причина да НЕ искам да карам кола в Унгария и да я избягвам по всички възможни начини. Не знам защо, но от много година са ми противни, поне от 20. А Будапеща е толкова красива ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, PRR написа:

Гена, въпроса е как се случва нещото. Т.е. акта трябва да ти го връчат на ръка или на следващото спиране да те уведомят, че са те щракнали и да те накарат да се подпишеш, че си уведомен. Или да те накарат да си го вземеш преди да си платиш данъците. Варианти има. Иначе е ясно, че някой в общината не си е свършил ра'Лтата ;) Нищо ново :D 

Въпроса е как е разписано в наредбата/закона , а не какви практики за връчване има .. ако са решили да е акт срещу подпис има да ме гонят .. отделно ако реша да го приема и случайно по спешност (свързано с нещо животозастрашаващо) ми се е наложило да мина през зоната им , такова дело може да им претна ,че после ще пишат актове само да си избият разходите по делото.

Какво им пречи да е глоба с фиш 50 лв. и толкоз .. ама не ще увеличаваме за второ и трето нарушение , за физически лица , за фирми тинтиримитири.

П.П. Представям си някой инвалид първа група с придружител с минимална инвалидна пенсия 250 лв. как ще си купи електричка , та да може да ходи на прегледи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два пъти влязох за два дена, засега никъде нищо. Даже един КАТ-аджия ме провери по егн и номер на колата. Ще проверявам периодично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.