Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Малко да вдигна темата. Вчера бях на ГТП на Сеатко. Поискаха да извадя пожарогасителя да се види на камерата (трябва да се тества и заверява всяка година в оторизирана фирма или да се купува нов). Също така ми поискаха големия протокол от предишния преглед. Казаха ми да си държа новия в жабката. Та така. 🤔

• Отговори 507
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• maxrpm

67

• The Best Forman

60

• joro-120L

54

• ghost_rider

38

Публикувано

Аз пожарогасителите си ги давам за проверка и заверка всяка година. Освен че не искам да плащам излишни глоби, ме е грижа за сигурността. То да не се налага да ги използва човек, ама ако се наложи да няма неприятни изненади.

• Одобрявам 1
Публикувано

Преди 2 месеца минах преглед, за пожарогасител не са питали / въпреки, че е в норма/, за големият протокол, казаха същото, защото няма вече стикери.

Публикувано
Преди 18 часа, johnnie213 написа:

Малко да вдигна темата. Вчера бях на ГТП на Сеатко. Поискаха да извадя пожарогасителя да се види на камерата (трябва да се тества и заверява всяка година в оторизирана фирма или да се купува нов). Също така ми поискаха големия протокол от предишния преглед. Казаха ми да си държа новия в жабката. Та така. 🤔

Пожарогасителите не навсякъде ги гледат. А защо те карат да го покажеш на камерата, идея си няма. Едва ли ще се види нещо повече от това, че го имаш - стикера за преглед не варвам да се види отчетливо на камерата. Относно големия картон от ГТП, минах преди месец с две коли, не ми поискаха стария на нито една от двете, само талон на колата и л.к. Готиното е, че отпадна стикера за стъклото. Сега чакам да отпадне и този за гражданската. В крайна сметка отдавна всичко е дигитално, полицията не гледа за стикери, всичко им излиза на таблета. Камерите също са свързани с база данни.

До колкото ми е известо, прегледа на пожарогасителя се състои именно в това - да ти вземат пари и със стикер да удостверят показанието на манометъра. До сега не ми се е случвало да ми разпломбират пожарогасител, да го тестват, след това да го пълнят и да му лепнат стикера. А ако се купува нов, задължително трябва да се проверява дали има стикер за преглед. Че на пазара има доста нови пожарогасители без такъв стикер.

Преди 18 часа, ghost_rider написа:

Аз пожарогасителите си ги давам за проверка и заверка всяка година. Освен че не искам да плащам излишни глоби, ме е грижа за сигурността. То да не се налага да ги използва човек, ама ако се наложи да няма неприятни изненади.

По точката за собствената сигурност, ако стрелката на манометъра на пожарогасителя е в зелената зона, би трябвало всичко да е наред.

Публикувано

Моите пожаригасители (2бр. защото малко преди прегледа тичахме съседите да гасим кола, след 5тия стана)не са ги гледали април като се преглеждах

Публикувано

Моят пожарогасител, чиято стрелка беше в зелената зона на манометъра мина заверка срещу 7 евро.. Смениха му и пластмасовия разпръсквач, че се беше счупил. Човекът влезе в една стаичка и не видях какво прави. Но му беше сменил пластмасовата блокировка. Дали наистина го е тествал не мога да кажа. Залепи ми и стикер с номер и валидност за 1 година. Мисля, че е 1 кг.

Публикувано

Днес минах ГТП. За пръв път откакто шофирам (а то е доста) ми проверяваха коланите.

Публикувано

Ако  пожарогасителят е от комплектчетата по хипермаркетите, не подлежат на пълнене. Предвидени са за еднократна употреба. Дано да не се налага да го използваш😬

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.