Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

ГТП, дискусия за минаване на преглед

Recommended Posts

Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Мисля, че се познавате по-добре, но относно газови уредби, колеги от нашата фирма разчитат на @Vladi_a, а служебните коптори ги поддържа брат му, но не искам да натрапвам мнението си, макар че мисля че си разбират от работата и правят нещата както трябва.

Този никога не съм го виждал .. без брада 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 330
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• maxrpm

54

• joro-120L

39

• The Best Forman

33

• Logrus

24

Нов катализатор, преместена на място втора ламбда, махната "залъгалка", нови свещи (сърце ме заболе, че бая скъпи взех), малко настройки и....колата идеално покри изискванията, нез никакви шашми. Имам да си оправя сместа, защото ми е малко ниско нивото на кислорода, но и това ще се случи в най-скоро време. 

И така от днес бабичката е с 4-та група.

Междувременно вчера погледнах - Рено дават на този мотор 0.5СО (не подлежащо на корекция) при празен ход и 0.3 при 2500 оборота. Това за нова кола, с истински горива, т.е. ако се вземат годинките и километрите и чорбата дето наливаме тук, то аз съм по-еко от нов електрокар 🤣

• Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По закон(а им) нямаш право да изменяш екокатегорията , защо не взе таз хартишка да им я навреш .. в носа и да ги питаш за чий ти дирят 0.3 СО? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не съм изменял - колата ми е Евро 4 според производителя, БГ Еко-то това не го брига обаче - та за категорията, това премериха, това ми дадоха на прегледа. Аз си седях в колата и си играех Судоку 😁
А хартишката (дето я немам, че го гледах у интернету) комУ да я нАвра? На хората на пункта за ГТП? Че те каква вина имат, че трябва да спазват същите малоумни изисквания?
Те са по-недоволни и от клиентите си - едно че се изръсиха шапка с пари за нов софтуер, второ че сега на ден минават по 6-7 коли (ако минат), а не по 20. А ако се прекрати прегледа (както при мен първият път) не плащаш, ако ти връчат листа за 14 дни изпитателен срок, тогава вече да - така че ако днес се случи да прекратят 5 от 7-те прегледа, то за какво работят. 
А ако трябва да му я нАвра на тоя дето го изс*а тоя "закон" - то не хартишка, а руло тапети, напречно, ще му е малко.....

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Logrus написа:

Нищо не съм изменял - колата ми е Евро 4 според производителя, БГ Еко-то това не го брига обаче - та за категорията, това премериха, това ми дадоха на прегледа. Аз си седях в колата и си играех Судоку 😁
А хартишката (дето я немам, че го гледах у интернету) комУ да я нАвра? На хората на пункта за ГТП? Че те каква вина имат, че трябва да спазват същите малоумни изисквания?
Те са по-недоволни и от клиентите си - едно че се изръсиха шапка с пари за нов софтуер, второ че сега на ден минават по 6-7 коли (ако минат), а не по 20. А ако се прекрати прегледа (както при мен първият път) не плащаш, ако ти връчат листа за 14 дни изпитателен срок, тогава вече да - така че ако днес се случи да прекратят 5 от 7-те прегледа, то за какво работят. 
А ако трябва да му я нАвра на тоя дето го изс*а тоя "закон" - то не хартишка, а руло тапети, напречно, ще му е малко.....

Поне съм ходил до Технотест  (да разпитвам за един Голф) , чел съм наредбата , по която работят и в един момент прегледа се оказва фарс - всички да са Еко 4  .. който не е - на трупчета .. за чий е тая категоризация , като пускат само Еко 1 и 4.

Инак ако знаех на кой , бих му заврял цял рулон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа и Еко 2 пускат - днес един дърт и смръдлив дизелов Рав4 мина преди мен с 2-ра група. Не пушлявеше, ама зад него смърдеше на нещо отдавна умрело, изядено, повърнато и пак умрело....под сахарското слънце - заради тая смрад изчаках реда си извън пункта. А Еко 1 не ги пускат - те просто си минават 😂 - оказа се, че ако отида с Трабант-а (дето реално е Еко -5)ще мина по-лесно от кола с Евро 5-6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизела нали се разбрахме , че минава (там не мерят нищо освен димност) , ама безина от Евро 1 до 6 да търсят или 0.3 или до 4.5 е малко тъпо , а на спирката на 77 срещу нас непрекъснато спират едни возила от Фикултето и всички са екологични и с преглед :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа ли къде минават тея факултетските? Ай, като подкараш Формана ще те водя, барем го прекараме и него 😝

преди 19 минути, The Best Forman написа:

Евро 1 до 6 да търсят или 0.3 или до 4.5

По-горе бях пуснал една табличка с категотии и изисквания - е, сега има нова явно. Евро 3, 4, 5EEV и 6, от 1998-а до 2009-а, са в една категория - днес я гледах в офиса на пункта. И за всичките изискването е 0.3СО. Иначе казано, ако караш кола Евро 3, произведена през 1998-а трябва да имаш същите стойности на газовете като някоя с Евро 6, но произведена 2009-а. Не ги схващам аз нещата, ма тези Евро класове не са случайни и се очаква че Евро 3 и Евро 6 са на светлинни години една от друга що се отнася до екология, ама веУиката булгарска мисл ги набутва заедно

А 0.45 е за Еко 1 - клас ретро.  

Все тая, заладня ми - отивам да метна още една стара гума в печката и ще се почерпя по повод колко съм еко и био (баси, ако стана и гей ще съм съвсем модерен) 🍻

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Logrus написа:

... ако стана и гей ще съм съвсем модерен) 🍻

Не ставаш - къщата ти е в Бистрица , не на Ривиерата , а лодката ти е гумена в Панчарево , не яхта на Лазурния бряг .. тъй , че си обикновен дърт пендел ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо: дърт си ти - ти, после Лили Иванова, дядо Мраз и баба Марта 😝

Второ: виж цените на имотите у Бистрицбург и на Ривиерата - близо сме, па и колко са тея на Ривиерата с къщи на три ката и голем двор

Трето: мое да ми е гумена лодката, ма Панчарево ми е басейна у задния двор, а Седемте рилски езера са ми у предния

Така че ако реша да ставам "модерен" имам потенциал - бонус, я къв бедър вадя, а 😁  

А са, понеже го ударихме на простотия ( И ТУК) ще помоля някой от любезните модератори да почисти (даже Гената направо можете да го очистите 😆)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, Logrus написа:

Второ: виж цените на имотите у Бистрицбург и на Ривиерата

Ой тигре тигреее ... Гледаш ли "Бистришките тигри"? Бат Бойко вкарва ли? ⛹️‍♂️

Преди 2 часа, Logrus написа:

Да ти кажа ли къде минават тея факултетските? Ай, като подкараш Формана ще те водя, барем го прекараме и него 😝

😂

Нема да се различава много от факултетските.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, Logrus написа:

Второ: виж цените на имотите у Бистрицбург и на Ривиерата - близо сме, па и колко са тея на Ривиерата с къщи на три ката и голем двор

Трето: мое да ми е гумена лодката, ма Панчарево ми е басейна у задния двор, а Седемте рилски езера са ми у предния

Така че ако реша да ставам "модерен" имам потенциал - бонус, я къв бедър вадя, а 😁  

А са, понеже го ударихме на простотия ( И ТУК) ще помоля някой от любезните модератори да почисти (даже Гената направо можете да го очистите 😆)

Не отклонявай вниманието от темата .. и за тука нямам метла ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8.11.2024 г. at 23:12, Logrus написа:

Никакво почистване на темата, а за очистването на Гената - може, ама там явно бая опашка ще да има :)

Нека лафовете си седят. Да има на какво да се смеем като одъртеем кат' Лилето. Той Гената пръв ще каже как е :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3-4г, когато въведоха да закачат софтуерно колата, през ОБД, при минаване на ГТП ми направиха бившата кола (Йети) да не иска да запали. Заради застраховател бяха сменили подредбата на пиновете(имах преходник) и като са я мъчили да я прочетат е изгаснала и после не е запалила. Късмет, че след откачане на акумулатора за 2ч успях да я запаля, не бяха изгорили компютъра… Пепино даде тази препоръка, след половин ден разправии и опити на специалисти да я запалят. Всичко се случи в голям авто сервиз с ГТП. Оттогава си ходя в ЕТ за ГТП и ми е спокойно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, b3lq7a написа:

Преди 3-4г, когато въведоха да закачат софтуерно колата, през ОБД, при минаване на ГТП ...

Никога не са ми закачали, която и да било кола през OBD-то. И не бих им позволил да го направят. А и не съм чувал/чел да имат правото да го правят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с OBD наистина е странно. Не виждам логика ГТП по някакъв начин да има нужда от работа с буксата. Ивчо, дай подробности :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оставих колата и седнах да обядвам отсреща… Радиал на Сливница. След час и половина отивам и гледам панаир… разправии с тия големи имах тогава! Добре, че Пепи даде правилния съвет! И аз ме знаех, че закачат през ОБД… Ма тия говореха, че било задължително да се следят оборотите на колата при тест за емисии… не знам дали е истина и какво се е случило тогава, освен че диагнозата беше изгорял компютър, според тях! Пепи беше 50/50, за тест рестарт предписа и след 2ч колата запали! Оттогава оставям колата в ЕТ и не мисля, за да не се ядосвам! Наистина ли не ви закачат колите през ОБД? Сигурен съм, че това беше обяснението на тия, защо са я закачали моята тогава… било ново изискване и тн!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да следят оборотите да, през OBD НЕ! Тия са се упражнявали нещо. И на двете ми коли съм с "джаджи" ръгнати в OBD-то и на преглед никога не са ги пипали. А и не бих им разрешил. При обслужване си ги разкачам аз, защото е ясно, че трябва да пипнат сервизния интервал и да проверят за грешки. Но това е друга тема.

Та, да ти отговоря на въпроса - НЕ, НЕ пипат OBD-то.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, b3lq7a написа:

Радиал

Аз дълги години ходех на ГТП с предишната кола (Октавия 1  Комби Тур 1.9TDI) на техния обект под моста Чавдар.

Нямах забележки, но и при мен се получи странна ситуация веднъж там.

Давам ключовете на проверяващия и заставам на изхода на клетката.

Гледам го, криви се нещо, занича надясно, гледа към мен, пак занича надолу и надясно, колата стои изгасена, тоя гледа "умно"...

Изсули се от колата, идва при мен и:

- Не пали.

Отивам....тоя наврял ключа за капачката за гърловината на резервоара, вместо ключа с бутоните, даже се опитал и да го завърти...

Успях да го извадя, за проба вкарах правилния ключ и стартирах двигателя, минахме прегледа, но повече не отидохме там, с новата кола за ГТП ходим на бул.Вардар N1 по препоръка на @The Best Forman, доволен и щастлив съм от професионализма и отношенето там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PRR написа:

Да следят оборотите да, през OBD НЕ! Тия са се упражнявали нещо. И на двете ми коли съм с "джаджи" ръгнати в OBD-то и на преглед никога не са ги пипали. А и не бих им разрешил. При обслужване си ги разкачам аз, защото е ясно, че трябва да пипнат сервизния интервал и да проверят за грешки. Но това е друга тема.

Та, да ти отговоря на въпроса - НЕ, НЕ пипат OBD-

Сигурен съм, че това беше обяснението им за закачането през ОБД! Скоро ще ходя на ГТП и ще питам дали има такова нещо наистина!  Склонен съм да мисля, че си прав Пепи, изпаднах в такава нелепа ситуация и реално видях колко са глупави всички в тоя авто център… беше ми изтекъл прегледа по невнимание и точно тия бяха свободни и най близо до нас… предните 3-4 ГТП имаха коли за следващите няколко часа! Затова се набих там! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, РусенскоВарено написа:

Аз дълги години ходех на ГТП с предишната кола (Октавия 1  Комби Тур 1.9TDI) на техния обект под моста Чавдар.

Нямах забележки, но и при мен се получи странна ситуация веднъж там.

Давам ключовете на проверяващия и заставам на изхода на клетката.

Гледам го, криви се нещо, занича надясно, гледа към мен, пак занича надолу и надясно, колата стои изгасена, тоя гледа "умно"...

Изсули се от колата, идва при мен и:

- Не пали.

Отивам....тоя наврял ключа за капачката за гърловината на резервоара, вместо ключа с бутоните, даже се опитал и да го завърти...

Успях да го извадя, за проба вкарах правилния ключ и стартирах двигателя, минахме прегледа, но повече не отидохме там, с новата кола за ГТП ходим на бул.Вардар N1 по препоръка на @The Best Forman, доволен и щастлив съм от професионализма и отношенето там.

На захарна фабрика преди моста бях аз… 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепино, ако види темата и се сети какво точно ми каза, че се случва като е с разменени пинове на буксата и се закачи някой с ракова като на тия устройството, нека каже. Диагнозата беше изгорен компютър като цяло! Късмет имах тогава, че само на поръчка и тн за тая кола… ремонт мисля нямаше! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, b3lq7a написа:

И аз не знаех, че закачат през ОБД… Ма тия говореха, че било задължително да се следят оборотите на колата при тест за емисии…

Да, следят оборотите. Като минавах преглед, уреда го включиха в запалката.

п.п. По техни обяснения, да се докаже, че двигателят работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, b3lq7a написа:
преди 9 минути, РусенскоВарено написа:

На захарна фабрика преди моста бях аз… 

Да, различни обекти, една и съща фирма, 😀като видях, че пише Радиал и се сетих за моята случка.😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, РусенскоВарено написа:

Да, различни обекти, една и съща фирма, 😀като видях, че пише Радиал и се сетих за моята случа.😀

Капацитети големи са, лично мнение

преди 3 минути, joro-120L написа:

Да, следят оборотите. Като минавах преглед, уреда го включиха в запалката.

Не знам, за мен е безумие това, което направиха тия специалисти! След това отидох и платих 100лв да махнат тая простотия застрахователите!!! После продадох колата и вече имам едно наум за БулИнс и оттогава съм в Булстрад, по-доволен съм като цяло! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.