Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Шкода Октавия влиза в авариен режим

Макаренко

Recommended Posts

Здравейте на всички фенове на шкода.От 5години карам октавия 2 1.9 110 кс. Та проблемами е от както я имам зимно време влиза в авариен режим огася запаля отново и проблема го няма с дни седмици лятно време няма проблем та до сега докато не влезе в авариен режим и няма оправяне.Грешките които са за соленоида на турбото и на агеер,умна дюза и вентилатор.Всички тези части са на един плюс и едно реле ,разбирам че като влезе вавариен рецим компютъра изключва всички тези части . Вадя буксите от компютара за около десетина мин. И Воала три дни колата върви на Коршум без никакви ядове .Другият проблем е че освен чека ми светва една бълта лампа внимание триъгълник с кръгче около него това което светка при изключване на asp. Та като светне въпросният триъгълник грешките не могат да бъдат изтрити . И по принцип като дам на контакт всички лампи светкат а след това изгасват тоя триъгълник гасне и светка отново без да съм стартирал двигателя . Огаснели теиъгалника колата пали и върви перфект Светнели триъгалника светка и чека не след дълго и е ад.Обиколих много майстори които сменяха маркучи соленоиди и кво ли не всичко работи защо влиза в авариен режим никой не знай пустия триъгълник светне ли няма изтриване на грешки и няма оправия до като не реши сам да изгасне или извадя буксите от компа. Наистина моля за помощ майстори не могат да ми помогнат.???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и снимка а на борд компютъра пише TALLER EMYSIONES.Сутрин като е студена дисплея се вижда загреели изчезват буквите

IMG_2364.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам си объркал раздела, колата ти Октавия 1, но това не е най-важното в случая.

Щом ти се изключва ASR/ESP, имам съмнения за повреден датчик за ABS, на някое от колелетата. Може и да няма връзка с проблема с турбото, но и това не е за подценяване. Аз имах проблем с един от моите датчици, но за щастие знаех кой е, защото беше компроментиран от години, и въпреки това работеше, но тази зима му дойде времето и го смених. Въпреки че не е толкова интелигентна колата, мисля че трябва на диагностиката да ти покаже кой точно е проблемния, но вероятно ще го видиш ако я закачиш след като светне лампата.

За турбото вече имаш насоки, провери го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, Макаренко написа:

TALLER EMYSIONES

Означава Emission workshop, а за това има изписано много, включително и тук във форума. Желателно е да се знае кода на грешката, а не просто "дава грешка на ...". Защото така си гадаем, по-горе колегите са за актуатор, ама аз съм за EGR и клапан за плавно гасене. 

Не виждам логика проблема да се задълбочава само когато светне лампата за ASR.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

ама аз съм за EGR и клапан

Може и това да е, но както каза- гадаем на кристална топка (който има 😁 )

Те нещата са вързани- ако актуатора забие щот е изгнил, геометрията запича. ЕГеера  и той си е детска болест....а мисля и той имаше общо с турбо пътищата- може и да бъркам. А може да се окаже и само спукано вакуумно маркуче някъде по тези джаджи- щот и тоз съм го ял на магистралата.....

Т колегата @Макаренко да разгледа всичките неща дето са вързани с турбото 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И егр и всмукателния долу за почистване, ако те дразни този проблем ,може да затапиш егр с една ламаринка и няма да се пълни 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.