Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как е правилно да те отбие полиция в движение?

Recommended Posts

преди 59 минути, PSG написа:

Нова случка от днес. 

Отново в Бургас, органите на "Обществен ред - Бургас" са написали на мой роднина глоба в размер ит 20лв. за нарушаване на знак B27.

Тия общински органи от кога имат власт да издават глоби по  ЗДвП, без нарушението да е констатирано от КАТ?

И аз по-горе зададох идентичен въпрос. Но съм на мнение, че няма институция, която да даде смислен и най-вече законово обоснован отговор. Тези могат да глобят твоя роднина точно толкова, колкото мога и аз.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 52
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Mishelle

12

• PRR

12

• PSG

9

• joro-120L

5

Имат право да глобяват.

Чл. 94. (1) За опазване на обществения ред, охраната на обекти, безопасността на движението по пътищата и осъществяване на контролната и административнонаказателната дейност на органите на местното самоуправление към общините в Република България могат да се изграждат по реда на чл. 92, ал. 1 звена "Общинска полиция". Контролът и методическото ръководство върху дейността на звената "Общинска полиция" се осъществяват от съответните областни дирекции и районни управления на МВР.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12.09.2024 г. at 15:04, baijoro написа:

То се отклонихме от темата, но понеже стана дума за паркиране и аз да споделя:

Трявна, еднопосочна улица, на която всички паркират в дясната част. Паркирането не е забранено. Намирам място почти в началото на улицата, но я пъхвам на заден ход, т.е. предницата на колата ми сочи в забранената посока. Това става вечерта. През нощта ми сложили глоба на чистачката за това, че съм карал срещу знака.

Сутринта, тъкмо минаваше патрулка и ги спрях да си поговорим по тази тема - казаха, че колегата им така е преценил. Поисках да ме свържат с него  ама почивал вече...

Та според вас могат ли да те глобят само защото колата ти е обърната в другата посока. Без да са те "хванали" да нарушаваш знака?

Днес, като го видях този хубостник от Военна полиция как си пазарува, се сетих за твоя случай. Само че тук имаме широк булевард, двойно непрекъсната линия плюс широка маркировка, тип остров. Е, няма как без грубо нарушение да се озовал срещу посоката на движение. Ти може да си маневрирал и да си обърнал колата срещу движението. А той как ли го е направил...? :)

Тъкмо се качвах в колата да потеглям и го гледам как най-невъзмутимо си тръгна напред, пресичайки всякаква маркировка. Хвана ме яд, че не го изчаках за още няколко снимки.

Но у наше село ще си е така - докато няма кой да дава пример, ясно е, че народа не може да бъде съден, че си прави каквото иска...

IMG_0271_small.thumb.jpg.790eac5339f19d4d92e7cf09b2e31730.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.