Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с перките на радиатора

цветан13

Recommended Posts

Имам проблем около два месеца с перките на радиатора включват се след като е угасена колата, продължават да си работят около 10 минути и спират. Ходих на майстор казаха че е температурен датчик. Смених го с нов по оправи се за известно време и пак започнаха да се включват. На диагностика показа грешка на датчик. Смених го с нов  пак  искара малко и пак почнаха да се включват. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата бензин/дизел ли е?

Температурните датчици мисля че бяха поне 3. Малко по късно мога да кажа със сигурност за дизел 1.9 октавия 2003 година.

Нормална температура ли държи, по ниска, по висока?

За климатика виж първо бушона при двигателя, тези които са върху акумулатора, първият от ляво на дясно. 

Климатика ако не тръгне след като поразмърдаш бушона, нека го прегледат специялисти, там може да са много неща.

Успех, и моля да споделиш какъв е бил проблема 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8.09.2024 г. at 13:58, цветан13 написа:

Октавията е дизел 1.9 2000г.Температурата си я държи нормално. Кагато перките не работят на изгасен двигател климатика си ми работи. 

Редактирано от цветан13
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Климатика няма как да работи на изгасен двигател. Задвижва се от ремъка, единствено вентилатора в купето може да работи на изключен двигател, но на контакт.

Обясни какво разбираш под "не работи". За мен неработещ климатик е, когато не духа студено. На дисплея (ако е климатроник), може да изпише че си го включил, но дефакто да не включва компресора и да не духа студено. Ако е обикновен климатик- пак не духа студено.

Ще намеря клипче за самодиагностика на клематроник. След самодиагностика, изписва грешките дисплея. Можеш да намериш в гугъла какво значат грешките. Така разбрах че не ми работи клапата за циркулация на въздуха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има доста в тубата за самодиагностика на климатроник

https://youtu.be/GgItcO9c0w8?si=bq6EY8T0rqiEVEFP

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.