Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с турбото при 120км/ч

turboyok

Recommended Posts

Здравейте колеги, когато достигна 120км/ч почва да мига реотана и турбото изчезва, гася-паля и се оправя, но интересното е ,че в града няма проблем настъпвам я върви си без проблем, проблема се проявява само при достигане на 120км/ч. Този проблем се появи след като смених горния капак на въздушния филтър, че моя беше се нацепил, може ли да съм разбутал нещо някой кабел, дали има някаква връзка според вас? Колата е октавия 2 фейс врс 2.0тди 170к.с.

IMG_20240914_160734.jpg

IMG_20240917_174546.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там нямаше ли някакъв датчик/дебитомер, да не би случайно да си го разкачил и после да не си го закачил добре 🤔

Спукана тръба след въздушния филтър?

Може би не си го затворил както трябва.

За другото което ми идва на акъл- актуатор. 

Предположения 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Турбината е с променлива геометрия, която най-вероятно не работи. В града няма как да натиснеш толкова продължително, че да се отчете и да мине в авариен режим. Причина за това поведение бол - блокирала геометрия (примерно от сажди), пробит актуатор, спукани маркучи на управлението на актуатора (не съм 100% сигурен, че на О2 е с вакуум управлението, но...) и т.н. и т.н.

Добре е да отидеш в сервиз, където да я погледнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, PRR написа:

(не съм 100% сигурен, че на О2 е с вакуум управлението, но...)

Може и маркучето към актуатора да се измъкнало....от извадено маркуче го ядох на магистралата по същите симптоми 😁

PRR  като спомена спукан маркуч и се сетих

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, проблема се оказа много прост, както си и мислех проблема беше в новия капак който сложих, отвора който влиза маркуча за вакуума беше запушен отбелязал съм го на снимката. За малко да свалям турбо.. така че хубаво оглеждайте наясякъде и вече в краен случай  сваляте турбо.

IMG_20241005_141056.jpg

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.