Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Катастрофи и шОферски издънки

vladkant

Recommended Posts

Аз само да попитам, минаване на червено с висока скорост, предизвиквайки катастрофа, докато возиш малкото си дете на задната седалка- минава ли за простотията Българска?

Клипчето е от вчера, на кръстовището на тролейното депо преди надлез Надежда.

Преди около 2-3 месеца, и мен щеше да ме отнесе по същият начин една девойка с ауди А3, тогава аз возех малката си дъщеря на задната седалка. Радвам се че не ме отнесе тогава, защото нямам идея какво щях да й направя.....защото вчера ми идваше да ......този който причини катастрофата. Не мога да проумея как можеш да си позволяваш някои неща на пътя.....

Приятно гледане.....

Надявам се че админите нямат против клипчето. Ако имат- да го махнат.

image.png.1154143590a30ef582a213e4702ac99c.png

Admin: Админа няма да трие. Цензурата не помага. Просто му слагаш едно 18+ и висчко е точно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този/тази ... за ляв завой закъде се е разбързал? Не вижда ли движещият се направо с каква скорост идва и че изобщо няма да може да спре и да иска. Или много държи да си ползва предимството. Или не може да си оправи краката. Даже го удря странично. Може би нарочно. С възпитателна цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кретенията няма спирачки. Въпросния индивид също. Жалко, че невинен го отнесе. Дано поне му вземат книжката за приличен период от време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, Vladi_a написа:

или поне не видях да го удря колата

Затисна го за оградата, трябваше да го вадиме....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, joro-120L написа:

Този/тази ... за ляв завой закъде се е разбързал? Не вижда ли движещият се направо с каква скорост идва и че изобщо няма да може да спре и да иска. Или много държи да си ползва предимството. Или не може да си оправи краката. Даже го удря странично. Може би нарочно. С възпитателна цел.

Жоре, от чисто практична гледна точка си прав - реално колата, която минава на зелено, прави катастрофата. Ако беше изчакал малко онзи щеше да мине. И следващия след него, а може и още двама-трима. Просто в София е така - викат му "оранжево" или "разтегливо жълто". Имал съм много подобни случаи, за щастие нито един не завърши с удар. Влизал съм в кръстовището и нарочно - светна жълто, зелено, минаха 2 коли напречно, пуснах спирачката, прелетя трета (междувременно от светофара вече течеше мента), започнах да отпускам съединителя, в този момент се зададе четвърта, а мацето от дясно на мен видях, че тръгва с мръсна газ. И аз натиснах клаксона здраво и настъпих вътре, за да сложа Ивекото между говедото на червено и нея. Просто колата до мен беше някакво малко нисанче, а летящия на червено беше с БМВ 5ица , щеше да я убие на място.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално завиващият удари нарушителя (аз бих го ударил още няколко пъти после), НО отвсякъде виновен е джигитът - вижте светофара (знам го наизуст точно този) - светва червено за движещите се направо и чак след това секцията за ляв завой минава на жълто и зелено, така че тоя си влиза на истинско червено в кръстовището, а и като гледам с мааааааалко над разрешените 50км/ч..
Жалко че не мина и през оградата, да влети в паркинга отзад - е те тогава половината тролейбусно депо щеше да му се оте*е.
На същото кръстовище и аз почти никога не поглеждам в дясно когато завивам на ляво - знам си че там им е червено. Така че има вероятност и аз да отнеса някой ден следващият такъв ***. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Izolini написа:

реално колата, която минава на зелено, прави катастрофата.

Точно, Ице!

Лошо стечение на обстоятелствата. В случая са се събрали двама малоумници. Много взеха да стават в последно време.

Единият минава на чисто червено и с несъобразена скорост. Като ще правиш такива магарии, трябва да си готов да спреш!

Другият е виновен по неписаните правила, които ти добре обясни.

преди 22 минути, Logrus написа:

Реално завиващият удари нарушителя (аз бих го ударил още няколко пъти после)

Не с лошо де.:) Ако някой ти излезе насреща ще го удряш или ще гледаш да избегнеш удара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре че не влезна в паркинга на депото. На светофара имаше пешеходец който чакаше да пресече, когато колата полетя към стълба на тротоара, пешеходеца видя какво се случва и се одръпна. От удара в стлъба, колата се извъртя и затисна пешеходеца в оградата. За щастие се отърва май само с натъртвания. Успяхме да го измъкнеме и човека си седеше на краката  и каза че нищо му няма.

На този светофар и аз правя ляв завой (редовно), без да се оглеждам и без притеснения- до онзи ден. Вече ще го минавам с повишено внимание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, joro-120L написа:

Ако някой ти излезе насреща

Ми да ти кажа честно, от няколко дни си мисля да ползвам жипката за ежедневен автомобил. И да почна да ги мачкам......много малоумен народ се навъди по пътищата, лошото е че прави нарушение и се държи така все едно другият я в нарушение......наглост до безумие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, vladkant написа:

Ми да ти кажа честно, от няколко дни си мисля да ползвам жипката за ежедневен автомобил. И да почна да ги мачкам.....

Добра идея. Ама му завари една релса отпред да имаш по-малко щети и повече за нарушителя-некадърник.

Това за насреща имах предвид на двупосочно извънградско, не за козметични контакти.

преди 16 минути, vladkant написа:

На този светофар и аз правя ляв завой (редовно), без да се оглеждам и без притеснения- до онзи ден. Вече ще го минавам с повишено внимание.

Влади, и не само този. Изобщо в града, а и навсякъде вече, очите на шеснайсе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, joro-120L написа:

Не с лошо де.:) Ако някой ти излезе насреща ще го удряш или ще гледаш да избегнеш удара.

Не бре Жоре - ако някой такъв ми счупи колата, аз с добро ще го бия после. С добрият, стар ключ за гуми. Толкова гънки ще му направя, че доживотно няма вдигне повече от 30 и ще спира и ма зелен светофар даже.

За такива само сопа - че иначе едно актче, 5000 за ново возило и пак на пътя, та другия път да убие някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Logrus написа:

Не бре Жоре - ако някой такъв ми счупи колата, аз с добро ще го бия после.

Чакай малко сега. В случая, този който спазва правилника сам се натресе. Тоест, сам си счупи колата.

Че другия си е за бой, спор няма. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, joro-120L написа:

Точно, Ице!

Лошо стечение на обстоятелствата. В случая са се събрали двама малоумници. Много взеха да стават в последно време.

Единият минава на чисто червено и с несъобразена скорост. Като ще правиш такива магарии, трябва да си готов да спреш!

Другият е виновен по неписаните правила, които ти добре обясни.

Жоре, поста ми беше ироничен. Толкова съм свикнал да се минава на червено, че като светне зелено първо се оглеждам и чак после тръгвам 😭

И това е тъжното. Вместо милицията да си върши работата (за мен това нарушение е най-страшното и с най-големи предпоставки за ПТП) те залагат триноги, а ние се съобразяваме с нарушителите. Но в период на безвластие е така.

А проблема с катастрофите заради червен светофар беше почти елиминиран с въвеждането на мигащото жълто преди да светне зелено (това не е мое мнение, а на пътни експерти). Но един гoвняр-гoвнокат реши да си прави реклама и осъди общината да ги махне, защото не били описани в наредбата на МВР. Оказа се, че на всеки 3 (да три) месеца в продължение на над 3 години в МВР са вкарвани мотивирани предложения (от Столична община и от Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Владимир Тодоров беше един от най-гневните след спирането му, всъщност според него катастрофите на светофари с тази система са спаднали на ДО 6 ГОДИШНО ОБЩО ЗА ВСИЧКИ такива светофари в София) за въвеждането на "мигащото жълто" и съответното му описване в наредбата. А те си го местели от левия в десния крачол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен цялото бездействие на годподата полицай и катаджии, е нарочно. Целящо да се избием на пътя. Другата причина е въпросът:"и кой прайм ся?". Тез господа, свикнаха да се отговаря с пари и спря да им дреме кой и поради какви причини им ги дава. Да не отварям темата за онзи който уби две жени на хотел Хемус, със лампи на предния джам и полицайка за държанка.....да не отварям темата за онзи който погуби мъж на тангентата под полицейски ескорт......

Т господа полицаите, ако се наредят в една редица, един няма да изпъкне, един няма да е различен.......чудя се дали им е вкусно това което си купуват с парите събрани от този въпрос.....и дали се замислят, че пускайки един такъв на пътя, може да отнесе и техен близък.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

А проблема с катастрофите заради червен светофар беше почти елиминиран с въвеждането на мигащото жълто преди да светне зелено (това не е мое мнение, а на пътни експерти).

Мигащо жълто не си спомням да е имало, освен ако светофарната уредба не работи.

Имаше мигащо зелено, което беше добре. По-късно въведоха броячи за време, което беше още по-добре и махнаха мигащото зелено, но вече ги няма.  След като махнаха броячите, не върнаха мигащото зелено. Сега ни броячи, ни мигащо зелено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПРАВ СИ, зеленото мигаше 3 пъти, после включваше жълто, после червено!

Да не си поправям постовете нагоре, ама "мигащо жълто" да се чете "мигащо зелено"!

А броячите хич не бяха по-добре! Първо трябва да се дзвериш да видиш какво пише на тях. Второ защото имам фиш за червено на пъпа на София - Раковски и Царя. Брояча показва 15 секунди. Аз съм на 3 коли от кръстовището. Говедото, което гледа камерите решава, че ще смени светлините и изведнъж аз минавам на червено. С другата система дори ВГ (въпросното говедо) да смени светофара, първо зеленото мига, после превключва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

А броячите хич не бяха по-добре!

За мен, бяха. Виждат се от достатъчно разстояние. А още по-отдалеч, по силуета можеш да разбереш дали е двуцифрено или едноцифрено числото и да си направиш сметката дали да се напиняш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно броячи или мигащо зелено, личното ми усещане беше че мигащото е по-"юзър-френдли" от брояча. И той помагаше, но аз така ги степенувам. Едно нещо имаше, което доказано работи и помага на хората и естествено беше опорочено, вместо да се направи необходимото да се запази.

• Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси побойниците една стока сте всичките и коментиращите и тези от клипа. Демек диво просташко племе. Па ключове бой как не като българина е безгрешен и винаги и единствено той прав и винаги и единствено  другите са криви. Няколко дни съм в Прага пътувам всеки ден и там има засръствания ма няма тарикати и това ги прави несравнимо по поносими от софийските. Няма свирки няма нерви няма мутри батки да си мислят че трябва да преебат всички. Ма има толерантност и да те засече някой както се случи веднъж на цяла колона как пък един не свирна да посочи със свирка  колко си смотан и грешен...няма свирки няма  псувни няма  засичане няма възпитаване скандали камо ли саморазправа. Чак не ми се прибира в тая българска  кочина и ако бях на години да се изтрия като българин хич нямаше да ми мигне окото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста крайно мнение, но всеки има право на такова.

Относно Чехия и толерантността имам питане - там полицията върши ли си работата или, както тук, само симулира дейност с "акции"? Защото в държава в която институциите не си вършат работата настава анархия, т.е. липса на управление и саморазправа. За съжаление родната милиция все още се управлява от хората, които я използваха, като репресивен инструмент. И са все още с това мислене.

Иначе толерантност все повече има. Всеки ден се "наслаждавам" на прекрасните задръствания предизвикани от некадърното управление и, смея да твърдя, виждам изключителен напредък. Да, намират се тарикати, който се набират като глисти само и само да влезнат в средата на кръстовището и да го блокират (още едно нещо, което милиционерите не санкционират), вместо да изчакат 30сек и след това буквално да прелетят. Но, като цяло, хората са много по-склонни да пуснат някой, който има нужда. Е, естествено, демонстративно наглите се режат. И с право. Ама пак отиваме в посока анархията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, silent написа:

Чак не ми се прибира в тая българска  кочина и ако бях на години да се изтрия като българин хич нямаше да ми мигне окото.

Че има ли възрастово ограничение?
На терминал 2 пускат и стари млади - приятен полет 👋
Пражката бира е хубава - пий една за твое си здраве.

преди 13 минути, PRR написа:

Но, като цяло, хората са много по-склонни да пуснат някой, който има нужда. Е, естествено, демонстративно наглите се режат. И с право.

Преди няма и 3 часа минавах покрай Парадайс - честно казано, освен от разните тарикати, голяма част от проблемите идват от това че голяма част от колите не бяха софийски. Без да искам да кажа лошо, но много хора все още се стряскат на чуждо място. Отделно че до такава степен се одървят зад волана, че въобще забравят да гледат маркировката, а повече се пазят от гореспоменатите тарикати. Което пък води до това, че един такъв пред теб прави задъстване от страх да натисне десният педал, и докато ти висиш зад него, отпред му се навират 100 маймуни.
За наглите типове и типки, които смятат че е тяхно право от най-лява лента да завият на дясно към МОЛ-а, няма какво да говоря. Според мен проблемът е че винаги ще се намери някой дето да им се шашне и да ги пусне, а те няма къде да се заврат и остават по диагонал на две ленти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес една нагла патка с Мерцедес направи обратен завой на червено, блокирайки цялото кръстовище на Симеоновско Шосе и Ивн Странски. Тъпа, нагла УФСЪ :D Прегракна ми клаксона. Не, че уфсътъ разбра колко е тъпа. Иначе си знаеше, колко е нагла. 

Но, да, 2/3 от задръстванията са точно от такива крави ... и липсата на ченге, което да я сурвака. И, между другото, съвсем наскоро подписвах петиция да се приемат видеата от видео регистраторите за съставяне на актове и глоби. И, не че го вярвам де, ако стане, с кеф ще ги изтипосвам такива "каки". Така де, като не си вършат работата институциите поне ние да им я вършим :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, silent написа:

Ма има толерантност

Тръгни от Обеля към Костинброд, спри веднага след моста на кръстовището да пропуснеш чакащите, и после ми кажи колко клаксона си чул да те освиркват 😉

Потвърждавам че Пражката бира е страхотна (говоря за наливната) 🙂

И аз мога да разкажа доста случки от различни страни в  които съм бил и съм участвал, включително и катастрофа която причиних в Саудитска арабия- няма нищо общо с България.......Българина е безсмъртен, безнаказан, Българина е най гоУемия шофер....

П.П. на Т2 се чака доста, бъди по рано да не изпуснеш полета.

То това е най лесно, да избягаш, вместо да останеш и да се бориш да станат нещата по добри. По добре е да ходиш да береш ягоди и после да обяснаваш колко е гадно, ама си изкарал пари....

Мога да ти платя еднопосочния билет. 

Приятен полет!

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, silent написа:

Баси побойниците една стока сте всичките и коментиращите и тези от клипа

Ако си мислиш че сме скочили да го биеме тоз който лина на червено, в грешка си. Загледай се внимателно в клипчето, на тротоара има пешеходец, скочихме за да го вадиме след като автомобила го затисна в оградата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.