Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Катастрофи и шОферски издънки

vladkant

Recommended Posts

Преди 12 часа, PRR написа:

...И, между другото, съвсем наскоро подписвах петиция да се приемат видеата от видео регистраторите за съставяне на актове и глоби. И, не че го вярвам де, ако стане, с кеф ще ги изтипосвам такива "каки". Така де, като не си вършат работата институциите поне ние да им я вършим :D

Че то...има такава възможност ;)

https://tapishoferi.com/ - от тук можеш да пращаш сигнал до КАТ. Или да пратиш видео, което да бъде качено в сайта. Ето и една снимка с интересно съдържание...

FB_IMG_1726223261919.thumb.jpg.33d8447d31e188dfac123ae3208a38e8.jpg

• Объркан съм 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, zloQQ написа:

https://tapishoferi.com/ - от тук можеш да пращаш сигнал до КАТ. Или да пратиш видео, което да бъде качено в сайта. Ето и една снимка с интересно съдържание...

FB_IMG_1726223261919.thumb.jpg.33d8447d31e188dfac123ae3208a38e8.jpg

Аааайде, бе?!?! Това работи ли??? 

Един "приятел" с трибуквен нужник Х6 не знаеше какво значи спирачка и не успя да се прибере навреме на Владая и щеше да ме приключи (бях с реното), та се разминахме на боя разстояние...едвам спрях до мантинелата (засече ме на милиметри преди конусите с идеята, че ако трябва да ме удари щеше да ме удари, само и само да мине пред мене, и изобщо нямаше намерение да спре). Докладвах го на 112, ама нищо не му се случи :) Знам го кой е и къде живее, три сигнала подавам за опасно шофиране - приемат ги и нищичко не се случва изобщо.

Преди 13 часа, PRR написа:

Днес една нагла патка с Мерцедес направи обратен завой на червено, блокирайки цялото кръстовище на Симеоновско Шосе и Ивн Странски. Тъпа, нагла УФСЪ :D Прегракна ми клаксона. Не, че уфсътъ разбра колко е тъпа. Иначе си знаеше, колко е нагла. 

Но, да, 2/3 от задръстванията са точно от такива крави ... и липсата на ченге, което да я сурвака. И, между другото, съвсем наскоро подписвах петиция да се приемат видеата от видео регистраторите за съставяне на актове и глоби. И, не че го вярвам де, ако стане, с кеф ще ги изтипосвам такива "каки". Така де, като не си вършат работата институциите поне ние да им я вършим :D

Нещо подобно, но с Майбах (май-не-бах) от големите и грозни (за един друг тип индивиди) - спрял до тротоара на платното на Любляна, светнаха му стоповете (тоест, стартирал е двигателя) и просто завъртя ляв волан и тръгна пред мене... спрях в насрещното по тия павета, освирих го, осветках го - ниииииииикаква реакция, зави си към Цар Борис III на червено - наклепах го на 112 и вероятно нищо не му се е случило (гаранция). Както светнаха стоповете - така тръгна в същата секунда. Ако не си обичах колата, че новите са пълен кенеф, с голям кеф да го избухам в левите врати с газта до долу... После ме питат защо не си взема мотор за шосе - 'ми то пълно в наркомани, не благодаря :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zloQQ написа:

Много не вярвам на такъв тип сайтове. Иначе явно директното подаване към МВР/КАТ работи. Ще го пробвам при следващ случай. 

Що се отнася до подаването на сигнал на 112 - не работи, ако няма ПТП и в района няма камера. Иначе е моята дума срещу твоята.

• Объркан съм 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работи, но само с видеоматериал. Иначе е “моята приказка срещу твоята” и нищо не се случва. Имам един приятел дето редовно пуска записи от регистратора му. Обаче за всеки сигнал го викат да дава свидетелски показания. Който има свободно време да действа.

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 седмици по-късно...

На 10.10.2024 г. at 23:03, PRR написа:

Много не вярвам на такъв тип сайтове. Иначе явно директното подаване към МВР/КАТ работи. Ще го пробвам при следващ случай. 

Що се отнася до подаването на сигнал на 112 - не работи, ако няма ПТП и в района няма камера. Иначе е моята дума срещу твоята.

Здравейте! Пиша като администратор на сайта tapishoferi.com. Снимката с глобата на Seat-а по-горе е от мой сигнал. Виждам, че имате съмнения относно сайта и ще се радвам да зададете всички въпроси, които имате, а аз ще се постарая да им отговоря възможно най-обстойно.

Генераторът на сигнали работи безупречно, за разлика от полицаите понякога, но все по-рядко. В случай, че не желаете да въвеждате лични данни в сайта, можете да намерите готов формуляр, който да изтеглите и попълните, както и информация относно email-а, до който да го изпратите в зависимост от областта.

Можете да проверите резултатите, които се постигат чрез сигнализиране по email в страницата, наречена "Карта на сигналите". Ежемесечно изисквам информация по ЗДОИ и я публикувам на сайта. Така едновременно показвам резултатите от сигнализирането и натискам КАТ да си проверяват email-ите и да обработват сигналите. 

Партньорите от "Лудостта по пътищата на България" запознават различните ОДМВР с тази платформа, за да бъде сигнализирането по-ефективно. 

Оставам насреща за всякакви въпроси, зададени тук, в сайта или в Instagram и TikTok. 

Ако прецените, че това е реклама, изтрийте този коментар.

• Одобрявам 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, ggrnv написа:

Здравейте! Пиша като администратор на сайта tapishoferi.com. Снимката с глобата на Seat-а по-горе е от мой сигнал. Виждам, че имате съмнения относно сайта и ще се радвам да зададете всички въпроси, които имате, а аз ще се постарая да им отговоря възможно най-обстойно.

Генераторът на сигнали работи безупречно, за разлика от полицаите понякога, но все по-рядко. В случай, че не желаете да въвеждате лични данни в сайта, можете да намерите готов формуляр, който да изтеглите и попълните, както и информация относно email-а, до който да го изпратите в зависимост от областта.

Можете да проверите резултатите, които се постигат чрез сигнализиране по email в страницата, наречена "Карта на сигналите". Ежемесечно изисквам информация по ЗДОИ и я публикувам на сайта. Така едновременно показвам резултатите от сигнализирането и натискам КАТ да си проверяват email-ите и да обработват сигналите. 

Партньорите от "Лудостта по пътищата на България" запознават различните ОДМВР с тази платформа, за да бъде сигнализирането по-ефективно. 

Оставам насреща за всякакви въпроси, зададени тук, в сайта или в Instagram и TikTok. 

Ако прецените, че това е реклама, изтрийте този коментар.

Адмирации за времето , което отделяте да снимате и да "тормозите" компетентния орган да си върши работата , но от това освен приходи към държавния бюджет друго не се генерира и обстановката по пътищата си остава същата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, ggrnv написа:

Пиша като администратор на сайта tapishoferi.com.

Здравейте, благодаря за предоставената информация. Още понеделник ще се възползвам и ще подам поредния сигнал (над 15 на тел. 112 и 3 или 4 на grajdanite.com) за проблем в Студентски Град. Ще се радвам, ако има реакция от институциите преди някой да е пострадал.

И, позволете ми една критика/коментар. Домейн "tapishoferi.com" не предизвиква доверие. Сигурен съм, че имате причина да изберете точно него, но това не променя първоначалната реакция и недоверието, което предизвиква. 

Поздрави и успех в начинанието! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 9.11.2024 г. at 15:16, The Best Forman написа:

Адмирации за времето , което отделяте да снимате и да "тормозите" компетентния орган да си върши работата , но от това освен приходи към държавния бюджет друго не се генерира и обстановката по пътищата си остава същата.

В интерес на истината, резултат има, но все още не е голям, тъй като платформата не е популярна. Вярвам, че с достатъчно желание за действие от страна на обществото, грубото потъпкване на правилата ще бъде ограничено значително, а с това и смъртността по пътищата ще бъде намалена. Аз лично изпращам сигнали само за поведение, което поставя или би могло да постави живота и здравето на останалите водачи в риск. Не бих качвал неправилно паркирали например, тъй като това наистина само ще храни държавния бюджет, за да изтичат още пари в нечии джобове.

На 9.11.2024 г. at 17:54, PRR написа:

Здравейте, благодаря за предоставената информация. Още понеделник ще се възползвам и ще подам поредния сигнал (над 15 на тел. 112 и 3 или 4 на grajdanite.com) за проблем в Студентски Град. Ще се радвам, ако има реакция от институциите преди някой да е пострадал.

И, позволете ми една критика/коментар. Домейн "tapishoferi.com" не предизвиква доверие. Сигурен съм, че имате причина да изберете точно него, но това не променя първоначалната реакция и недоверието, което предизвиква. 

Поздрави и успех в начинанието! 

В София специално нещата се случват бавно, защото явно нямат дотатъчен капацитет. Не очаквайте бърза реакция след сигнала, но такава най-вероятно ще има. Доколкото знам от няколко месеца имат нареждане да се отнасят сериозно към сигнали по email.

Относно самото име, разбирам Ви напълно. То е такова, защото така кръстих страницата си в Instagram преди няколко години, когато просто качвах видеа на "шОферски издънки". Впоследствие се роди идеята за сигнализиране, съответно и сайтът с генератора, който е продължение на "бранда". Имам още планове за сайта, след осъществяването на които ще вдъхва повече доверие, но, тъй като правя всичко сам, включително и да плащам за съществуването му, а имам още много други неща на главата, не ми остава време да го довърша, така че засега доверието ще идва в следствие от съдържанието в социалните мрежи. Някой ден ще се случат нещата. 

Благодаря за отделеното време и оставам насреща, ако някой има други въпроси.

• Одобрявам 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит първи сняг! Мисля че е време в София да се обяви бедствено положение и да се затворят всички пътища в столицата.

Карайте разумно и безопасно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината сутринта, докато карах малката на училище, трафика беше повече от разумен. Естествено, пред Дианата имаше вече 10+ коли, при положение че имаше над 20мин до отварянето (минах в 7:40). На връщане обаче трафика по околовръса в посока Младост от Бояна беше просто спрял. Не видях, но предполагам е заради катастрофа.

И, като стана дума за снега - малко ме изненада, защото въпреки зимните гуми на три сезона, не повече от 10к км и огромен грайфер, ABS си притракваше най-редовно, а и ASR се намесваше (бях само на задно). Та снега е от онзи, най-гадния. Доста кишав и като го настъпи гумата просто прави един слой вода и веднага приплъзва. Та карайте внимателно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 8:30 по Околомръсното се караше добре - нормален сутрешен трафик. Но за сметка на това по България се влачих 30 минути до НДК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, PRR написа:

Доста кишав и като го настъпи гумата просто прави един слой вода и веднага приплъзва.

Прав си.

Днес излезнах със жипката да закарам жената на работа, понеже беше под дърво и беше сравнително чист и не се наложи да чистя сняг. Из кварталните улички го пробвах да му врътна задницата, от интерес към машината и гумите които му купих, не мръдна а пое, което ме изненада. Но, на светофара на тролейното депо при надлез Надежда, при потегляне нещо му изпуснах газта и се поднесе, там беше разкашкано и водно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'начи....3 санта сняг и тея двамата с офроудърите ревнаха "колко е лъзгаво" 😝 Джипки били, 4х4, а писукате все едно сте с некви баварци, не ща да ви мисля като паднат 10 санта   😆

Закачката настрана - странно, но този път общината, велика, софийска не беше изненадана от снега. Още сутринта пътищата из планината бяха много добре почистени и на места даже бяха поръсили сол.

За сметка на това имаше доста изненадани шофери - както Пепи каза, на Диана имаше огромна опашка, а и всички други гумаджии покрай които минах из София бачкаха яко и не смогваха - опашки навсякъде. Сякаш нашенците до последно са чакали да видят шъ ли да го доди зимата или ще изкярят цела година на летни гуми. Не го разбирам това - аз от месец съм с новите зимни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от вчера, че деБелия варел е в бокса със сърдечен проблем и спешно се наложи да извадя Вишната.

преди 17 минути, Logrus написа:

Закачката настрана - странно, но този път общината, велика, софийска не беше изненадана от снега. Още сутринта пътищата из планината бяха много добре почистени и на места даже бяха поръсили сол

А в 06:30 магистрала Струма не беше пипната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Izolini написа:

А в 06:30 магистрала Струма не беше пипната.

По него време прескочих планината до Ковачевци - пътят беше идеален. На връщане (около 8:00) даже догоних снегорин, а вторият беше на входа на наше село. Ама тук сме към СО, а магистралата е на АПИ - тех явно ги е хванала зимата неподготвени.....сефте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Logrus написа:

даже догоних снегорин, а вторият беше на входа на наше село. Ама тук сме към СО

Ваше село, няма как... "Бистришките тигри" а,у 😜

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чшшшт майна....нема да издаваш тайни всеизвсетни 😁
А и нема Тигри вече - не им понесе височайшето присъствие на Тиквата - са "Витоша" (Бистрица) си е прост селски отбор (пак).
Ама се навъдиха други...."величия" по нашият край, та....от трън та на глог.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

А в 06:30 магистрала Струма не беше пипната

Колегите са се влачили в задръстване тази сутрин там. Ама то информацията че ще вали сняг, пристига трудно и бавно в това време 😁

То на мен ми лъзна щот асвалта не е качествен, отделно от това, един така профуча покрай мен че ме засмука въздушната струя. Не бях аз виновен 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И това доживях да видя - неква джипка, на аварийки, си караше в бус лентата срещу движението по бул. България 🤨

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.