Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Катастрофи и шОферски издънки

vladkant

Recommended Posts

Ами не знам. В Драгалевци честитките са по-скоро изключение . А трябва да са правило!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 141
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• PRR

33

• vladkant

29

• joro-120L

19

• Logrus

16

Преди 15 часа, PRR написа:

Разбирам, че като потърпевш, е кофти, но според мен това е начина.

Ааа не е кофти - това че аз го отнесох е защото си го заслужих. Така трябва да бъде и напълно подкрепям. 

Дори смятам че глобата трябва да нараства при рецидив (сори Влади @axel 🙂).

В момента обикалям от 45 минути по центъра и няма къде да спра, а по ъглите има десетки коли точно в/у маркировката - особено в по-тесните улички се влиза доста особено с двама-трима стърчащи в кръстовището, а някои от колите вече ги познавам - ежедневно спират така на същите места.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За рецидива съм съгласен 🙂 

За настъпена маркировка не съм го отнасял, отнесох го веднъж за не пуснат смс за синя зона (щот няма кой да гледа коледната украса...упс, знаците), и веднъж за малко да отнеса бележка за паркиране от ляво в еднопосочна улица. Но, това не променя отношението ми към глобите- трябва редовно да се следи и да се налагат глоби.

В бачкането в момента имаме спор със шефа точно на тази тема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, PRR написа:

Ами не знам. В Драгалевци честитките са по-скоро изключение . А трябва да са правило!

Че там за какво да слагат честитки? Вие улици почти нямате, за тротоари да не говорим.

• Объркан съм 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Izolini написа:

Че там за какво да слагат честитки? Вие улици почти нямате, за тротоари да не говорим.

Важното е да се налагат глоби 😁 

То по проект дали има или няма улица, няма значение.

А относно тротоарите, в Надежда направиха чисто нов тротоар по една от улиците, от единия край чак до другия. Широк, гладък (за сега) тротоар. Но, Българина си е Българин- върви по улицата....и тъпите овце ми се карат когато ги освиркам (щот нали съм от нервните шАфьори). Ама на тях няма кой да им наложи глоби....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тротоари тук-таме имаме. Но в момента улици нямаме. И то много нямаме. Но едното не изключва другото. Напротив! В момента е още по-важно да се налагат глоби, защото обходните маршрути са блокирани заради паркираните коли. И, да ме извинява Ганя, ама оправданието "А къде да си паркирам колата?" не се приема. Ако не можеш да си я прибереш в двора - значи тази кола ти е в повече. Или, може би по-компромисния подход, общината прави улиците еднопосочни и разрешава паркирането. Естествено, това означава, че трябва да се поддържат тези улици в състояние позволяващо нормалното им ползване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, PRR написа:

Тротоари тук-таме имаме. Но в момента улици нямаме. И то много нямаме. Но едното не изключва другото. Напротив! В момента е още по-важно да се налагат глоби, защото обходните маршрути са блокирани заради паркираните коли. И, да ме извинява Ганя, ама оправданието "А къде да си паркирам колата?" не се приема. Ако не можеш да си я прибереш в двора - значи тази кола ти е в повече. Или, може би по-компромисния подход, общината прави улиците еднопосочни и разрешава паркирането. Естествено, това означава, че трябва да се поддържат тези улици в състояние позволяващо нормалното им ползване. 

Трябва да ти направя едно клипче от ул. Гео Милев, както сега не е отворена от край до край, а е с прекъснати 3 глани кръстовища - там за 1 седмица ще избия инвестицията в чисто нов паяк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка седмица минавам от там, знам за какво говориш! То там и кука да сложиш да следи за движение в насрещното по еднопосочните улички ще изкараш заплатите на цялото управление ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичките тия 'убустници са в насрещното. Снимките са от ТУК - входа/изхода на училище. Причината - общината е разрешила копаенето на улица без да осигури алтернативен маршрут, без да има табели и без да остави платно за минаване, при положение, че може да се осигури такова. Класици. 

20241128_165501.jpg

20241128_165511.jpg

20241128_165522.jpg

20241128_165527.jpg

20241128_165541.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно е налагането на глоби и съвсем друго ефективността! При нас глобите са доста високи, ориентирано е санкциониране за определени нарушения, да се следи за конкретни нарушения, най-често на определени места и имаме много нисък процент на събираемост на глобите… Последно време имам наблюдение в Гърция как се санкционира на пътя. По-ниски размери на глобите, по-голяма толерантност от страна на органите, но пълна събираемост на глобите! Свалят ти номерата и реално губиш ден-два, за да си ги върнеш! По-голямото неудобство ти е губенето на време. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно интересно решение да те накарат да намалиш скоростта.....

Т топлата вода е открита отдавна, въпросът е че тук в България не искат да я ползват, искат други работи....

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това изисква инфраструктура и поддръжка. При нас не могат да опазят една ограда, ти такова да преживее! Ей за тази "дупка" лично съм подал поне 5 сигнала:

image.thumb.png.013a07958e6fe8d88d7fcd449ee4dc93.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Logrus написа:

Че кой кара с висока скорост?

И как?

IMG_20241205_180421_722.jpg

Ама сутринта на Черния кос пак се бяха размазали. А около самата Владая един, слизащ от Перник не му стигна лентата на десния завой, та се наложи да бягам към банкета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

И как?

На такава опашка за Макдоналдс- никога няма да застана 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, vladkant написа:

На такава опашка за Макдоналдс- никога няма да застана 🤣

Смей се ти, ама ако бях повисял още 10 минути в тая тапа щях да отбия и аз в Макдоналдса .....ма не за ядене 🤮 а да им 🚽на кръчмата. 

От детелината за Младост и летището до Бриколаж за 30+минути - то не стига че Цариградско беше неподвижно, ами и всички дето се мъчат да напуснат всичките бизнес сгради (особено МОЛ-а) се тъпчат като че имат де да отидат.

Час в Бриколаж и нещата се бяха пооправили - само 15 минути до Орлите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Logrus написа:

И как?

Човек ще си помисли , че сефте слизаш в София от балкана .. това си е едно нормално предпразнично задръстване .. нищо ново ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е обичайното положение там между 16 и 20 часа.
Затова вечер не си тръгвам от работа преди 20.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... а сутрин трябва да стигнеш преди 8, че след това пак същото :D 

Шегата настрана, но положението с трафика в София е повече от трагично. Отчасти в следствие на неадекватните намеси на общината (пример - безумно държане от почти 5мин червено, ВСЯКА СУТРИН, на светофара от Околовръстен Път към Симеоновско Шосе, около 7:40-7:45), но и в голяма степен от "хитреците", които влизат в кръстовището и остават там. Освен това, както писах и преди, в много от случаите левите завои създават сериозни тапи за трафика. Да, не могат да бъдат напълно премахнати, но поне част от тях може да се забранят или заменят по адекватен начин. Но това изисква мислене, а, познавайки мисленето на кмета - "да свалим хората от колите", май по-добре да не пипа, че каквото пипне ... по-добре да не го беше пипал ;) И, не на последно място, бездействието или, по-точно казано, отсъствието на милицията. Защото две патрулки да сменят всеки ден по два светофара и да глобяват за навлизане на "тъмно жълто" и/или оставяне в кръстовището и тарикатите ще намалеят тройно. Ама - милиция, сър, милиция ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Logrus ела в индустрялната на Божурище и си тръгни към 16.30 - същата работа е до околовръса 😄

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, vladkant написа:

@Logrus ела в индустрялната на Божурище и си тръгни към 16.30 - същата работа е до околовръса 😄

Пробвал ли си през Костинброд?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм през самото Божурище, където се излиза на пътя за границата- не видях смисъл да ти кажа честно. А през Костинброд не знаех че може 🤔 

Проблема е че повечето фирми приключваме работния ден по едно и също време, като сложиме и бариерата на която се събират двата пътя (този от Божурище и този от индустриялната), и ако нацелиш и влака.....става мармалад. А за капак, в момента разширяват пътищата в индустриялната и е още по забавно.

В последно време си седя в колата в задръстването, слушам си музика, пия си кафенце и не ме боли за нищо. Когато един път заобиколих през самото Божурище и излезнах на пътя за границата, на светофара на Метро засякох колега който беше една кола зад мен, видях че няма смисъл.....и където и да ме хване задръстване, седя и се возя с течението.  

@The Best Forman дай ориентир че ми стана интересно за тоз маршрут през Костинброд

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

....

@The Best Forman дай ориентир че ми стана интересно за тоз маршрут през Костинброд

Ей на тоз разклон , като тръгнеш към Драгоман 

Screenshot_2024-12-06-12-53-24-317_com.google.android_apps_maps.thumb.jpg.48d89815c2365c08074776e14a6727d6.jpg

завиваш на ляво (като се качиш н анадлеза) и излизаш в Костинброд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, PRR написа:

....но и в голяма степен от "хитреците", които влизат в кръстовището и остават там...

Голям процент от задръстванията, според мен, се дължат именно от шОфери, оставащи в кръстовището, както и на тъпанарите, които постоянно се престрояват с идеята, че ще минат по-бързо. Не един или два пъти са ми свиркали, че не тръгвам на зелено. А аз просто няма къде да ида, освен да заседна в кръстовището. Та ако се влага повече мисъл по време на шофиране и към това добавям известна доза толерантност, задръстванията няма да изчезнат, но придвижването в тях ще бъде далеч по-бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Mishelle написа:

А аз просто няма къде да ида, освен да заседна в кръстовището.

Цитирам по спомен закона за движение, ако няма промени.

"Нямаш право да навлизаш в кръстовището, ако няма да можеш да се изнесеш/преминеш", т да свиркат колкото искат.

Мен като ме освиркат, отварям прозореца и му казвам да кара само на свирки, кой как иска да го разбира 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.