Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Трафик и организация на движението

Recommended Posts

Преди 2 часа, PRR написа:

"Махането от София" е невъзможно, ако детето ти ходи на училище и/или детска градина. По същата причина и не малко от не искащите да живеят в големите градове (не е само София) са принудени да го направят. И, дори да могат да намерят работа в малките населени места, до качествено образование за децата си не могат да намерят.

И е така...и не е. Три приятелски семейства с малки деца излязоха от София...защото няма проблем с яслата/детската градина в селата наоколо. За училищата не знам, понеже са с малки деца. Но скоро ще разбера, понеже поредния познат се оглежда за къща извън София.

А по повод трафика - трагично е. И за причините сте прави. Сутринта минах по околовръстното в посока Младост. Караше се, но в обратна посока, тапата към бул. Черни връх си беше още от Симеоновско шосе. Аз...никога не бих седял в това задръстване, ама т'ва е друга тема.

Само с едно нарушение, преди малко се прибрах от Цариградско (разклона за летището) до нас, в traffic time, за скромните 25 мин. 11 километра през баш центъра на София със средна скорост от 26 км/ч. Разход за статистиката - 7.1/100 нафта... За мен си е постижение в този времеви интервал.

InCollage_20241016_165658425.thumb.jpg.4588ae336a93babc0ae2e39a18f36926.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко, в читавите училища се влиза трудно. И те не са в провинцията (разбирай малките градове), а в централните части на града (разбирай големите градове). Т.е. опцията да не влизаш в града няма. Или поне за 95% от хората.

Иначе сега си влизам от прибирането на детето. Излязох в 16:20 и се прибрах в 17:20. За това време изминах 17.5км. Понеже бул. Черни Връх пак беше задръстен още от Шел-а се наложи да мина, за по-пряко де, през Бояна. Ето от тук започваше задръстването в 16:50

image.thumb.png.8a44168cbc919dfc44899d673d474b7d.png

а в момента Google показва това:

image.thumb.png.9d5af6d3bbb488c3efe5d5b936d85c90.png

т.е. задръстването започва ПРЕДИ Симеоновско Шосе. 

А на втората снимка се вижда и безумието с разкопаните улици из Симеоново и Драгавци, които правят и този път невъзможен за ползване.

Та, накратко, ти направо си прелетял!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От известно време от Гърдова глава до Редута се прибирам през центъра - Борис, Руски паметник, Попа, Орлов мост. Ми по-бързо е, от колкото по околовръстното и Черни връх.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ви чета и осъзнавам, че едно от най-големите постижения в живота ми е, че детската (сега вече училището) на детето, офиса ми, търговските обекти, които ми трябват, фитнеса и прочие са ми в радиус от 1 км. от дома. Което също така до някъде се позволява и от района, в който живея. Което пък е още едно доказателство, че бях прав пред жена ми (никога не ще бъде признато, за това си го изказвам тук) да настоявам да се "ситуираме" там. И на нея самата макар кантората й да е зад МС, хваща от хубавите трамваи (7, 27) и стига до там за буквално 20 мин. Седнала, за няма и левче. Без да мисли и тя за шофиране, паркиране и прочие.
Някой път ми е такъв кеф (а на детето двоен) в хубавото време да заеба колата пред нас и да дам 5 лв. за bin bin да се повозим. Без да ми пука за трафик, паркиране, кой къде ще ме шибне и прочие :)

Та с всичко това написано не просто се фукам, но и искрено ви съжалявам. Но нямам вярата, че ще стане по-добре. Младите комунисти са неспособни на рационална мисъл, а те ни очакват в близките години. Освен ако мис Бони не се омъжи и не забегне в Тайланд за да си стане истинска Лейди Бой. Васко Терзиев няма да го коментирам дори. Човека е независим. Щото от него нищо не зависи. Останалите марди от олд скул комунетата БеЕсПе, ветропоказателите от Герб и прочие дебили, също не демонстрират значително по-завидни способности.
В общи линии, от целият общински съвет виждам точно двама човека, които някога се демонстрирали здрав разум. Единият е Вили Лилков, другият е Димитър Вучев. Но дали са способни нещо да свършат е отделен въпрос. Още по отделен е, че две птички пролет не правят, дори и да са способни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес, рано-рано, в 6:45 променяха движението при мол Парадайс и чудо - днес тапа по Черни Връх нЕмаше. Значи можело, нали? И не, НЕ са отворили "новия булевард", просто оправиха светофарната уредба. Ето и картинка за сравнение с ужаса от първите три дни от седмицата:

image.thumb.png.8408e893218f157ad94f1c5d3da893cf.png

Та може. Просто някой трябва да си свърши работата и да използва сивото си вещество. Или, понеже явно има недостиг на сиво вещество, да помоли (да се разбира - да плати) на някой, който има да свърши тежката работа :D 

@sauber мога само да ти завиждам. И аз бях така преди 6-7 години, но детето расте и нещата се променят. Иначе съм съгласен за Вили Лилков. Преподаваше ми физика във ВУЗ-а и съм с много добри впечатления от него. Но, уви, както и ти писа, едно-две птиченца пролет не правят. Особено, когато управляват некадърници неспособни да предвидят един ход напред. 

Живи и здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат доказващ, че индивидът заявил го е изключително тъп:

Цитат

Терзиев изтъкна още веднъж, че не разбира какво налага извънредното заседание освен факта, че има предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Според критиките, които чува, кметът е в дилема - какво е основното обвинение - заради многото ремонти и строителство или заради това, че нямало ремонти, а има задръствания.

Инфото е от ТУК.

На въпросният индивид е редно да му се обясни, че проблема е тоталната липса на координация (едновременното разкопаване на всички достъпи до южните квартали), липса на контрол (никой не се грижи за премахването на паркираните коли по "алтернативните маршрути") и липсата на компетентност в организацията на движението (случващото се със светофарите при Парадайс). Да, има натрупани проблеми, но не те са причината за тапата от началото на седмицата.

И, като стана дума за тапата, днес, изненадващо, сутринта в 6:45 работеха по промяната на режима на светофарите при Парадайс и задръстване по околовръстния път нямаше! Т.е. можело. Ама след като се вдигна яко шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, да, ефект от "мрънкането" има. Да, по Черни Връх пак има коли, но се движат! И не са стигнали до Околовръстния Път. Както писах - малко пипнаха светофарите и нещата се случиха. 

И, умишлено минах по Сребърна и после по Черни Връх. Движение има, задръстване също. Но се движи, не е тотален блокаж. И да, може и още по-добре, но все пак има и ремонт там. Та е разбираемо. Приемам го. Мисля, че и повечето хора.

PS: БНТ са направили РЕПОРТАЖ по темата. Инженера, за съжаление, само хейти без да даде нито един конкретен отговор. За още по-голямо съжаление нито репортера, нито интервюираните бяха подготвени и простичко да кажат, че проблема е в следствие на натрупване, чийто връх е този ремонт. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой изобщо сеща ли се че голяма част от задръстванията се предизвикват не от строежа на кръстовището, а от цялото безумно строителство в посока Витоша. Как няма един път да мина и да няма кран, бетонпомпа или друг камион в дясна лента -  прилежно си ги  ограждатс конусчета и майната му на трафика.

Защо някой репортер не ги снима тях? Защо не се направят проверки колко от тях имат разрешение да блокират половината път? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаво, сещаме се. Проблема е комплексен, но рязко ескалира с поредната тапа, която всъщност беше последната алтернатива на три квартала и в крайна сметка блокира и Околовръстния път, който пък се ползва сигурно от повече от 1/4 от софиянци. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе Пепи - нямах предвид вие дали се сещате, а разните журналя и управници.

За нас ясно - ние сме ползувателите, ние висим в тези тапи. 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление, голяма част от журналистите не разбират проблема, който представят. И, за още по-голямо съжаление, не се и консултират с някой в областта. Е, тук-таме ще се намери изключение, но правилото е налице :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Терзиев: Задръствания в София има и ще има

768x432.jpg.4d77c57a6615fbfa353304d270618150.jpg

https://fakti.bg/bulgaria/920523-terziev-zadrastvania-v-sofia-ima-i-shte-ima

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уви, като повечето изперкали политици не слуша, какво му се говори, а чува само това, което му е (не)удобно. 

А иначе нещата са простички - не правиш ремонти по всички артерии, а ги планираш. Освен това упражняваш контрол, т.е. махаш колите спрели по обходните маршрути. И трето, но не на последно място, не бавиш критичните ремонти с месеци. С тези три простички стъпки нещата нямаше да ескалират толкова. Но на чиновника са му виновни колите ;) 

И, в подкрепа на написаното - днес магически няма задръстване до околовръстното. Съвпадение? Не мислА :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изслушах интервюто, както на кмета, така и на ГЕРБ. Кмета едно си знае, едно си повтаря - "да свалим хората от колите". Чак не третото повтаряне се усети, че си рита сам столчето и добави "като направим ГТ по-привлекателен" (цитат по памет). Трагедия. А от ГЕРБ, които не е като да не са допринесли и те за хаоса през годините, само наливаха "то последните месеци" и абсурди за един неработещ светофар. Ами техника е - чупи се. Но нито едната, нито другата страна спомена, че просто липсва координация и се работи на парче(та). 

Та - вземи единия, ритни другия.

PS: Сега видях, че и ул. Емилиян Станев, успоредна на бул. Черни Връх и потенциален "спасител" е също в ремонт от 17ти август 2023та :D Просто не вярвам, че това се случва! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това затваряне, което беше "само за 30 дни" ще продължи повече от Ковид-а 🤣🤣🤣

https://nova.bg/news/view/2024/10/18/473945/апи-движението-на-детелината-на-бул-българия-не-може-да-бъде-пуснато/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, sauber написа:

Това затваряне, което беше "само за 30 дни" ще продължи повече от Ковид-а 🤣🤣🤣

https://nova.bg/news/view/2024/10/18/473945/апи-движението-на-детелината-на-бул-българия-не-може-да-бъде-пуснато/

Аз днес по обяд чух друго, и то от доста вътрешен източник. Дано това да е остаряла новина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, явно Данчо Вълчев продължава да си го мери със СО - цък. А моята информация беше баш от там.

Ама неговия е по-голям. Еле пък по този конкретен случай - той е мостовак по ДНК, по образование, по практически опит...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе преди малко - няма час минах от там, нагоре по България, по обходният маршрут. Пешеходният светофар на отклонението за Околомръсното работеше и не видях огражденията.....та май са го отворили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Logrus написа:

Абе преди малко - няма час минах от там, нагоре по България, по обходният маршрут. Пешеходният светофар на отклонението за Околомръсното работеше и не видях огражденията.....та май са го отворили.

Нищо чудно да са го отворили без одобрението на АПИ в контекста на горесподелената публикация. Т.е. СО го отварят на своя глава... нещо като кризисен ПиАр може би.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах преди буквално 3 мин. Противотанковите бариери са си там :) Ще видим Васко педераско дали ще го отвори утре. Или ще гледаме тъпата физиономия на Боби дълбоката дрънкаща небивалици още известно време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 22 часа, Logrus написа:

Пешеходният светофар на отклонението за Околомръсното работеше и ...

Той не е спирал! Сложиха безумен светофар и сърце не им дава да го спрат :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова се е окапал и увъртял Соф. Кмета, така му е паднал и тонуса, и рейтинга, че чак пращат Бориславова да го брани.

Двамата млади и некомпетентни партийни послушковци един зад друг - гадна работа, на квадрат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.