Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Уред за измерване на влажност на въздуха в помещение

The Best Forman

Recommended Posts

Някой ползва ли уред за измерване на влажност на въздуха  да подскаже някаква марка и модел , която става за ползване?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи каква точност търсиш.
Едни от най-точните и достъпни финансово за такъв клас точност са хигрометрите за пури - намират се за по 50-100лв.
Цифровите за битова употреба, дето повечето мязат на електронен часовник обикновено са доста по-неточни и инертни, но пък ги има и по 20 пари.
Ако гониш висок клас точност можеш да видиш продуктите на Velleman, но няма да ти харесат цените. Например: https://www.onlinemashini.bg/termo-higrometar-lcd-displey-s-podsvetka-20-c-do-70-c-vlajnost-0100--velleman-dem500/36310

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже и не знам какъв клас на точност търся .. искам в това време да подържам ниска влажност на въздуха , което правя с един мобилен климатик , но до сега разбирам кога да го включа чак като ми се запуши носа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи си купи някакъв домашен модел - ако е много гъзарски ще ти показва и температура и час даже 😆
За подобни нужди няма нужда от висок клас - все пак не съхраняваш ценни кубински пури, а само носа си 😉

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Logrus написа:

....
За подобни нужди няма нужда от висок клас - все пак не съхраняваш ценни кубински пури, а само носа си 😉

Не почвай така , че ще загубим детската аудитория 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, The Best Forman написа:

ОК...няма да коментираме разни стърчащи части на тялото, ясно 😁

Иначе - грабвай какъвто намериш хигрометър за домашна употреба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, The Best Forman написа:

Някой ползва ли уред за измерване на влажност на въздуха  да подскаже някаква марка и модел , която става за ползване?

Аз съм с некъФ от eBay. Върши работа за добиване на идея дали е влажно или не. Даже часовникът изостава. Ама пък изглежда приятно.

https://www.ebay.co.uk/itm/225627731351?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=zbw541xkqva&sssrc=4429486&ssuid=NQZld5XuRQO&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, The Best Forman написа:

Не ве Чавдаре, идеше реч за ползването на носа. Ама тва у английско бебетата го виждат кЪ са прави преди да почнат да говорят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, C2H5OH написа:

Не ве Чавдаре, идеше реч за ползването на носа. Ама тва у английско бебетата го виждат кЪ са прави преди да почнат да говорят.

Абе Мише, като ги гледам английските моми и аз бих подушил първо - те повечето мязат на умрели риби, поне да не са вмирисани 😝

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те нещата не се изключват - първо подушваш момата, ако става.....има клипчета в нета 😁 А после се изтягаш и помирисваш си кубинската пура, на бедро на девойка навивана, и си я палиш с кеф - ей тъй, за релакс 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако момата още може да ходи (което е лоша реклама 🫢) тя е редно да ти го принесе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@The Best Forman а защо просто не си купиш един влагоабсорбер, който си върви с електрониката? Вечер го пускаш да си бръмчи, сутрин се спира сам и пей сърце. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, PRR написа:

@The Best Forman а защо просто не си купиш един влагоабсорбер, който си върви с електрониката? Вечер го пускаш да си бръмчи, сутрин се спира сам и пей сърце. 

Мобилния климатик върши същата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, The Best Forman написа:

Мобилния климатик върши същата работа.

То и с лъжица може да се копае, ама с багер става по-бързо ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, PRR написа:

То и с лъжица може да се копае, ама с багер става по-бързо ;) 

Както каза в една друга тема "не съм видял багер да работи", така че това по-горе са недоказани твърдения 😝

Всъщност климатикът не върши по-лоша работа от влагоуловителя, но трябва да е включен на охлаждане (или изсушаване, а мобилните обикновено нямат такъв режим), а Гената го пуска само като му е зор и му се напълни чушката. Ако го остави постоянно работещ ще подържа влажността ниска, ама ще му смръзнат кокалята. 
Влагоуловителите обаче са всесезонни и определено са по-удачни за сезони в които не ти трябва охлаждане - климатик работещ на отопление не суши въздуха. Така че си прав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаво, това ми беше идеята. Влагоуловителите са измислени за това да отнемат влагата без да влияят на температурата ... много. В къщи имам 3 големи и един малък влагоуловителя. Имам и два климатика. Да, лятото вършат чудесна работа - хем охлаждат, хем сушат. Ама зимата .... Абе малко дискомфортно става :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам влагоабсорбатор Sencor, с индикатор за влажност, настройваш си влажността, до която искаш да достига, има и режим "silent", за през нощта, макар че ако спиш много леко и това ще те смущава.

И за да не спира, като се напълнии и да се налага да изхвърляш контейнера с водата, има опция да му боднеш един маркуч и да пуснеш конденза да изтича в най-близкия канал.

Използвах го интензивно в панелката (квартирата), че отвсякъде течеше и влизаше влага. Сега си ми стои, от време на време го пускам в мазата ако усетя повишена влажност.

А за апартамента си взех това.

Единия сеннзор е отвън на терасата. Много съм доволен. Не показва час, така че няма какво да изостава, общо взето показва това, което ми трябва, температура и влажност вън и вътре, без излишни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, The Best Forman написа:

Аз съм ползвал няколко и мога да препоръчам аналоговите на TFA. Ползвал съм и електронни, но те ми се струват доста неточни. 
От години в работата ползваме няколко такива и са доста адекватни:

IMG_1811.thumb.jpeg.e81906cf003912e56d4933aaad9685c5.jpeg

За влагоуловител мога също да ти препоръчам да погледнеш този. Ползвам го вече година без прекъсване в един склад и работи много добре засега.

IMG_1812.thumb.jpeg.5a4589ea8008ea506d03a6cb28d7f126.jpeg

Слагам картинки, защото поради някаква причина не мога да сложа линкове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Logrus написа:

Както каза в една друга тема "не съм видял багер да работи", така че това по-горе са недоказани твърдения 😝

Всъщност климатикът не върши по-лоша работа от влагоуловителя, но трябва да е включен на охлаждане (или изсушаване, а мобилните обикновено нямат такъв режим), а Гената го пуска само като му е зор и му се напълни чушката. Ако го остави постоянно работещ ще подържа влажността ниска, ама ще му смръзнат кокалята. 
Влагоуловителите обаче са всесезонни и определено са по-удачни за сезони в които не ти трябва охлаждане - климатик работещ на отопление не суши въздуха. Така че си прав.

Кът не си запознат с техниката отпреди десет и повече години , що философстваш .. климатика е оригинален китаец Санг , инверторен (грее , лади , суши .. само не прави ..) ,та вади хайванчето по литър и канче на час .. сутринта сглобих една опитна постановка - пуснах го през един таймер и ако работи още таймера , ще работи сутрин два часа сам ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Кът не си запознат с техниката отпреди десет и повече години , що философстваш .. климатика е оригинален китаец Санг , инверторен (грее , лади , суши .. само не прави ..) ,та вади хайванчето по литър и канче на час .. сутринта сглобих една опитна постановка - пуснах го през един таймер и ако работи още таймера , ще работи сутрин два часа сам ;)

Мхм ..се едно не помня га дупчи дограмата в кабинета на вагон-ресторанта заради тоя "невроятен"...кютук. Аре моля - не всички ни гони старческа деменция 😜

• Объркан съм 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Logrus написа:

Мхм ..се едно не помня га дупчи дограмата в кабинета на вагон-ресторанта заради тоя "невроятен"...кютук. Аре моля - не всички ни гони старческа деменция 😜

Аре ся па кютук. Ам аз ко да кажа кат съм до ден днешен с 2002 Хисенсе? И ей ся Август месец го пуснах да ме поразлАди и си заработи точно както си работеше кога го монтираха. Повече от 5 години не беше пускан. Едни батериЙ на дистанционното и готоо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Logrus написа:

Па си в грешка .. не съм дупчил дограма , а си направих стъклопакет с дупка 😝 и като изключим , че дойде от Китай празен , друг дерт не е давал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, The Best Forman написа:

.. и като изключим , че дойде от Китай празен , друг дерт не е давал.

Кай чесно :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.