Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем Йети

d1971

Recommended Posts

Здравейте.Колеги,моля за мнение.Някой има ли представа,защо при гасене на двигателя,мотора притриса.Автомобила е Йети 2.0 тди.Благодаря предварително.

Редактирано от d1971
Правопис
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,моля за мнение.Йети дизел.Парното отопление работи, наполовина, при положение, че клапите работят.Лявата половина топли, дясната обдухва студено.Какъв може да е проблема?Сменен е антифриз на охл система.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радиатора на парното мисля е проблема при тези симптоми. Но някой по-запознат да каже ако може. Също така може да потърсиш с търсачката из форума - мисля, че имаше подобни теми по проблема. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, zloQQ написа:

Радиатора на парното мисля е проблема при тези симптоми.

На една Октавия 3 точно в радиатора на парното беше

проблема - беше запушен от топчета силика.

Не знам Йети има ли, но можеш да провериш в разширителния съд дали има торбичка и дали на него пише "mit silica" или нещо подобно.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Оказа се, че проблема е в радиатора на парното.Промивка в сервиз и проблема се реши.Благодаря за ценните съвети.

• Благодаря 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Колеги, отново моля за съдействие.Шкода Йети 2010г. 2.0тди.При диагностика след обслужване ми отчита грешка 00448.Изтрих я,но пак се появи впоследствие.Какво означава? Къде и какъв е проблема?Как се отстранява?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От информация, която откривам в интернет отива към проблем с халдекса и по скоро помпата му. Халдекса знаете ли дали е обслужван? 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честно казано не знам как е обслужен.В ремонтната карта пише закупен филтър халдекс и извършени операции :смяна масло преден диференциал, смяна масло заден диференциал.

Преди 1 час, d1971 написа:

Възможно ли е да има проблем в системата 4×4?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При смяната на маслото  и филтъра на халдекса е добре да се свали и помпата и да се почисти цедката, която е отпред. Чел съм че тази стъпка често се пропуска и води до проблем(а и в нета виждам че запушване на тази цетка често дава прешка p00448). Дано не ви подведа. Маслото се сменя на 30000км., а филтъра на 60000км.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че си от Русе, колега. Ето ти координати на сервиз, където ще ти обърнат необходимото време и внимание! И ще изчистя цедката!

Успех!

И да споделите после инфо. Благодаря!

Актуални координати на сервиза:

https://maps.app.goo.gl/vHGaLRRxGWbmZP2t5

Телефон за връзка с Краси: 0899 51 67 91

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за адекватните и бързи отговори (съвети).Дано успея да отстраня проблема.Ще пиша.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йетито от 2010 е с халдекс 4-та генерация и е с филтър. Йети 2-ра генерация след 2013г е с цедка без филтър и Халдекс 5. Платката често се скапва може би там е разковничето в сервиза като я отворят ще се види.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.