Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Актуализация на навигация Октавия 3 2019г. SD карта

Simosv

Recommended Posts

Здравейте,

От скоро съм собственик на Шкода Октавия 3 2019 г. Немога да се ориентирам, каква актуализация трябва да направя, за навигацията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Update Portal-а на Skoda сваляш картата, която смяташ, че ти трябва, изтриваш всичко от твоята SD карта (бих ти препоръчал все пак да я запишеш някъде, преди триене, за всеки случай) и деархивираш (ZIP файл е новата карта) съдържанието на download-натата карта на SD картата и слагаш обратно в колата. Ако не си объркал нещо ще имаш последната карта от Шкода.

Сега, има няколко уловки. За да "разпънеш" големите карти ти трябва 16GB SD карта. Ако е по-малка няма да стане. Освен това в никакъв случай не форматирай SD картата! Не знам по какво, но оригиналната мултимедия не харесва не "Шкода" карти, т.е. някъде нещо проверяват за да не може да се ползват обикновени карти.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
На 19.10.2024 г. at 19:30, PRR написа:

От Update Portal-а на Skoda сваляш картата, която смяташ, че ти трябва, изтриваш всичко от твоята SD карта (бих ти препоръчал все пак да я запишеш някъде, преди триене, за всеки случай) и деархивираш (ZIP файл е новата карта) съдържанието на download-натата карта на SD картата и слагаш обратно в колата. Ако не си объркал нещо ще имаш последната карта от Шкода.

Сега, има няколко уловки. За да "разпънеш" големите карти ти трябва 16GB SD карта. Ако е по-малка няма да стане. Освен това в никакъв случай не форматирай SD картата! Не знам по какво, но оригиналната мултимедия не харесва не "Шкода" карти, т.е. някъде нещо проверяват за да не може да се ползват обикновени карти.

Извинявай, но погледнах в ръководството към което ме препрати линка, за ъпдейт на картите и там започва с формат на картата. Картата с която разполагам е 16GB, а съдържанието е от 2015г., изтеглих си един ZIP и ще опитам по твоя метод, но ако не стане, се чудя дали ще прецакам картата ако я форматирам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм форматирал фабричната никога. Другите пробвах, пробвах с клониране - не стана. Накрая си взех "оригинална" от eBay и нещата "заспаха". 

Та не вярвам да имаш проблеми, но задължително изтегли карта, която е за твоя носител. "Големите" не се събират за няколко мегабайта, но навигацията просто казва "Няма карти" :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази, която си купил от e-bay, с какъв капацитет е, и оригиналната ти съответно. Единствените предложени карти с обем за 32GB карта (моята е 16GB), бяха за цяла европа + Турция и част от Азия, включително Русия. В тази връзка се чудя дали има опция, просто да изтрия няколко държави, ако надхвърлят с малко обема на картата и да работят или няма да се получи ако не си е пълния пакет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да се използва карта по-голяма от 16гб и да не VAG трябва да се "отключи"  със специален софтуеър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, ghost_rider написа:

Тази, която си купил от e-bay, с какъв капацитет е, и оригиналната ти съответно. Единствените предложени карти с обем за 32GB карта (моята е 16GB), бяха за цяла европа + Турция и част от Азия, включително Русия. В тази връзка се чудя дали има опция, просто да изтрия няколко държави, ако надхвърлят с малко обема на картата и да работят или няма да се получи ако не си е пълния пакет?

Оригиналната ми беше 16GB, тази от ebay 32GB. 

Това с триенето, поне при моя опит, не проработи - медията каза, че картите са невалидни :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка не остана време на срещата да покажа, но по начина който си описал по-горе, проработи. Бях с карти от 2015г, откакто е колата, а сега съм с карти от 25 седмица на 2024г. Евентуално ще се оглеждам за 32GB карта, ако изпадне, за да мога да сложа цяла европа и Турция, но не ми е толкова наложително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То цяла Европа (без Франция,Германия, Испания ) и Турция са 8 гб и се събират съвсем нормално на 16гб карта. 

Другата карта с цяла Европа,не съдържа Турция 

IMG_20241103_215805.jpg

IMG_20241103_215735.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото - откакто имам доста GB в роуминг не ползвам изобщо навигацията на медията. Реално ползвам медията, като дисплей на Waze. Дори в Турция си платих по 6лв/ден за 500MB трафик, като харчех по 10-15 за самата навигация, а останалото за други неща. И хем си имам всякакви карти, хем получавам ъпдейт в реално време за всякакви ПТП-та и пренасочвания. Засега си спестявам тия пари при минаване през Сърбия, защото там и да има ПТП, и да е затворена магистралата друга опция няма. А камерите за скорост не ме притесняват, защото така и така си карам по ограничението (по GPS) по магистралите. 

Но, за всеки случай, по-скоро като резерва, си ъпдейтвам и медията.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, PRR написа:

Между другото - откакто имам доста GB в роуминг не ползвам изобщо навигацията на медията. Реално ползвам медията, като дисплей на Waze. Дори в Турция си платих по 6лв/ден за 500MB трафик, като харчех по 10-15 за самата навигация, а останалото за други неща. И хем си имам всякакви карти, хем получавам ъпдейт в реално време за всякакви ПТП-та и пренасочвания. Засега си спестявам тия пари при минаване през Сърбия, защото там и да има ПТП, и да е затворена магистралата друга опция няма. А камерите за скорост не ме притесняват, защото така и така си карам по ограничението (по GPS) по магистралите. 

Но, за всеки случай, по-скоро като резерва, си ъпдейтвам и медията.

За мен това е ново, все пак колата е при мен от 1 седмица. И аз имам съмнения, че няма да я ползвам кой знае колко, но предпочитам да си е актуална информацията.

Преди 1 час, JORDITO написа:

То цяла Европа (без Франция,Германия, Испания ) и Турция са 8 гб и се събират съвсем нормално на 16гб карта. 

Другата карта с цяла Европа,не съдържа Турция 

IMG_20241103_215805.jpg

IMG_20241103_215735.jpg

Относно държавите, моя грешка, не ги гледах докато пишех и съм се заблудил. Сложих точно тези 8ГБ. Турция така или иначе не ми е топ дестинация, а дори и да отида, не съм убеден, че бих го направил с кола. Тук карат достатъчно безрасъдно и нагло, та нямам нужда да изпадам в още по-напрегнари ситуации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.