Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Диагностика митсубиши паджеро

vladkant

Recommended Posts

Привет, дали на някой му се намира диагностика за Японски автомобили-2000г. 2005г.

Става въпрос за едно паджеро спорт 2004 година, да се закачи на комп на адрес, че му светна чека на двигателя и не смея да го местя на самоход.

Ще заплатя каквото е нужно.

Благодаря на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам някаква OBD тапа , която работи с Торк про и чете и бърше някои грешки .. не знам дали става за Митсубиши , но може да пробваме.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става, само да намеря къде му е буксата....че тоз още не съм го разучил изцяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, vladkant написа:

Става, само да намеря къде му е буксата....че тоз още не съм го разучил изцяло.

Ей го ОБД то 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май мярках такава букса някъде под волана, ще го разкостя и ще пиша да се разбереме за тази седмица ако ти е удобно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, The Best Forman написа:

Имам някаква OBD тапа , която работи с Торк про и чете и бърше някои грешки .. не знам дали става за Митсубиши , но може да пробваме.

Може ли да кажеш каква е. Сетих се, че аз имам една ELM 327 mini от брат ми, та ако и твоята е същата да не се разкарваш, аз ще мина да опитаме, че сме на 5 минути с Владо.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, ghost_rider написа:

Може ли да кажеш каква е. Сетих се, че аз имам една ELM 327 mini от брат ми, та ако и твоята е същата да не се разкарваш, аз ще мина да опитаме, че сме на 5 минути с Владо.

Някакво подобно чудо е , само го избрах да е на WiFi (не знам защо) и си оставих стария телефон , че се сърди за версията на андроид :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сърдечни благодарности 🙂

За сега намерих, да видя дали ще успее да прочете и какво ще прочете. Ще пиша как се развиват нещата 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа все пак какво се оказа.

Пренадуване на турбото, заради масло във вакуумните маркучета.

След почистване с подръчни средства на едно маркуче, жипката хвърчи като изтребител и турбото започна да се чува. 

Следва почистване и проверка на всички вакуумни маркучета

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам дали съм прав, ама ....всички турбинирани мотори пипат маслото, съответно то отива къде турбината, а па вакуумните маркучета за вързани къде нея. Па нали вакуума е подналягане, демек смуче, та с годините днес смукнало малко, утре малко и се натрупват отлагания. А и на Влади Панчаревото не е от магазина - имало е време да си позадръсти маркучите. А и дявол знае с какво масло е карано и на колко милиона е сменяно..
Гена, какво друго би стигнало до турбината? Масло или нафта. То третото течно в колата е антихристът (антифриза де), ма той отиде ли там турбото ще му е най-малкият проблем. Течността за чистачки не я броим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, zloQQ написа:

Каква е причината за това масло в тези маркучи?

Днес не остана време да се разгадава защо и как се е озовало маслото там, че трябваше да тръгвам на работа.

Едната тръбичка, тази която махнаха и видяха че има масло, е от капака на клапаните и влизаше някъде, не помня къде- егеер, мегер в нещо такова....отделно в цялата система е включен и алтернатора. От алтернатора излиза (или влиза) също вакумно маркуче, а пък алтернатора се охлажда с масло (според автосервиза). Т масло може да влезне в тез маркучета от къде ли не 😂

Днес ми дойде идеята как да оправя проблема, всъщнаст наколко проблема- спирам да наливам мясло, така ще оправя и течовете по двигателя 🤣

Сега сереоз- тези дни ще се заровя в двигателя да видя от къдя на къдя са тез маркучета и от дей е възможно да дърпа масло

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко съм послъгал

На 25.10.2024 г. at 23:33, vladkant написа:

Едната тръбичка, тази която махнаха и видяха че има масло, е от капака на клапаните

От колекторите отива в някакъв датчик (на снимката), що има масло там......не ми се мисли по тоз въпрос.....

И да питам, от къде намирате схеми на двигателите за отделни марки и модели.

Има две затапени тръбички и една не затапена на алтернатора. Алтернатора се ползва и като вакуумпомпа 🤔 а има и охлаждане с масло.....

Тоз жип почва да ме побърква много рано.....

Т ще съм благодарен за насоки от къде мога да намеря някакви схеми, че във всеки сервиз различни версии ми казват.

Мисля да посетя и представителството на Мицубиши, да видя тамошните специялисти ко ш кажат

20241027_144959.jpg

• Объркан съм 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://en.mitsubishiclub.cz/manuals.php?ddlb_category=11&ddlb_model=19 - виж тук няма ли да си намериш нужното
https://faq.out-club.ru/download/pajero_iv/maintenance/Service_Manual_2008_2013/2011/index_M1.htm - това май е само за 8-ма и 9-та генерации

Можеш да видиш и в някой Офроуд форум - моделът е популярен в тези среди.
Другото място за което се сещам е при някой търговец на резервни части - в техните програми има доста картинки.

Успех.

А в Митсубиши най-много да ти кажат че колата ти е стара и те не се занимават с такива антики, но ако искаш да си купиш ново от тях, с удоволствие ще ти вземат парите - поне така е по фирмените сервизи на някои други марки.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.