Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Въпрос за джанти на О3

Stefan1979

Recommended Posts

На скоро си закупих шкода октавия 3  2016  2 тди  150 коня

По спецификация размер на джанти и гуми им дават джанти 17   и гуми 17/225/50  моята е с 16 джанти и гуми 16/205/55  .

Това ли е размера за  тези 16 джанти или трябва да применя размера на гумите понеже при скорост 100 км на навигацията ми отчита 91 и има голямо разминаване май в километрите и дали ще има значение за разхода на гориво с тези ми е градско 7.5- 8 литра ,а извън градско 5.8-6 литра при скорост 140 на магистрала .

Ще ви бъда много благодарен за съвет кой размер гуми да сложа на 16 джанти да ми се оправи разликата в скоростта. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• PRR changed the title to Въпрос за джанти на О3

Според ТЕЗИ всичко между 205/55R16 и 225/45ZR17 е в "заводските" размер. До 225/35ZR19 попада в "допустимите" размери. 

Би трябвало да имаш лепенка на шофьорската врата или на капачката за горивото, където са написани "заводските" размери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега а при вас скороста на автомобила и показанията на навигацията имате ли разлика на километрите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това е почти задължително. Километража трябва да показва точно или малко повече и с най-големите "заводски" гуми/джанти. 

При мен, 215/55/17 показва с около 5% повече от реалната скорост. При 145 по километраж, GPS-а показва 138.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, PRR написа:

При 145 по километраж, GPS-а показва 138.

Потвърждавам, при мен знам, проверявано е многократно, че 148км/ч. на максидот дисплея е точно 140 км/ч. на WAZE.

Октавия 3 бензин 1.4TSI 150 к. с.

Летни 225/45/17

Зимни 205/55/16

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С 225/50 R17 e само Скаут версията. Зимен размер 205/50 R17. На капачката на резервоара е информацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че е кой-зна какво, но бих посъветвал също да се провери дали джантите съответстват на размера на гумите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 25.10.2024 г. at 13:11, Stefan1979 написа:

На скоро си закупих шкода октавия 3  2016  2 тди  150 коня

По спецификация размер на джанти и гуми им дават джанти 17   и гуми 17/225/50  моята е с 16 джанти и гуми 16/205/55  .

Това ли е размера за  тези 16 джанти или трябва да применя размера на гумите понеже при скорост 100 км на навигацията ми отчита 91 и има голямо разминаване май в километрите и дали ще има значение за разхода на гориво с тези ми е градско 7.5- 8 литра ,а извън градско 5.8-6 литра при скорост 140 на магистрала .

Ще ви бъда много благодарен за съвет кой размер гуми да сложа на 16 джанти да ми се оправи разликата в скоростта. 

Моята с летните гуми е 225 50 17 (заводско е с на 45) зимните са 205 55 16. Имам точно 4 кмч отклонение със 17ките при скорост 100кмч, показва на гпс 96кмч. Със зимните няма разлика в показанията! Какъв модел е твоята - скаут? До колкото знам само той е с на 50 заводски гуми на 17ки! 9кмч е доста отклонение, знам че има калибриране на скоростомера през ОБД, но не съм го правил! 

пс. Виж в менюто на борд компютъра какво е вкарано - зимни или летни гуми…

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.