Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Skoda Octavia I Tour

Recommended Posts

Здравейте колеги, отскоро съм собственик на Шкода която одавна исках да купя от мой познат който е първи собственик, закупил я от представителство в България. Skoda Octavia I Tour 1998г 1.6 (101 Hp). Това е кола която искам да я съхраня в годините и да стане с ретро статус. Въпроса  е че има проблеми които искам да отстраня. Нещото за което ще помоля за помощ е проблема за стрелките които отказаха да ми работят на приборното табло. Колата има имобилайзер който през дистанционно се деактивира всеки път преди палене и мисля че оттам стана проблем да ми откажат стрелките. На момент тръгват но пак падат "долу". Преди да купя ново табло моля да ми дадете насоки как да ПОДХОДЯ ,БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По спомен стрелките "падаха" заради студени спойки на стабилизатора на 12В на платката на таблото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В повечето пъти минаваш само с презапояване на старото табло, моето го правиха преди 3-4 години и проблем не имало от тогава 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всичке отзовали се и наистина съм впечатлен от отзивчивостта ви при положение че живеем в адски динамични времена. Имам друго питане на клучовете имам прикачен номер и друг "спицифичен ключ", отбелязъл съм ги на изображението. Моля притежателите или тези които знаят за какво са да споделят, благодаря

20241030_125930.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Номерът е код, по който можеш да си поръчаш нов ключ от Еуратек. Другото нещо вероятно е вид механичен имобилайзер. Трябва да питаш предишния собственик на автомобила. 

ПП Октавията ти не е Tour. Те се произвеждат след старта на производството на Октавия 2 през 2004 до 2010 г. 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zvergo2111 написа:

Имам друго питане на клучовете имам прикачен номер и друг "спицифичен ключ", отбелязъл съм ги на изображението.

Тоя номер е добре да го скриеш, защото по него се вади нов "оригинален" ключ, т.е. такъв с ампула за имобилайзера.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, niki написа:

Номерът е код, по който можеш да си поръчаш нов ключ от Еуратек. Другото нещо вероятно е вид механичен имобилайзер. Трябва да питаш предишния собственик на автомобила. 

ПП Октавията ти не е Tour. Те се произвеждат след старта на производството на Октавия 2 през 2004 до 2010 г. 

Ами така го прочетох в аутодата

Screenshot_20241030_155751_Chrome.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, zvergo2111 написа:

Ами така го прочетох в аутодата

Screenshot_20241030_155751_Chrome.jpg

И аз я използвам за различни справки, но не и се доверявам на 100%. В случая Ники е прав. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.