Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Автомобилен салон, София 2024

Mishelle

Recommended Posts

Предполагам част от вас посетиха отминалия вече авто салон, който се проведе в Интер Експо Център в гр. София в периода 18-27.10.2024г. И аз се отбих, да разгледам какво ново и интересно се случва на автомобилния пазар. Останах със смесени чувства от видяното. Някак го нямаше "уау" ефекта, който изпитвах преди години при посещение на авто салон. Имаше интересни коли, но за съжаление бяха малко. Повечето модели още от далече ми казваха "скучен съм". Например Frontera на Opel. Старата и добре позната Frontera си беше джипка с прилична проходимост и възможности. Като видях сегашната, новата, два пъти поглеждах на табелката дали не са объркали надписа и колата - съзадли са нещо малко, компактно и нямащо нищо общо с познатата Frontera. Пародия. При Toyota се загледах в новия Land Cruiser. Доста различен дизайн и все още не мога да преценя дали ми допада или не. Hyundai бяха изложили готини модели. При Alfa Romeo останах разочарован, защото колите им бяха заключени - аз ако исках да гледам паметници, нямаше да ходя на авто салон... Land Rover също бяха заключени, но това са модели по 400-500К лева и е разбираемо. Щанда на Peugeot беше много готин, търговците постоянно сновяха сред хората да ги питат дали имат нужда от съдействие и информация. Имаха продадени коли, които обаче не бяха заключени. Та от Alfa има от кого да се учат. Видях и прословутия Tesla Cybertruck. Дълго го разглеждах с идеята да намеря нещо, което да ме грабне в модела, но това така и не се получи. Но пък големия син остана във възторг от дизайна.

Разбира се, нямаше как да пропусна и щанда на Еуратек. Беше отлично направен, красив и подреден. Като критика - представителите на фирмата нямаха особен интерес към посетителите. Пропуснах да снимам как "убиват времето" с телефон в ръка. Всъщност на снимката на червения Superb комби, в заден план се вижда кой и как е забил глава в телефона. Иначе около колите имаше много гости, интереса към марката и моделите беше голям.

Много добро впечатление ми направи присъствието на полицията (на щанд, не като охрана). Всеки можеше да поговори с представителите им и да получава различна информация. Прекарах повече от половин час при тях. Разговора беше приятен и най-вече информативен. Получих отговори на редица въпроси, които ме вълнуваха. Бяха изложили триноги, тестове за алкохол и наркотици и др.

Та така. Ако и следващата година няма какво да се види на авто салона, просто вече няма да има смисъл да го посещавам. Ако ще е само заради Шкода, винаги мога да отида в някой шоурум и да разгледам каквото ме интересува. Тазгодишния бих го определил като посредствен. Добре, че се засякох с приятели и познати, та да не ми е напълно скучно.

IMG_0384.thumb.jpg.f76673dcb56c200b12c5bfdd15ceb52c.jpg

IMG_0385.thumb.jpg.d648a16c42b7af7bf5d321272f7367a6.jpg

IMG_0386.thumb.jpg.0ca7a8fe52d2ed1fd27731e98a9d0b99.jpg

IMG_0387.thumb.jpg.cbd870b1a2cd951444dfa0a4a6c08dcf.jpg

IMG_0388.thumb.jpg.a4b1fd8357e3c0b8c0e3bad34116e447.jpg

IMG_0389.thumb.jpg.2aa47d05271c4de7397f3b1605457746.jpg

IMG_0390.thumb.jpg.811dd732c61e0e58e09496b1d1845e71.jpg

IMG_0391.thumb.jpg.857d4769416dab9dfda706a339854f80.jpg

IMG_0382.thumb.jpg.2945832e1bd115730fc412a93fa96a8a.jpg

• Благодаря 1
  • Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Все пак това е вторият по големина автосалон в Европа тази година :) защото има само 2 де :)

НО съм напълно съгласен нищо интересно освен ,че доказани офроудъри бяха направени на тролей,че има джипка Мустанг 🤮

И новия ленд крюзър ми приличаше на инкасо 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То реално зад мнението ми "нищо интересно" седи едно голямо разочарование не от самия автосалон като организация, а от факта, че автомобилните производители масово не показаха нищо, което да ме грабне и да си кажа "ето това искам" или "това бих си купил". Някак се загуби всичко готино и иновативно, така характерно за подобни изложения от преди години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.