Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Skoda Octavia I си търси калници

zvergo2111

Recommended Posts

Колеги търся си калници за шкода октавия 1 сив металик . Шкодичката е '98 год. но трябва да стават от диапазона '96-2000г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В калниците на О1 няма разлика от началото до края, демек до 2010г, така че нямаш ограничения. По-скоро проблемът е да намериш такива, които не са изгнили, затова може да направиш компромис с цвета и да ги пребоядисаш. Сега се сещам за един на пръв поглед читав десен калник, бял, в Шумен. Ако искаш ще ти изпратя обявата. Човека иска да продаде цялата кола, тотал щета е, но може и да размисли, ако се намерят достатъчно хора за повечето читави части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ghost_rider написа:

В калниците на О1 няма разлика от началото до края, демек до 2010г, така че нямаш ограничения.

Сигурен ли си?

Първите О1 излизат с правоъгълни фарове:

skoda-octavia-1998-2000.jpg

2006та, са с ромбоидни:

75075345e5fbb9d7e12.webp

Със сигурност знам, че капака е различен, почти сигурен за бронята, но май и калниците имаха разлика. Но НЕ СЪМ сигурен! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, PRR написа:

Сигурен ли си?

Първите О1 излизат с правоъгълни фарове:

skoda-octavia-1998-2000.jpg

2006та, са с ромбоидни:

75075345e5fbb9d7e12.webp

Със сигурност знам, че капака е различен, почти сигурен за бронята, но май и калниците имаха разлика. Но НЕ СЪМ сигурен! 

Фаровете нямат отношение към калника. Различни са предната броня и решетката между фаровете. Ламарините са еднакви. Другата разлика мисля че е в гредата под бронята, но тя също няма отношение в случая.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Калника няма отношение към фаровете, само към мигача. По спомен мигачите са еднакви.

Защо не вземеш нов от магазин, така или иначе ще го донапасваш. Мисля на мен ми излезна около 200 лева всичко, аз си го смених сам. Май пусках тема в "сам се справих"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цвета нема значение, само калника да не е гнил, а такива вече няма. Тия по магазините са доста гадни за напасване. Абе стари коли са вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, cuca7 написа:

Тия по магазините са доста гадни за напасване ...

Сигурно са ментаци.Трябва да се търсят чешки. Ако има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има оригинални калници за Октавия 1 в Еуратек и един куп заместители в АутоДок

Калник преден ляв:

1U0 821 105 B

Калник преден десен:

1U0 821 106 B

За лифтбек:

Калник заден ляв:

1U6 809 605G

Калник заден десен:

1U6 809 606G

За комби:

Калник заден ляв:

1U9 809 605 C

Калник заден десен:

1U9 809 606 C

Задните калници, леви и десни, за лифтбек и за комби, дори са налични в Еуратек в момента, вярно, на цени като от Еуратек.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, joro-120L написа:

Сигурно са ментаци

Е колко да са ментаци 🤔

Мейд ин Тайланд е този който аз взех, щот беше най еФтин, реших че за ламарина повече няма да дам. Напасването мина с две разпробивания на  дупките от към мигача. От към джама късно го видях че не е Ок, и не ми се занимаваше вече, ама за толкоз пари- това е 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, vladkant написа:

Е колко да са ментаци 🤔

Толкова, че да не се напаснат. Репликата ти трябва да е към човека, който го твърди. Моята констатация е следствие на това.

Не съм сменял калници на Октавия, но съм сменял предни на 120. Попаднах на турски, поради липса на чешки и сега фугата между вратата и калника е по-голяма от преди. Не може от никъде да се компенсира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За туй иде реч. Понеже нямам подходяща снимка от преди, ще използвам Шкодата на @Rosen Raychev, която е с оригиналните калници и правилната фуга.

При мен навсякъде пасва и съвпада. Отвори на болтове, всичко. Само фугата... Калника е с 2-3 мм. по-къс в тази част. Изпортена е матрицата на турците.:) На някой може и да не му прави чак такова впечатление, но аз го виждам.

IMG_5387.jpg.c555cbd7a98d063956db2c317662c36e.thumb.jpg.b34d84ac0b2e39c2219ccd6d814790e4.jpg

DSCF2002.JPG.b1a5f99cb1083fa893c030ba419be7d1.JPG

PICT0042.thumb.JPG.0a467a389d49c8f2cc09a96629c720d1.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@joro-120L не си ме разбрал 🙂 точно това исках и аз да кажа. Този калник който сменях е Тайландски, фуги, стърчи от към капака, от към фара хлътна, независимо че доразпробивах за да го наместя. Бронята не иска да се закопчае....

Но за мен е ламарина и няма смисъл да давам повече пари.

Надявам се да успее да намери качествен калник и да си спести нервите и фугите 🙂

В магазина където ги поръчвах имах възможност да избера от трима производители, но избрах най евтиния, не помня другите производители. Не съм ходил до ЕТ.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.