Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с Kodiaq 2 2024 4x4

Alexander781

Recommended Posts

Здравейте,

Имам следния проблем, когато жена ми се качи да управлява автомобила. При подаване на газ колата излиза от скорост, включва ръчната спирачка и не потегля. Няма никакви препятствия около колата, но прилича на аварийно спиране. На дисплея се показва жълт триъгълник и надпис който казва, че има грешка в предпазния колан на шофьора, а той е на мястото си. В това състояние на колата се качвам аз и тя веднага потегля, грешката все още стои изписана на дисплея. Жена ми и аз веднага сменяме местата си, след като подкарам колата, но когато тя е на шофьорското място, колата отново изключва от скорост и не иска да потегли. Не го прави през цялото време, но когато се появи този проблем, го прави постоянно, докато жена ми се опитва да кара колата. Ако някой друг се качи, дори и при наличие на грешката , колата потегля. Случаен минувач й помогнал да премести колата, когато тя отказала да потегли на улицата. Изводът е, че проблемът възниква, когато жена ми е на шофьорското място. Закарахме колата в сервиз в чужбина, кидето живеем в момента за диагностика. Взехме подобна сервизна кола и жена ми я кара около 24 часа в денон, не открихме такива проблеми, значи не прави нищо неправилно. Имал ли е някой подобни проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странен проблем... Щом изписва грешка в колана, явно ще го подменят. Мистерия е обаче, защо се случва само на съпругата Ви. Сигурен съм, че нищо неправилно не правите и ще е интересно да споделите причината след като се установи. Лично аз, за пръв път чувам за такъв проблем. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук малко гадая, но предполагам жена ви е доста лекичка, да речем ~50 или дори под 50кг, а вие сте 80+кг, както и хората, които са сядали зад волана освен нея. Та мисълта ми е, че има някакъв проблем с кантара на шофьорската седалка.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, ghost_rider написа:

Тук малко гадая, но предполагам жена ви е доста лекичка, да речем ~50 или дори под 50кг, а вие сте 80+кг, както и хората, които са сядали зад волана освен нея. Та мисълта ми е, че има някакъв проблем с кантара на шофьорската седалка.

И аз си помислих за същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука определено килата на водача играят роля, спира, щото приема, че няма никой зад волана. Я сложи за проба една тротоарна плочка, и жена ти да подкара колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това би трябвало да може да се настройва от някъде- меню, комп, на седалката....

И според мен е от килограмите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз също първоначално се замислих дали не е много лека дамата, но съм виждал доста хилави мацки да карат коли. Освен това, вчера карах едно Берлинго - сложих само детска седалка отзад и веднага светна предупреждение за колан. Демек - регистрира дори минимални тежести. Няма как да ограничиш шофьора да е над някакви килограми. Сестра ми е 46 кила...

Факт е, че това обаче е единственото логично обяснение. Интересно ще е да разберем, какво предизвиква това действие на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, cuca7 написа:

Тука определено килата на водача играят роля, спира, щото приема, че няма никой зад волана. Я сложи за проба една тротоарна плочка, и жена ти да подкара колата.

В какъв смисъл тротоарна плочка? В скута й ли да я сложа, или да седне върху нея? 🤣

Утре колата ще ходи в сервиза и ще я включат в онлайн сесия с производителя/фабриката. Ако устновят нещо, ще ви пиша.

Благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, zloQQ написа:

... сложих само детска седалка отзад и веднага светна предупреждение за колан. Демек - регистрира дори минимални тежести...

Аааа това при френските си е направо болка - кутия цигари и едни клещи на дясната седалка и моята почва да пищи за колан. На приятел Лагуната (по-нова от моята) пищи и при по-яко друсване, нищо че седалката е празна.

Това с плочката беше забавно, но и аз щях да предложа да добавите тегло за пробата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако дамата леко се поувлече с храните и напитките, напълни си джобовете с монети и ключове и седне на шофьорското място, няма ли да е по-удачно, отколкото да качвате тротоара в колата?😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, РусенскоВарено написа:

Ако дамата леко се поувлече с храните и напитките, напълни си джобовете с монети и ключове и седне на шофьорското място, няма ли да е по-удачно, отколкото да качвате тротоара в колата?😀

Доста ядене и време трябва, за да качи ~10 кг, за да има ефект от пробата.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.