Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

Recommended Posts

Подемам нова тема - организация на движението и, по-точно, липсата на такова. 

Ето и пример за "добре" изхарчени пари от общината :D

Та чуденката ми е как и на кого помага долния знак ;) 

20241125_193510_resize.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми е интересно има ли къде да се подават сигнали за подобни неуредици. Всяка сутрин минавам през едно кръстовище в Слатина, което е организирано супер малоумно

https://maps.app.goo.gl/nkQ7QgY6vqhZUWk69

Има отделна лента за десен завой, която никой не ползва по предназначение (то и почти никой не влиза натам), а от двете се бутат направо, защото левия завой е едновременно с насрещното. Вместо тази лента за десен да стане за направо и надясно, а лявата да е само за ляв завой, сега в самото кръстовище непрекъснато се набиват коли една в друга и стават и катастрофи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общината е твоя "човек". А те много обичат да отразяват сигналите на гражданите 🙅‍♂️

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, PRR написа:

Подемам нова тема - организация на движението и, по-точно, липсата на такова. 

Ето и пример за "добре" изхарчени пари от общината :D

Та чуденката ми е как и на кого помага долния знак ;) 

20241125_193510_resize.jpg

Колкото и да е трагичен факта, че някои хора не мислят преди да свършат някаква работа, съвсем искренно се смях на снимката. Няма такава пародия :)

Да бяха сложили отдолу, под пешеходния знак още един - примерно за ограничение на скоростта :P

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не помня точно къде, но тези дни навлязох в едно кръстовище от път без предимство, като преди кръстовището имаше два знака един под друг, които бяха Б1 и Б2 🤦‍♀️ Ако мина пак оттам ще ударя една снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече не е нужно да ходите до Индия , за да видите какво е хаос в движението .. минете през кръстовището на бул.Витоша и бул.Пенчо Славейков в интервала между 18.00 и 20.00 ч. и ще се почувствате индиец 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да кажа за организацията на движението, но какво става с шофьорите, не мога да си го обясня. Толкова зле не си спомням да е било.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, The Best Forman написа:

Вече не е нужно да ходите до Индия , за да видите какво е хаос в движението .. минете през кръстовището на бул.Витоша и бул.Пенчо Славейков в интервала между 18.00 и 20.00 ч. и ще се почувствате индиец 🤣

Снимка, Гена, снимка. Иначе не се е случило 😛 

А иначе какво се е променило (и) там?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимка не върши работа , клипче от поне 30 мин. може би .. какво се е променило - не знам , но в  платното откъм Южния парк постоянно остават коли в кръстовището , запушват естакадата откъм бул. България и през цялото време са клаксони , звънци от трамваите и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ... то малко след това не е ли реконструкцията на ... онуй нещо, наречено кмет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Някой ходил ли е скоро на летище София (в частност на терминал 2) ?

Снощи ми се наложи да чакам (10-15 мин.) и леко бях втрещен - между 22.40 и 23.00 движението беше като в час пик пред МОЛ Парадайс , пак имаше паркирани коли на чакащи като мен в дясно до мантинелата , но доста по-назад (почти до завоя от естакадата). Един падар (джипка на Жандармерията) обикаляше и разгонваше чакащите , които искат , не искат се включваха в българския вариант на Адронен колайдер. На входа и изхода на Терминала има по четири бариери с най-ужасните ребра/гърбици , които могат да разглобят окачване за секунди. Изградени са два нови паркинга (икономичен и не толкова икономичен) , но няма указания за ползване , цени и т.н. а пред Терминала същия хаос и липса на място за спиране и товароразтоварни дейности. Има маркирани места за таксита , но са оградени и такситата паркирани в дясната лента , а местата за спиране или пълни , или оградени .. в пълния смисъл хаос и дезорганизация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От както се махнах от предишната ми работа (една година), не съм стъпвал на летището, и преди си беше така. Имаш "право" само да спреш да натовариш/разтовариш пътниците пред входа и де изчезнеш за 60 секунди. А паркинга съм го ползвал веднъж, по спомен май беше безумно скъпо за час престой.....

Това не съм го виждал никъде по света където съм ходил. Летищата по които ми се е налагало да чакам колеги или да ме изпращат с кола, имат паркинги на приемливи цени, можеш да спреш пред входа и колата да остане за малко, колкото да изпратиш или посрещнеш...но, уелкъм то Булгария 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Някой ходил ли е скоро на летище София (в частност на терминал 2) ?

Преди два дни.

Снощи ми се наложи да чакам (10-15 мин.) и леко бях втрещен - между 22.40 и 23.00 движението беше като в час пик пред МОЛ Парадайс , пак имаше паркирани коли на чакащи като мен в дясно до мантинелата , но доста по-назад (почти до завоя от естакадата). Един падар (джипка на Жандармерията) обикаляше и разгонваше чакащите , които искат , не искат се включваха в българския вариант на Адронен колайдер.

Същата работа и при мен. Чакащи до естакадата. След това тапата на движещите се коли бе до Т-образното с пътя, идващ от Терминал 1.

Не ми се е случвало жандармерия да обикаля. Минават и патрулки, проблем с чакащите не е имало.

Сега е натоварено. Българите в чужбина се прибират за празниците.

На входа и изхода на Терминала има по четири бариери с най-ужасните ребра/гърбици , които могат да разглобят окачване за секунди.

Трябва да ги минаваш почти спрял. Четири гърбици, в разстояние на 3 м.

Изградени са два нови паркинга (икономичен и не толкова икономичен) , но няма указания за ползване , цени и т.н. а пред Терминала същия хаос и липса на място за спиране и товароразтоварни дейности. Има маркирани места за таксита , но са оградени и такситата паркирани в дясната лента , а местата за спиране или пълни , или оградени ..

Когато изпращах, преди 10 дни, подземния паркинг бе затворен за ремонт и беше още по-страшно. В откритите нови паркинги не съм влизал, а и са далече от терминала. Нямаше и свободни места тогава.

Винаги спирам в подземния. Цената до първия час е 5 лв. Същото е и на Терминал 1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София, Околовръстен път, посока от Ломско шосе към Люлин.

Вече 18 минути за 1км.....🤬

IMG_20241218_100521_812.jpg

Мостът при отоплителната централа е с по една проходима лента в посока - от към Люлин е същата простотия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Logrus написа:

София, Околовръстен път, посока от Ломско шосе към Люлин.

Вече 18 минути за 1км.....🤬

IMG_20241218_100521_812.jpg

Поне си на сянка 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смей се ти старче, ма аз закъснях за работа заради тази тъпня.

Сменят свързващи елементи на моста, ама защо са затворили и двете посоки едно и също време мога само да гадая. А колко се работи няма да коментирам.....

И дали има някакви предупредителни знаци преди това.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Logrus написа:

Смей се ти старче, ма аз закъснях за работа заради тази тъпня.

Сменят свързващи елементи на моста, ама защо са затворили и двете посоки едно и също време мога само да гадая. А колко се работи няма да коментирам.....

И дали има някакви предупредителни знаци преди това.....

Мъча се да те науча да мислиш позитивно , ама ти си дръвник .. инак нищо ново - ако сложат табели , после ще ги забравят .. ако затворят само едното платно , другото ще завижда и може да падне от яд .. ако има организация , нама да е България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Летището ще стане с платен достъп и за това са тези бариери и гърбиците. Ще се плаща, както във Варна и Бургас. Паркингите са си ОК, ама не помня цена за престой. Не е нещо фрапантно де...за летище. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, zloQQ написа:

Летището ще стане с платен достъп и за това са тези бариери и гърбиците. Ще се плаща, както във Варна и Бургас. Паркингите са си ОК, ама не помня цена за престой. Не е нещо фрапантно де...за летище. 

Платен за да вземеш някой без да спираш? Не мисля. По-скоро ще е платен, ако престоиш над определено време. Това е ОК и го има на доста места.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паркинга ще бъде платен, това е ясно. Цената му навярно ще продължава да бъде приемлива за летище. Но понеже не могат и нямат право да ти ограничат достъпа до входовете на заминаващи и пристигащи, със сигурност ще има гратисен период. Същия гратисен времеви период ще служи и за такситата, които не са на стоянка, а докарват пътници. Не мисля, че всичко това е голяма драма - на всички летища, на които съм ходил, ако няма отделен достъп за непаркиращи, а само взимащи и докарващи пътници, излизането е безплатно Х минути.

По-тъпото при цялата тази ситуация, конкретно за софийското летище, е разположението на външния паркинг - твърде отдалечен е от терминала и няма топла връзка. А това създава редица неудобства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, ще имаш 10-15 минути в които да не плащаш предполагам. Идеята е да не се задръства така, както се случва сега. Даже не знам, защо тези бариери не са на Т-образното кръстовище за терминал 1... За да няма наспряли по платното за движение. Макар като се замисля - и на Цариградско да ги сложат - пак преди тях ще почне да се спира, за да спести човек 5 лева...

Новите паркинги за момента ще поемат функциите на многоетажния, който ще се ремонтира основно и отново ще заработи. Защо обаче на ги направиха на по няколко етажа, нямам идея. Скоро бях в Чикаго и там на международния терминал имаше точно такива паркинги. Вече са обаче 5 или 6 етажа нагоре. На нашето летище спокойно можеха да направят поне 5 етажа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де , човек не от София пали колата и идва да посрещне някой , на който самолета закъснява (август месец трябваше да чакам от 17.30 до 21.30 ако не беше тракера) и ако човека не знае , че трябва да чака , какво прави .. това са обстоятелства , които не зависят от него (той е дошъл навреме за 15 -те минути) ?

Инак ако беше МОЛ , и 50 лв. да го направят на час , не ми дреме , там човек ходи по собствена воля , ама на гара , летище , болница според мен не е ОК да няма уреден и удобен начин за посещение (не по собствена воля) .. ама какво пиша , в София няма болница с уредено паркиране (не платено) , а в св.Иван Рилски даже са превърнали еднствения платен паркинг във ведомствен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Logrus написа:

ма аз закъснях за работа заради тази тъпня.

Да беше питал 😁, добре че понеделник нещо се обърках и тръгнах по рано, т го разбрах. Сега минавам през ангрото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, The Best Forman написа:

Добре де , човек не от София пали колата и идва да посрещне някой , на който самолета закъснява (август месец трябваше да чакам от 17.30 до 21.30 ако не беше тракера) и ако човека не знае , че трябва да чака , какво прави .. това са обстоятелства , които не зависят от него (той е дошъл навреме за 15 -те минути) ?

Чака извън платената зона.

Гледам на тракера пистата на летището в Цюрих. Като излети самолета, тръгвам от Пловдив.

Полетът е час и 45 мин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, The Best Forman написа:

Добре де , човек не от София пали колата и идва да посрещне някой , на който самолета закъснява (август месец трябваше да чакам от 17.30 до 21.30 ако не беше тракера) и ако човека не знае , ...

И с него още 200 дошли да посрещат, също чакат. И пред терминала не може да мине ни кола, ни полицай - тотален блокаж.

Та, както сам си се сетил, има си летищна информация, която ти казва приблизително кога ще кацне полета. Та следиш и, когато наближи кацането се ориентираш да пристигнеш с 10-15мин закъснение. Човека може да те изчака на топло в терминала 10 мин, но не е редно ти да блокираш местата за същото време - те са ограничени.

До тук с чисто логистичната част. За мен по-сериозния въпрос е свързан със сигурността. Ако достъпа е свободен и все може да влезне как точно ще контролираш, че някой не си оставя колата "за 1мин, да взема човека" и да "визира"? При 5-10 коли влизащи контрол може и да има, ама при десетки - няма как. А мисля, че всички знаем, какво може да има в една изоставена кола :(

Та, лично аз, не виждам драма с това, че са сложени бариери и има контрол. Дори, напротив, смятам, че това се случва твърде късно. Имал съм случаи да взимам хора от летището и съм спирал на платното да натоваря куфарите, защото всички "отбивки" бяха заети от чакащи.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.