Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

Recommended Posts

Преди 2 часа, vladkant написа:

Да беше питал 😁, добре че понеделник нещо се обърках и тръгнах по рано, т го разбрах. Сега минавам през ангрото

Ми казвай ги тея работи бре младеж - щеше да ми спестиш кофа време и псувни 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми добре, не минавай през околовръса (тангентата) между Люлин и Обеля. Моста и в двете посоки е в ремонт 🤣

Да не кажеш че не съм те предупредил 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, joro-120L написа:

Чака извън платената зона.

Гледам на тракера пистата на летището в Цюрих. Като излети самолета, тръгвам от Пловдив.

Полетът е час и 45 мин.

Това е сложно за Д'ъртанян!

Аз от Гео Милев тръгвам когато самолета кацне 😉

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Справката за часа на кацане на даден самолет в сайта на летище София работи достатъчно добре и точно. Не са нужни никакви тракери-макери. Гена, преди да потеглиш за летището, проверяваш на сайта им за очакван час на кацане. Ако няма закъснение, потегляш. Ако има - ще бъде посочен актуализирания час за кацане. Лесно е и ползвам сайта им преди всяко посещение на летището.

Пепи, не разбрах какво имаш предвид под "сигурност и контрол". На всяко летище мога да паркирам кола с определен багаж/съдържание и да офейкам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Mishelle написа:

Справката за часа на кацане на даден самолет в сайта на летище София работи достатъчно добре и точно. Не са нужни никакви тракери-макери. Гена, преди да потеглиш за летището, проверяваш на сайта им за очакван час на кацане. Ако няма закъснение, потегляш. Ако има - ще бъде посочен актуализирания час за кацане. Лесно е и ползвам сайта им преди всяко посещение на летището.

Пепи, не разбрах какво имаш предвид под "сигурност и контрол". На всяко летище мога да паркирам кола с определен багаж/съдържание и да офейкам.

Юли , снощи тествах сайта на летище София - посочен час 22.25 си остана до кацането в 22.36 .. от там взех номера на полета , пуснах го на гугъл и излезе тракера на Луфтханза , където в реално време можех да видя как се движат нещата , но аз не съм на 10 мин. от летището и трябва да преджапам цяла София и не мога да предвидя всичко до минута .. еле па на какъв кеф ще са машините изнасящи багажа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Izolini написа:

Аз от Гео Милев тръгвам когато самолета кацне 😉

Имаш 30 мин. ако багажът е на лента.

преди 29 минути, Mishelle написа:

Справката за часа на кацане на даден самолет в сайта на летище София работи достатъчно добре и точно. Не са нужни никакви тракери-макери.

Око да види! В реално време. Сайтът дава информация и за разписание на летищата.

https://www.flightradar24.com/42.34,25.00/8

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой има истинско желание да види реална (не)организация на движението - Пловдив ви очаква 24/7 :D Целия град е бом-бокк и нормалното придвижване е мираж :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Летището го дадоха на концесия разбира концесионера е дошъл да печели и ще измисли всевъзможни начини да събира пари паркинга е скъп по-скъпо е от мол мисля че беше нещо от сорта на 5 лв/час 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, __smirnoff__ написа:

Ако някой има истинско желание да види реална (не)организация на движението - Пловдив ви очаква 24/7 :D Целия град е бом-бокк и нормалното придвижване е мираж :( 

Аз затова не я захващам тази тема. Чудя се откъде. Трябва да се види. Бетонния мост скоро май ще го отворят.

преди 34 минути, skodafen написа:

паркинга е скъп по-скъпо е от мол мисля че беше нещо от сорта на 5 лв/час 

Да. На предната страница писах. 5 лв. е до първия час. След това не знам колко е, защото не съм се задържал повече.

Преди ковида беше 2 лв. Същото е и на паркинга на Терминал 1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Mishelle написа:

При 10 коли ще забележат на 2рата минута, при 50 коли може час да отнеме. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на новия паркинг на терминал 2 цените ми се сториха съвсем нормални - 5 дена 95 лв

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, joro-120L написа:

Имаш 30 мин. ако багажът е на лента.

Око да види! В реално време. Сайтът дава информация и за разписание на летищата.

https://www.flightradar24.com/42.34,25.00/8

Флайрадара го има и на апп, ползвах го заради командиравките- идеалка е и го препоръчвам. Имаше и някаква опция да видиш и други пътнице в самолета и доста информация за самолета.

Даже го бях инсталирал на жена ми и на голямата щерка, да ми следят полетите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, __smirnoff__ написа:

Целия град е бом-бокк и нормалното придвижване е мираж :( 

Ивчо, нормално е да си бесен и да се включиш в темата. Всеки ден се движиш в час пик по най-шибания от шибаните маршрути в Пловдив до местоработата ти и обратно: Храбрино - Брезовско шосе. Всички ремонти и затворени улици в Пловдив пращат трафика по твоя маршрут, който и без това е натоварен. Минаваш целия град. Задръстванията започват още след Първенец, на светофара на околовръстното. От там нататък не ми се мисли. Никакви алтернативни маршрути през града. То има, но не са по-различни. Околовръстното, също. Може би най-удачно е: Първенец - Брестовица - Стамболийски - Цалапица - АМ Тракия - Карловско - Брезовско. 😜

преди 46 минути, vladkant написа:

Имаше и някаква опция да видиш и други пътнице в самолета и доста информация за самолета.

Даже го бях инсталирал на жена ми и на голямата щерка, да ми следят полетите

Влади, освен да цъкам в/у самолетите и да им видя данните и разписания на летища, друго не съм правил.

И аз ги следя, след изпращане на аерогарата, когато се прибера навреме в Пв. преди да е кацнал самолета.

преди 46 минути, vladkant написа:

Флайрадара го има и на апп, ползвах го заради командиравките- идеалка е и го препоръчвам.

👍

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 18.12.2024 г. at 18:54, The Best Forman написа:

Юли , снощи тествах сайта на летище София - посочен час 22.25 си остана до кацането в 22.36 .. от там взех номера на полета , пуснах го на гугъл и излезе тракера на Луфтханза , където в реално време можех да видя как се движат нещата , но аз не съм на 10 мин. от летището и трябва да преджапам цяла София и не мога да предвидя всичко до минута .. еле па на какъв кеф ще са машините изнасящи багажа ;)

До сега, когато ми е трябвало инфо, всичко е било наред със секцията Пристигащи в сайта на летището.

Конкретно в твоя случай - видял си кацане в 22:25ч. - и от Варна да идваш, съобразяваш се с този час. Това, че полета е кацнал 11 минути по-късно няма общо с пътя, който си изминал. Проблем би било, ако пише 22:25ч., а кацне, примерно в 22:00ч. Макар че "проблем" е силно казано, просто този, когото взимаш ще те изчака малко. Инак за багажа си прав, ако пътника не е само с ръчен багаж, понякога куфарите излизат по-бързо, понякога се бавят. Но пък това е риска да не се ползва платения паркинг, а да се прави опит за нацелване на точния час на излизане. И аз го играя всеки път, когато багажа е не само ръчен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Mishelle написа:

Инак за багажа си прав, ако пътника не е само с ръчен багаж, понякога куфарите излизат по-бързо, понякога се бавят. Но пък това е риска да не се ползва платения паркинг, а да се прави опит за нацелване на точния час на излизане. И аз го играя всеки път, когато багажа е не само ръчен.

Не правя опити. Моята практика е следната. При изпращане - на подземния паркинг. При посрещане, ако не съм на паркинга, изчаквам в зоната преди терминала. Ако съм подранил, спирам на OMV/Цариградско при разклона за летището/. Моите хора съм ги инструктирал: Самолетът рулира - получавам съобщение "Кацнахме". Ако съм на OMV, потеглям към зоната преди терминала. Ако съм там - не мърдам. След това получавам обаждане "Излязохме и те чакаме пред терминала". Отивам, мятам куфарите за секунди и се приключва. Въпрос на организация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де , ще задам въпроса по друг начин на база моите разсъждения. Летището , авто , ЖП гарите са строени с държавни (общи) пари (не са часни). Летището се управлява от концесионер , за останалите гари не знам как стои въпроса. За да пристигнат или излетят от него , някой е платил на авиокомпания , а тя на летището. Паркингите са удобство за пътуващите , които искат колата да им е под ръка след полета и е ОК да е платен. Защо няма уредена зона за "транзитиращи" (вземам и бягам) , а трябва да има падари , задръстен подход към терминала и олигофрени въртящи се в кръг? Това е меко казано обидно (или поне за мен) и колкото повече се прави около терминала , толкова по-голям е хаоса на алеята отпред , а запушените отбивки (според мен) са автомобили на наематели на кафета , магазини и т.н.

Има и друг момент - всички 100 човека заемат местата на икономичния паркинг и плащат по 2 лв. примерно , идват 50 човека , които искат да си оставят колите за по десет дни и да платят поне по 250 лв. , ама няма къде , щот кибиците са отишли да чакат някой .. то малко акъл понякога трябва .. да не говорим , че колите на персонала се тъпчат по поляните .. пълна катастрофа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, но за такива, които го правят като @joro-120L

А не да влезе вътре и да висне 10-15 минути, щото не мисли, за което време могат да минат 10 коли като Жорката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

Има, но за такива, които го правят като @joro-120L

А не да влезе вътре и да висне 10-15 минути, щото не мисли, за което време могат да минат 10 коли като Жорката.

Къде пише , че зоната за изчакване трябва да е в района на терминала ?

Една трета лента от бариерата да завоя на естакадата е достатъчна , но трябва да е обозначена и като видиш кола без шофьор - репатрира се до най-скъпия паркинг и готово. Същото е и с паркираните коли в отбивките на алеята , но за целта трябва да си направил паркинги за служители , зони за изчакване на таксита и т.н. т.е. да има ред .. сега е тотален хаос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.