Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

В момента е претрупано от спрели коли пред вратите на терминала - баш чакащи. Отивам и...няма къде да спра спокойно и да разговаря/натоваря човек/багаж. ГП нон стоп обикалят и като пъдари подканят чакащите в колите да освободят местата за спиране (а не паркиране). Ако е свободно - 10 минути са предостатъчно да оставиш/вземеш някого. Правил съм го. И съм посрещал/изпращал и са ме взимали/оставяли. Малко са високи цените според мен, но това е начина да разкараш кибиците. 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 88
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• The Best Forman

23

• PRR

16

• joro-120L

11

• vladkant

11

Ай да видим на 10.01. дали ще са изчистили всички места за спиране и дали тез 10 мин. ще стигат , в което се съмнявам .. не съм ходил по други летища , но все си мисля , че 15 мин. е по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, съгласен съм, че 15мин би било по-добре. Това не го спорим. Но и 10 би следвало да са достатъчни, ако е само за товаро-разтоварна дейност, БЕЗ чакане! Ама Ганя пак ще иска да чака, бъди сигурен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

От октомври до сега ми се е налагало 5 пъти да изпращам/посрещам на Т2. 10 мин са повече от достатъчни да натовариш/разтовариш, особено ако човека е излязъл вече (за пристигащ). След няколко дни ще посрещам, та ще видя и системата в действие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, axel написа:

От октомври до сега ми се е налагало 5 пъти да изпращам/посрещам на Т2. 10 мин са повече от достатъчни да натовариш/разтовариш, особено ако човека е излязъл вече (за пристигащ). След няколко дни ще посрещам, та ще видя и системата в действие.

Ай като минеш веднъж с работеща система , сподели дали са достатъчни .. аз прогнозирам поне по 3-5 мин. на бариерата за излизане.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, The Best Forman написа:

Ай като минеш веднъж с работеща система , сподели дали са достатъчни .. аз прогнозирам поне по 3-5 мин. на бариерата за излизане.

И мен така като гледам, ме притеснява, че може да има подобни спънки и без да искаш да прескочиш заветните 10 минути, но да видим. Както се казва, ще се чуе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, от какво да се получат тия забавяния? Доколкото разбрах системата работи чрез разпознаване на номерата, точно както работят системите на Фантастико и Лидл на кръговото на Драгалевци. И, като изключим случаите на някой, който е "забравил" колата с часове и се налага да се върне за да плати, в останалото време я има кола пред теб, я не. А трафика е далеч над този на Т2, особено уикенда ;) 

Но - нека изчакаме и да видимЕ :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два пъти ми се случва да се връщам от бариера с такава или подобна система (извън България) и веднъж на Била .. все ще има някой да си търси картата да си плати на бариерата или друг , който не е разбрал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Два пъти ми се случва да се връщам от бариера с такава или подобна система (извън България) и веднъж на Била .. все ще има някой да си търси картата да си плати на бариерата или друг , който не е разбрал ;)

Или пък камерата е сложена под такъв ъгъл, че не хваща номера на колата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви върна на тема сняг- съсипаха я тая държава!

Да питам, аз заради това ли си купих чисто нови зимни гуми и карам 4х4, да изрините снега до асфалт ли? Столична община да се самосезира и да върне снега по улиците!

Хората гледам по света, карат си по сняг, ние тука щот сме бедни на асфалт. Това не е европейско....

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама не си казал бре! Пали към Симеоново/Драгалевци и се наслъждавай на всички екстри! Имаш сняг, улиците просто не се чистят. Имаш наклон - в подножието на Витоша са. Имаш лед - новоизградените отводнителни канали бълват вода, която замръзва. Имаш офроуд - то пътища няма, има разкопани улици. Имаш и скрити изненади - шахти без капаци или просто недовършени шахти. Имаш и слалом - всеки си паркира по платното и двупосочните улици са свободни ту У лЕво, ту У дЕсно. Имаш и бабунки - тротоарите се чистят като снега се изхвърля на улицата, където евентуално е минал снегорин. Така де, да знаем за какво са ни зимните гуми. Има и дупки с диаметър над 2 метра и дълбочина 15+ сантиметра. Имаш и скрити жокери - затворена улица, която не е маркирана, като такава и, когато я минеш цялата установяваш, че в края и има багер и 3+ метрова дупка.

Та - заповядай. Сигурен съм, че ще откриеш и други екстри, за които не съм се сетил. Абе всички условия за гарантирано забавление ;) 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера към 23:00 часа си карам по ГМ Димитров и на светофара на Симеоновско продължавам направо, посока Парадайз, по Филип Кутев. Малко преди светофара с Чавдар Мутафов един с ОВ регистрация (да ме извиняват колегите с тази регистрация, но най-големите издънки на които попадам са с тази регистрация, може и да съвпадение) от най-лява лента "отряза" всички, престрои се със засичане на колите от две ленти в най-дясна и застана пръв на светофара в бус лентата. Светна зелено и нашия се набра, като глист, и доволен пред всички... Ама, за негово нещастие и мой най-голям кеф, се оказа, че първа кола в лявата лента за направо беше полицейска кола, която си пусна бурканите и го отби. Ей, такъв кеф отдавна не бях изпитвал. Едно, че наглеца му развалиха кефа, друго, че видях полицаи да вършат и реална работа! Дори си запазих записа от даш камерата, но на този етап не намирам време да го източа и споделя. 

Та - има надежда!

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12.01.2025 г. at 22:29, The Best Forman написа:

Нямаше проблем. На влизане имаше по една-две коли на бариерите, на излизане бариерата се отваря директно ако си под 10те мин и нямаше никакво чакане. Пред самия терминал обаче беше съвсем различно положението спрямо преди и имаше много свободни места. Според мен, системата работи добре и времето е достатъчно.

• Благодаря 2
  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, axel написа:

Нямаше проблем. На влизане имаше по една-две коли на бариерите, на излизане бариерата се отваря директно ако си под 10те мин и нямаше никакво чакане. Пред самия терминал обаче беше съвсем различно положението спрямо преди и имаше много свободни места. Според мен, системата работи добре и времето е достатъчно.

Сега може да е добре, по празниците ще се разбере. Според мен тогава ще има драми по тез бариери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига това търсене на частни случаи за някакво оправдание и мрънкане. Дошъл байчо от провинцията да посрещне някой пътуващ със самолет ма самолета закъснявал и байчо нямал пари за паркинг за три кутии цигари дето ги пуши за два дена и сега цялата държава мрънка и го мисли колко прецакан е байчо че трябва да плати паркинг.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, silent написа:

Стига това търсене на частни случаи за някакво оправдание и мрънкане. Дошъл байчо от провинцията да посрещне някой пътуващ със самолет ма самолета закъснявал и байчо нямал пари за паркинг за три кутии цигари дето ги пуши за два дена и сега цялата държава мрънка и го мисли колко прецакан е байчо че трябва да плати паркинг.

Да разбирам ли , че си първия доброволец да му платиш паркинга?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zloQQ написа:

И ся...к'во правим?

FB_IMG_1737279843526.jpg.fd4c08b48a26a6cea166c654783dea9a.jpg

По спомен (ако не са променили закона) светофара е над знаците , а най-горе е регулировчика.

От друга страна , някъде из правилника за прилагане на ЗДвП пише , че знак В21 (заедно с камара забранителни знаци) не важи за ППС от обществения транспорт с установен маршрут .. та ако там върви друг рейс , тоя светофар е за него , а колата ще получи наказание :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, zloQQ написа:

И ся...к'во правим?

FB_IMG_1737279843526.jpg.fd4c08b48a26a6cea166c654783dea9a.jpg

Регулировчик, светофар, временен знак, знак, временна маркировка, маркировка. Това е приоритета. 

С други думи червения е с предимство и минава пръв.

Отделно, че в тази картинка автобуса е в нарушение, защото няма как светофара да ги пусне едновременно ... освен, ако не сме в щатите ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PRR написа:

Регулировчик, светофар, временен знак, знак, временна маркировка, маркировка. Това е приоритета. 

С други думи червения е с предимство и минава пръв.

Отделно, че в тази картинка автобуса е в нарушение, защото няма как светофара да ги пусне едновременно ... освен, ако не сме в щатите ;) 

Велко не е турил условието на задачата , но според мен въпроса ще е "червения в нарушение ли е".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, PRR написа:

За мен ситуацията е абсурдна и едва ли ще се допусне на практика. Някой не си е свършил работата. Щом е и нарисувана ... Да събира коментари. Или да изключат/махнат секцията или да махнат знака.

Та, да кажа и аз нещо. Пепи, не съм сигурен дали светофара отменя забранителни знаци или само тези, които регулират предимството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре, това са ми спомените и това намерих, като коментари в нета. Но, предвид очевидната абсурдност на ситуацията, мисля, че не си заслужава да се чопли повече :) 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.