Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

Всъщност подобно кръстовище има в София - "локалното" на бул.България (от бул.Ив.Ев.Гешов до бензиностанция Шел) .. и в двата му края има знак забранено влизането в двете посоки , но по него се движи тролея.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 88
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• The Best Forman

23

• PRR

16

• joro-120L

11

• vladkant

11

Гена, прав си за конкретния пример, но той е "малко" различен от този на Велко. И двата са абсурдни де :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко е качил една гола снимка без условие .. търсих такъв случай по листовките и не намерих (от десет , а има още 80 и кусур за преравяне) т.е. такъв реален случай може и да няма , а ако има не сме му обръщали внимание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, The Best Forman написа:

Велко е качил една гола снимка без условие ..

Гена, за мен условието е ясно. Има ли право колата да завие надясно.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, joro-120L написа:

Гена, за мен условието е ясно. Има ли право колата да завие надясно.

Явно няма щом има знак (аз поне така си мисля).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да махнат секцията на светофара тогава! 😅 Освен това, насреща се вижда, че има само знак за предимство. Значи, насрещно движещите се могат да правят ляв завой. А при автобуса изобщо не се виждат какви са. За хоризонтална маркировка да не говорим.

п.п. Все си мисля, че светофара не отменя забранителните знаци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, joro-120L написа:

Ами да махнат секцията на светофара тогава! 😅 Освен това, насреща се вижда, че има само знак за предимство. Значи, насрещно движещите се могат да правят ляв завой. А при автобуса изобщо не се виждат какви са. За хоризонтална маркировка да не говорим.

Загледах се в снимката, ако виждам правилно без очила- по пътя на рейса и тази кола срщу рейса, знаците са без предимство. 

По спомен, че не ми се връща темата на зад да търся и спомен за закон- първо се гледа знак и после светофар и маркировка. 

Размисъл на глас- логично е знакът да е първостепенен, поради временна организация на движението. Ама може и да бъркам. Последно четох правилник и закон през 1996 година.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В грешка съм, само от дясно има знак без предимство. Ама то това не е същественото 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, joro-120L написа:

А ако по въпросния маршрут се движи автобус?

Да , светофара не отменя знаците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, vladkant написа:

Загледах се в снимката, ако виждам правилно без очила- по пътя на рейса и тази кола срщу рейса, знаците са без предимство. 

Исках да кажа дали при автобуса има, или трябва да има, или очаквам да има и знак "задължително само на ляво или дясно".

преди 16 минути, vladkant написа:

По спомен, че не ми се връща темата на зад да търся и спомен за закон- първо се гледа знак и после светофар и маркировка. 

При работещ светофар, знаците за предимство отпадат. После гледаш забранителните. :)

преди 11 минути, vladkant написа:

В грешка съм, само от дясно има знак без предимство....

Не си. И в ляво е така. Ако пътят с предимство променя посоката си, щеше да е отбелязано на знака, където е червената кола.

преди 8 минути, The Best Forman написа:

А ако по въпросния маршрут се движи автобус?

Да сложат указателна табела. А тези насреща що имат право на ляв завой?

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, The Best Forman написа:

Явно няма щом има знак (аз поне така си мисля).

Я погледни какво е написал @PRR за поредността на вертикалната маркировка (щото е напълно прав) - ако светофар и знак си противоречат, светофара води.

ПС: Гледам не си само ти, Гена, има още. Само Жоро е написал правилно

Преди 6 часа, joro-120L написа:

При работещ светофар, знаците за предимство отпадат.

Всички знаци отпадат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Допълнителната секция на светофара, тази светеща в зелено, точно това прави - ОТМЕНЯ знака за забранен десен завой. А знакът за предимство си остава в сила.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Izolini написа:

Само Жоро е написал правилно

И какво съм написал правилно, след като си ми зачертал поста. :)

Светофарът регулира реда за преминаване през кръстовище. Съмнявам се да отменя забранителни пътни знаци.

п.п. Представи си, че след 100 м. пътят е преграден за ремонт с купчини пясък и там има забранителен знак. Може и само в дадената посока. През пясъка ли ще минеш. Ако си с челния товарач, може. Така, че органите да се разберат и да махат или секцията, или знака, ако са го забравили.

Преди 1 час, Logrus написа:

Допълнителната секция на светофара, тази светеща в зелено, точно това прави - ОТМЕНЯ знака за забранен десен завой.

Дай да видим къде го пише. ;)

Преди 1 час, Logrus написа:

А знакът за предимство си остава в сила.

Знакът за предимство остава в сила, ако не работи светофара или е в режим на мигащо жълто, което е същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.