Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

преди 26 минути, PRR написа:

И, по средата на изпреварването, индивида отпред натиска спирачка и намалява скоростта ... без видима причина. След това пак ускорява и довършва изпреварването, но доста по-бавно от очакваното. Защо - така и не разбирам. Явно се плашат при изпреварването (забравих да спомена - изпреварване на тирове) и натискат спирачката. И, ако беше веднъж, сигурно нямаше да ми направи впечатление. Но се случи 3-4 пъти на отиване. На връщане почти нямаше тирове, а и валеше, та нямаше много изпреварващи.

Точно там - някъде към задния мост на влекача - го удря стената въздух, която той избутва. Колата се заклаща, неможача изпада в паника, спирачка...

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 478
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• The Best Forman

111

• joro-120L

100

• PRR

87

• Izolini

33

Преди 4 часа, PRR написа:

Вчера, както споделих на няколко човека по време на срещата, "засякох" колко коли ме задминаха по магистралата в посока Малкия Явор. Цели 5! На връщане дори бяха само 3. И в двете посоки задминах по 30-40, дори повече коли, не ги броих. За справка - движех се със 145 по километраж, 138 според GPS (за моралистите). Т.е. спазвайки ограничението се движих доста по-бързо от масовия трафик. 

Та, дори да приемат промените в ЗДвП относно скоростта на магистралите нищо няма да се промени. На практика скоростта ще остане същата, но ще имаме повече каращи още по-бавно, съответно ще се увеличи риска от ПТП. 

Междувременно ми направи впечатление и друг казус. Карам си с постоянна скорост (на speed limiter) и наближавам някой изпреварващ. От доста разстояние си вдигам газта и постепенно намалявам за да не го "натискам". И, по средата на изпреварването, индивида отпред натиска спирачка и намалява скоростта ... без видима причина. След това пак ускорява и довършва изпреварването, но доста по-бавно от очакваното. Защо - така и не разбирам. Явно се плашат при изпреварването (забравих да спомена - изпреварване на тирове) и натискат спирачката. И, ако беше веднъж, сигурно нямаше да ми направи впечатление. Но се случи 3-4 пъти на отиване. На връщане почти нямаше тирове, а и валеше, та нямаше много изпреварващи.

Вътрешния министър не мисли така и за това ще пуска патрулки да карат с максимално разрешената скорост в лявата лента , за да бъде намален броя на превишаващите скоростта .. само не каза къде ще може да се намери разписанието и как ще може човек да се включи в педераското влакче .. вече спокойно мога да кажа , че по-тъп министър не сме имали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За което 

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Вътрешния министър не мисли така и за това ще пуска патрулки да карат с максимално разрешената скорост в лявата лента , за да бъде намален броя на превишаващите скоростта

За което през февруари имаше даже "акция" - да се глобяват шофиращите в лентата за изпреварване без да има кола с по-ниска скорост в активната.

Едит: Което ми припомни, как вчера един мазен (и дебел, и разплут) мангау с кола на TaxiMe беше решил, че ще катери от разклона за Костенец към мотел Ихтиман с 80 в лявата лента при празна дясна. След като !кротко! покарах зад него близо половин километър просто го изпреварих от дясно, кюмюра ми показа среден пръст, при което !кротко! го натиках в мантинелата. Интересно - защо на R-ката, която караше след мен, веднага направи място?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.