Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

преди 26 минути, PRR написа:

И, по средата на изпреварването, индивида отпред натиска спирачка и намалява скоростта ... без видима причина. След това пак ускорява и довършва изпреварването, но доста по-бавно от очакваното. Защо - така и не разбирам. Явно се плашат при изпреварването (забравих да спомена - изпреварване на тирове) и натискат спирачката. И, ако беше веднъж, сигурно нямаше да ми направи впечатление. Но се случи 3-4 пъти на отиване. На връщане почти нямаше тирове, а и валеше, та нямаше много изпреварващи.

Точно там - някъде към задния мост на влекача - го удря стената въздух, която той избутва. Колата се заклаща, неможача изпада в паника, спирачка...

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 483
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• The Best Forman

112

• joro-120L

102

• PRR

88

• Izolini

34

Преди 4 часа, PRR написа:

Вчера, както споделих на няколко човека по време на срещата, "засякох" колко коли ме задминаха по магистралата в посока Малкия Явор. Цели 5! На връщане дори бяха само 3. И в двете посоки задминах по 30-40, дори повече коли, не ги броих. За справка - движех се със 145 по километраж, 138 според GPS (за моралистите). Т.е. спазвайки ограничението се движих доста по-бързо от масовия трафик. 

Та, дори да приемат промените в ЗДвП относно скоростта на магистралите нищо няма да се промени. На практика скоростта ще остане същата, но ще имаме повече каращи още по-бавно, съответно ще се увеличи риска от ПТП. 

Междувременно ми направи впечатление и друг казус. Карам си с постоянна скорост (на speed limiter) и наближавам някой изпреварващ. От доста разстояние си вдигам газта и постепенно намалявам за да не го "натискам". И, по средата на изпреварването, индивида отпред натиска спирачка и намалява скоростта ... без видима причина. След това пак ускорява и довършва изпреварването, но доста по-бавно от очакваното. Защо - така и не разбирам. Явно се плашат при изпреварването (забравих да спомена - изпреварване на тирове) и натискат спирачката. И, ако беше веднъж, сигурно нямаше да ми направи впечатление. Но се случи 3-4 пъти на отиване. На връщане почти нямаше тирове, а и валеше, та нямаше много изпреварващи.

Вътрешния министър не мисли така и за това ще пуска патрулки да карат с максимално разрешената скорост в лявата лента , за да бъде намален броя на превишаващите скоростта .. само не каза къде ще може да се намери разписанието и как ще може човек да се включи в педераското влакче .. вече спокойно мога да кажа , че по-тъп министър не сме имали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За което 

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Вътрешния министър не мисли така и за това ще пуска патрулки да карат с максимално разрешената скорост в лявата лента , за да бъде намален броя на превишаващите скоростта

За което през февруари имаше даже "акция" - да се глобяват шофиращите в лентата за изпреварване без да има кола с по-ниска скорост в активната.

Едит: Което ми припомни, как вчера един мазен (и дебел, и разплут) мангау с кола на TaxiMe беше решил, че ще катери от разклона за Костенец към мотел Ихтиман с 80 в лявата лента при празна дясна. След като !кротко! покарах зад него близо половин километър просто го изпреварих от дясно, кюмюра ми показа среден пръст, при което !кротко! го натиках в мантинелата. Интересно - защо на R-ката, която караше след мен, веднага направи място?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 21.04.2025 г. at 20:19, joro-120L написа:

Аз днес гледах трасето Пловдив-София на магистралата. Моите хора от Алпите трябваше да си дойдат на 19ти ... дълга тема, но си дойдоха днес. Забравили паспорта на внучето/музикантска му работа😅/ и съответно ги пренасочили на следващ полет. Поне е без глоба. Както и да е. Издокараха ме да пътувам в последния ден на празниците, когато хората се прибират. Очаквах проблеми, но не и такива. Все пак тръгвам в 13ч. Викам си, трафикът ще е по-късно. До Калугерово добре. От там нататък гледам колона и стопове. Благословии и т.н. Мисля си, станала е катастрофа. Баш на мен ли ще се случи! Нищо подобно. След 20км. влачене с макс. 40 и тръгни-спри, колоната се разтегли и се движеше с макс. 100км/ч. Никаква ситуация, налагаща такава тапа. Преди тунела пак същата история, на Ихтиман, Вакарел същото и още две-три места. 20км. тапа и след това нещата се нормализират. Двете ленти заети, като активната се придвижваше по-бързо. Признавам си, след Вакарел ми писнаА и ги издухах на една дълга права по аварийната. Сигурно бяха към 30 автомобила затапили и двете ленти и карат с 50. А пред тях нищо! Пътят свободен. Нямам думи просто. За първи път съм в такава ситуация. Не карат тези хора. Иначе бива. За два часа го взех до летището и бях навреме за полета. Там се и включих спокойно във времето за безплатен престой до 10 мин. Не беше натоварено. На връщане, никакви проблеми. Към Пловдив няма трафик. Но, насрещния беше още по-задръстен. Имаше и екип на някаква ТВ на разклона за Вакарел.

Премеждията ми към София продължават. За втори пореден път. Днес изпращах, съответно гоня самолет.

До Вакарел нормално. Малко след Вакарел /в 11:20ч./ полиция отбива движението по обходен маршрут, заради катастрофа.

Беше по едно тясно пътче, което излиза на стария път след Нови хан, посока Вакарел. Строени този път в колона по един. До Нови хан пълзяхме с чести спирания. По моя преценка, някъде към 15 км. След Нови хан колоната тръгна. Пристигнахме навреме на летището. 12:10 бях на паркинга. Полетът 13:15. Добре, че си давам половин час аванс при тръгването. Всичко се случва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оптимист си ти с този половин час аванс. Аз в София си слагам поне час резерв! Случало ми се е да излизам по 45 мин от квартала! Да не говорим, че реорганизираха работата на светофарите по Симеоновско и сутрин вече минавам не за 5мин, а за 15! Кмета работи по обещаното - ще ни свали от колите, ама не като оправи (гр)адския транспорт, а като съсипе автомобилния ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, PRR написа:

Оптимист си ти с този половин час аванс. Аз в София си слагам поне час резерв!

Ами, да тръгна от предния ден, ако искаш.😜 В случая тръгнах в 10:00 от Пловдив. Трябва да съм час преди полета на летището.

Градското е друго. Хубавото е, че и летището ми е на удобно място. Малко по "Цариградско" и съм там. Трафикът в София не ме е затруднявал по тази причина.

Тръпката е неприятна да изпуснеш самолет. И два часа по-рано да тръгна, ако ситуацията е на такова място, че не може да се излезе от магистралата, гориш. Остава ти да се молиш органите по-бързо да си свършат работата и да освободят платното. От 15 години го правя това упражнение, никакви проблеми досега. Сега изведнъж два пъти. АМ "Тракия" си стана рискова. Много зачестиха случаите там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В събота вечерта на излизане от тунела един влекач се беше сгънал на две - ремаркето си му сочеше посока Пловдив, но влекача явно е искал да се върне в София и сочеше натам в опит да мине през мантинелата. Задръстването беше доста неприятно, като за съжаление бяха напълнили и тунела, което е направо гадно. Полюцията беше отбила движението при изхода за Белово, но не се сещаха да спрат нас и да пуснат колите да направят обратен завой на изхода на тунела за да го изпразнят.

Ето това положение и 2 часа аванс няма да го оправят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Izolini написа:

В събота вечерта на излизане от тунела един влекач се беше сгънал на две - ремаркето си му сочеше посока Пловдив, но влекача явно е искал да се върне в София и сочеше натам в опит да мине през мантинелата. Задръстването беше доста неприятно, като за съжаление бяха напълнили и тунела, което е направо гадно. Полюцията беше отбила движението при изхода за Белово, но не се сещаха да спрат нас и да пуснат колите да направят обратен завой на изхода на тунела за да го изпразнят.

Ето това положение и 2 часа аванс няма да го оправят.

Не си прав .. когато аз минавах от там (около 18.30) ни спираха и пропускаха по няколко ТИР а , после нас и т.н.

Аз нямам обяснение какво се случва в час пик по Цариградско .. отпреди Великден е все задръстено и не се движи .. днес за пореден път се опитах да мина за по-бързо и 🖕.. добре , че знаех за пропадналото локално при Младост 1 , та сгънах към Дървеница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.