Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

Преди 2 часа, The Best Forman написа:

Жоре , ей ТУК ще се научат 🤣

Що ли правя асоциация с онлайн обучението?

96852308_3266899160016683_5982802255491891200_n.jpg.bc15d41def6bb6431eeb3416c3b0cd54.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 302
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

79

• The Best Forman

61

• PRR

52

• vladkant

30

Показно паркиране в Пловдив. Или, как се затваря улица.

/снимката е от нета/

475558764_9444345002256501_7271566164266895692_n.thumb.jpg.6623f948523f93e6fc25e262a51a346c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, joro-120L написа:

/снимката е от нета/

475558764_9444345002256501_7271566164266895692_n.thumb.jpg.6623f948523f93e6fc25e262a51a346c.jpg

Може да мине ..  колело .. значи е отворена :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шкодата, доколкото виждам е една. Не е от нашите.;) Не се сещам коя е улицата и как е уредено паркирането. Т.е. кой е дебила в случая. А и от съществено значение е кой от двамата е спрял втори.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, joro-120L написа:

Шкодата, доколкото виждам е една. Не е от нашите.;) 

Прав си Жоре! На мен, черната ми се видя като Фабия 2... Време ми е за очила явно🤣

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, zloQQ написа:

Прав си Жоре! На мен, черната ми се видя като Фабия 2... Време ми е за очила явно🤣

Сложих си очилата, затова видях 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, joro-120L написа:

/снимката е от нета/

Ако улицита е еднопосочна, в нарушение е този в ляво. Ако е двупосочна, в нарушение е отново този в ляво. 

Смело мога да твърдя че тази снимка е за темета "простотията Българска..."

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те двете теми не се различават много. А и добра неорганизация са спретнали тук.

За мен проблемът не е кой е нарушил, а липсата на преценка или съобразителност, че затваря пътя.

Освен, ако не е инсценировка за сеир, снимка. Но се съмнявам, защото поне аз, не бих си показал номера в такъв случай и да бера срам после. :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мяза на Фабия, ама е Хонда Джаз.

Аз без цайси гледах, ама след като увеличих бая снимката 😂

Съмнявам се да е постановка - особено като знам и по София колко такива майстори на паркирането има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, има. И по Пернишко има, един такъв гледах как бетоновоза го отмести с бронята, че да може да мине 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слаба ракия съм - не изкарвам изпита...

Все си мислех, че преди време, при така застанал милиционер - мога да завия надясно. Все пак, спира тези от ляво, а идващите отдясно могат да завият наляво и да продължат направо. 100% съм сигурен, че преди, когато съм решавал листовки, отговора е бил, че е разрешено да завия надясно.

IMG_20250211_103608733_AE~2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц. Щом е с лице или гръб към теб НЕ минаваш, освен ако специално не ти подаде сигнал.

В настоящата ситуация преминават само дясно стоящите ти (от към неговото ляво рамо), като имат право да продължат направо зад гърба му (съответно и десен завой) и да завият на ляво, следвайки указанията на вдигнатата ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zloQQ написа:

Слаба ракия съм - не изкарвам изпита...

Велко, първо трябваше да ни подложиш на изпит в стил - Гената. Да си проверим знанията, пък тогаз да казваш къде си се издънил.;)

Не е разрешено преминаването. Верен отговор в листовката. Полуизветряла работа от 84та г.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, той 'убаво ме гледа, но е вдигнал ръката срещу мен. А правилника го знаех наизуст... Явно просто съм изветрял щом всички казвате, че нямам право да завия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, zloQQ написа:

Абе, той 'убаво ме гледа, но е вдигнал ръката срещу мен.

Добре. Като е вдигнал ръката срещу теб, хоризонтално, какво ти казва? Нещо да ти показва посока?

Трябва да е с рамо към теб, за да преминеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, joro-120L написа:

Добре. Като е вдигнал ръката срещу теб, хоризонтално, какво ти казва? Нещо да ти показва посока?

Трябва да е с рамо към теб, за да преминеш.

Мога да завия надясно. Не възпрепятствам нито пешеходци (те могат само да гърба му да преминават), нито основния трафик. Има кръстовища, които са със светофар и точно така са регулирани... Идвай от НДК по България - мога да завия надясно по Гешов, докато на трафика от дясната ми страна на Гешов му е позволено преминаването във всички посоки...IMG_20250211_131304923_AE.thumb.jpg.07f54ad7cc2c977cf1bceb0c12b43173.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко , поне знам , че обичаш да буташ мотори , кажи как става 🤣

IMG_20250211_141936.thumb.jpg.2a883154ec1117eafbc741c626956390.jpg

Инак въпроса е зададен изключително недомислено.

IMG_20250211_142322.thumb.jpg.2d4095b72c90f0dee4a2d9d813dfce33.jpg

А тука к'во праим?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zloQQ написа:

Има кръстовища, които са със светофар и точно така са регулирани... Идвай от НДК по България - мога да завия надясно по Гешов, докато на трафика от дясната ми страна на Гешов му е позволено преминаването във всички посоки...

И в Пловдив има такива светофари. Става лек конфликт с правещите обратен завой, но пропускателната възможност на кръстовището се увеличава. Има и светофари, които пускат само едното направление във всички посоки. На всички останали им свети червено. Аз викам да не бъркаме светофар с регулировчик. Нямат нищо общо. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@The Best Forman - тук спирам!

А мотора бутах плътно в дясната част на платното. Това не значи, че е вярно де. Просто ми е по-удобно да ми седи отдясно. Ако съм в лявата част, ще ида в банкета с краката и няма да ми е много кеф :)

@joro-120L - не ги бъркам светофара с регулировчика. Ако цитираните кръстовища с възможен десен завой им спре светофара и дойде милиционер...би следвало да няма конфликт между сигналите на светофара и неговите сигнали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.