Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

(Не)Организация на движението

PRR

Recommended Posts

IMG_20250213_155226.thumb.jpg.c83b4c64819c8e32882dd9d358c3e335.jpg

Каква е логиката на този отговор , и защо не може да се изпревари , а лентата е отворена за движени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 302
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

79

• The Best Forman

61

• PRR

52

• vladkant

30

Преди 4 часа, baijoro написа:

Абе какви са тези ездачи, за конници ли става дума?🙂

Ако не се бъзикаш - ето защо е. Нали Rider, на английски значи и водач на мотор... Та, превода ако е от чичà ти Гугъл - за т'ва така. 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Izolini написа:

Двойна прекъсната, пресича се само от дясно на ляво

А каква и е идеята и за какво служи .. за повече от 30 години , признавам си не съм виждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го има на тунел Траянови врата. Там върши работа и е разрешено изпреварването.

Ако някоя лента в тунела не работи е с Х.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Izolini написа:

Двойна прекъсната, пресича се само от дясно на ляво

Ице, не мога да ти хвана логиката. Точно в случая, изпреварващия пресича от дясно на ляво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, joro-120L написа:

....

То във всички тунели наслагаха стрелки и Х -ове , такива двойни прекъснати не съм виждал като маркировка , а с какво се мези ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, joro-120L написа:

Ице, не мога да ти хвана логиката. Точно в случая, изпреварващия пресича от дясно на ляво.

Така пише в правилника ... ама не може да се върне , а за да се счита изпреварване , трябва да се върнеш в лентата , но не може .. значи няма изпреварване , а престрояване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, The Best Forman написа:

Каква е логиката на този отговор , и защо не може да се изпревари , а лентата е отворена за движени?

Чл. 15. (1) Двойната прекъсната линия М4 се използва при очертаване на пътни ленти, посоката на движение по които се променя периодично с пътен светофар (реверсивни ленти).

(2) Пресичането на двойна прекъсната линия е разрешено само когато тя е разположена от дясната страна по посока на движение на пътното превозно средство.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) При двойна прекъсната линия широчината на отделните линии и разстоянието между тях са по 0,10 m.

(4) Двойната прекъсната линия има размерите на предупредителната линия, определени в приложение № 6.

Но си признавам, че тая двойна прекъсната линия не я разбирам :( 

Логиката, която аз виждам е, че лявата лента може и да свърши в един момент, т.е. "изпреварващия" е редно да се прибера, като същевременно се забрани започването на нови изпреварвания.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не видях, че има такава маркировка. Няма контраст снимката и не я увеличих. И да я бях видял, се тая. Не знам какво означава двойна прекъсната.

преди 15 минути, The Best Forman написа:

Така пише в правилника.

Не казвам, че не пише. Маневрата на тоз е от дясно на ляво. Значи не е в нарушение.

п.п.След цитата от правилника ми стана ясно. Нищо общо с казаното от Ицо.

преди 17 минути, The Best Forman написа:

а с какво се мези ...

кое това, не разбирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, joro-120L написа:

...

кое това, не разбирам

Така е думата .. прочетох и извадката на Пепи от ЗДвП и пак не разбирам смисъла на тази маркировка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, PRR написа:

(2) Пресичането на двойна прекъсната линия е разрешено само когато тя е разположена от дясната страна по посока на движение на пътното превозно средство..

преди 7 минути, joro-120L написа:

Маневрата на тоз е от дясно на ляво. Значи не е в нарушение.

Пък аз бих казал, че Е в нарушение, защото двойната прекъсната му е от лявата страна по посока на движението, а не от дясно, както пише в цитата на Пепи. Или верният отговор на листовката е НЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И каква е разликата тогава между тези две маркировки тогава? Когато е отляво една, пък отдясно другата?!

IMG_2063.jpeg.268e16f9d6f3adcc88251b9334522d60.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Logrus написа:

Пък аз бих казал, че Е в нарушение, защото двойната прекъсната му е от лявата страна по посока на движението, а не от дясно, както пише в цитата на Пепи. Или верният отговор на листовката е НЕ.

Чавдаре, прочети отново, по-бавно, всичките ми мнения и цитатите в тях, след въпросната листовка, за да им хванеш смисъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, joro-120L написа:

Нищо общо с казаното от Ицо.

Ми да, щото съм разменил дясно и ляво 🤫

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, axel написа:

И каква е разликата тогава между тези две маркировки тогава? Когато е отляво една, пък отдясно другата?!

IMG_2063.jpeg.268e16f9d6f3adcc88251b9334522d60.jpeg

Тази маркировка се използва често на места с видимост в едната посока и липса в другата. Също напоследък се ползва и по големите пътни възли , където все се караме кой е с предимство при престрояване и за туй пускат първо тез отдясно и после левите.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам, тази поне я има често по пътищата за разлика от другата. Логигата обаче е същата, не мога да разбера смисъла в това да ги има и двете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, axel написа:

Да, знам, тази поне я има често по пътищата за разлика от другата. Логигата обаче е същата, не мога да разбера смисъла в това да ги има и двете.

Абсолютно противоположни са. При непрекъсната+прекъсната маркировка може да минеш от прекъснатата страна, тоест да се престроиш от дясна в лява лента за да изпревариш, после се прибираш през непрекъснатата (имаш право).

При двойната прекъсната можеш само да се прибереш от лявата в дясната лента.

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, axel написа:

Разликата е, че тази която си показал е за двупосочен път.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, PRR написа:

Но си признавам, че тая двойна прекъсната линия не я разбирам :( 

Логиката, която аз виждам е, че лявата лента може и да свърши в един момент, т.е. "изпреварващия" е редно да се прибера, като същевременно се забрани започването на нови изпреварвания.

Аз като не знам какво означава тази маркировка, знаеш ли как ще се прибера. Тия светофари горе за какво им са. Като ще свършва лентата, да сложат един Х. Ща не ща, ще се прибирам. Сигурно тогава ще ми кажете, че трябва да спра на място и да не навлизам в лентата, след светофара. Има указателни табели, когато две ленти се събират в една. Често се виждат по магистралите при ремонт. И аз не хващам логика на тази маркировка, нито съм виждал такова нещо. Утре ще я навали снега и кво праим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

... Утре ще я навали снега и кво праим.

Тя до утре ще е изтрита :D В България маркировка има само в листовките :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, The Best Forman написа:

Малко ми е размазана картинката, но играе ми въображението,че май има ниско прелитащо беНве в ляво огледало и това да е причината да не може да предприемем изпреварване?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, PRR написа:

Тя до утре ще е изтрита :D В България маркировка има само в листовките :D 

Много точно казано 👍

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.